Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Διευθυντής Al-Shifa: «Μεγάλη φυλακή» και «ομαδικός τάφος» το νοσοκομείο

Τέντες και σκηνές εκτοπισμένων Παλαιστινίων στο προαύλιο του νοσοκομείου Al-Shifa στις 12 Νοεμβρίου 2023.

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επιδρομή του στο νοσοκομείο al-Shifa, ο διευθυντής του λέει ότι το ιατρικό συγκρότημα έχει γίνει μια «μεγάλη φυλακή» και ένας «ομαδικός τάφος» για όλους όσους βρίσκονται μέσα.

Ο Muhammed Abu Salmiya λέει στο Al Jazeera ότι υπάρχουν 7.000 άνθρωποι στο νοσοκομείο και το προσωπικό εξακολουθεί να εργάζεται για να βοηθήσει τους ασθενείς, αλλά «έχασαν όλους όσους ήταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

«Δεν μας έχει μείνει τίποτα, χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό. Με κάθε λεπτό που περνά, χάνουμε μια ζωή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χάσαμε 22 άτομα, [και] τις τελευταίες τρεις ημέρες το νοσοκομείο βρίσκεται υπό πολιορκία», είπε ο Salmiya.

Πρόσθεσε ότι έχουν κάνει έκκληση να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο, αλλά τους αρνούνται οι ισραηλινές δυνάμεις. «Είναι έγκλημα πολέμου. Ένα πλήρες έγκλημα πολέμου», είπε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του al-Shifa, τα νεογέννητα μωρά χρειάζονται άμεση προσοχή, αλλά οι γιατροί δεν έχουν τις απαραίτητες προμήθειες.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, αναγκαζόμαστε να αφήνουμε τους ασθενείς να πεθάνουν επειδή είμαστε αβοήθητοι, δεν μπορούμε να τους κάνουμε καμία χειρουργική επέμβαση, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δώσουμε μερικά παυσίπονα για να αφήσουμε αυτά τα θύματα να πεθάνουν ήσυχα», είπε ο Muhammed Abu Salmiya.

Πρόσθεσε ότι πολλά νεογέννητα πρόωρα μωρά πέθαναν καθώς οι θερμοκοιτίδες τελείωσαν από οξυγόνο. Ο ισραηλινός στρατός είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα παρείχε θερμοκοιτίδες στο νοσοκομείο al-Shifa, αλλά ο Salmiya λέει ότι αυτό είναι ψέμα.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ισχυρίζονται ότι παρείχαν θερμοκοιτίδες στο νοσοκομείο, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό είναι ψευδές. Επιπλέον, δεν χρειαζόμαστε θερμοκοιτίδες. Έχουμε ήδη θερμοκοιτίδες στο νοσοκομείο, αλλά δεν έχουμε καύσιμα για να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια [για τις θερμοκοιτίδες]».

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου