Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ευτυχώς για τους φαντάρους, δυστυχώς για τις διάφορες Κασσάνδρες που θέλουν μόνο να βολευτούν οι ίδιοι με πολιτικά βύσματα και για τους υπόλοιπους σπέρνουν την ηττοπάθεια, οι καταγγελίες των Στρατευμένων, τα δημοσιεύματα στον Τύπο και οι φωνές των γονιών στο Επισκεπτήριο της Κυριακής 18/05/09, έπιασαν τόπο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά: κλιμάκιο του Υγειονομικού επισκέφτηκε το Στρατόπεδο και έκανε παντού έλεγχο. Εντάξει, πολλές ενέργειες τους, που φυσικά απηχούν το φόβο του Πενταγώνου για το προεκλογικό κράξιμο κυβέρνησης και ΓΕΣ, ήταν σκηνοθετημένες, αλλά ας μην μηδενίζουμε.

Έτσι, λοιπόν, μπορεί να προσφέρθηκαν μαχαιροπίρουνα και ποτήρια που μόλις είχαν πλυθεί, αλλά ο έλεγχος ήταν εξονυχιστικός. Είναι ενδεικτικό ότι το Υγειονομικό πήρε δείγματα νερού προς εξέταση καθώς είναι επαναλαμβανόμενες οι καταγγελίες για την ποιότητα και καταλληλότητα του. Επίσης, τόσο ο διοικητής, όσο και ο υποδιοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης σε επαναλαμβανόμενες επισκέψεις τους στα μαγειρεία και τα εστιατόρια έδωσαν δείγματα του ενδιαφέροντος τους (ας έκαναν και διαφορετικά) και έκαναν συστάσεις. Ακόμη, βελτιώθηκε το επίπεδο καθαριότητας και μάλιστα στις τουαλέτες είναι πιο συστηματική η φροντίδα.

Ο τομέας όμως που η κατάσταση ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ 100% ήταν αυτός του φαγητού και ιδιαίτερα των μερίδων. Εξαιτίας του ιδρώτα που χύνουν οι μάγειρες-φαντάροι, αλλά και λόγω των καταγγελιών για τις ελάχιστες μερίδες που προσφέρονταν μέχρι τότε στους νεοσύλλεκτους, πλέον οι φαντάροι τρώνε διπλάσιες μερίδες φροντισμένου φαγητού.

Επίσης και στους γιατρούς αναθεωρήθηκαν οι διαταγές όσον αφορά την χρήση αρβυλών. Μέχρι τώρα, οι ασθενείς νεοσύλλεκτοι έπρεπε κατόπιν διαταγής στους έφεδρους γιατρούς να λαμβάνουν ένα χαζαπλάστ και να συνεχίσουν να φορούν αρβύλες στην εκπαίδευσης και στη γυμναστική. Μετά τις καταγγελίες και τις έντονες διαμαρτυρίες των γονιών, επιτρέπεται στους «λαβωμένους» φαντάρους να κάνουν χρήση αθλητικών υποδημάτων.

Ένα άλλο ζήτημα αφορούσε τις ασχήμιες που γινόντουσαν στον 6ο λόχο. Τελικά, τη Δευτέρα διαλύθηκε και οι φαντάροι του ανέπνευσαν, καθώς μοιράστηκαν σε 4ο και 5ο. Όμως, η απαράδεκτη, κομπλεξική Λοχίας Τρίκα συνεχίζει να κάνει καψόνια. Μας καταγγέλθηκε ότι διέταξε φαντάρο να στρώσει «ιδανικά» όλα τα κρεβάτια του θαλάμου. Τι έχει άραγε να μας πει ο Διοικητής για την συμπεριφορά μερίδας των υφισταμένων του αξιωματικών-υπαξιωματικών;

Όσοι βιαστούν και πάλι να μας κατηγορήσουν ότι υπερβάλουμε, ότι «έλα μωρέ, τι άλλαξε», ας έχουν υπόψην τους αφενός ότι αυτές οι αλλαγές επήλθαν στην καθημερινότητα των στρατευμένων μετά από συλλογική αμφισβήτηση και διαμαρτυρίες. Αφετέρου, σημαίνουν πολλά για την υγεία, σωματική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια των φαντάρων.

Τέλος, ενδεικτικό της πίεσης που δέχτηκε το ΓΕΣ και συνολικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι το γεγονός ότι στην ορκωμοσία θα παραστεί ο καθόλα υπεύθυνος για αυτά που βιώνουν οι φαντάροι, ο υπουργός Β.Μεϊμαράκης, ώστε να καλοπιάσει τους νεοσύλλεκτους και τους γονείς τους με επιπλέον μέρες άδειας ορκωμοσίας.

Εμείς χαιρόμαστε για τις όποιες νίκες των φαντάρων που έχουν ως συνέπεια τη βελτίωση της χακί καθημερινότητας τους.

Πιστεύουμε ότι δικαιωνόμαστε στο να απαιτούμε
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ, 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου