Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ

Συνεχίζουμε να Αγωνιζόμαστε και Μέσα στον Στρατό.
Γιατί ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, κομμάτι του κινήματος. Έχουμε Δικαιώματα και αγωνιζόμαστε για αυτά. Στο βραχνά της θητείας που μας Υποχρεώνουν να κάνουμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν Υποτασσόμαστε, δεν Πειθαρχούμε.
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος είναι η Καθημερινή Αμφισβήτηση
του «Παραλόγου τη Θητεία».

Είναι οι μαθητές, φοιτητές, απόφοιτοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, τα αδέλφια και οι φίλοι όλων μας που μεταφέρουν μέσα στο στρατόπεδο την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, διάθεση για συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Διαλέγουμε το δρόμο της συλλογικής πάλης κόντρα στο βύσμα, το ρουσφέτι και την υποταγή. Του συλλογικού αγώνα, από την ατομική λύση του Ι5.
Το Δίκτυο είναι κομμάτι του αντιπολεμικού κινήματος, παλεύει να μπλοκάρει την πολεμική μηχανή, τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις «ειρηνευτικές αποστολές», τις μεταθέσεις στην Κύπρο και τις κατοχικές ΕΛΔΥΚ και ΤΟΥΡΔΥΚ. Κόντρα στη μετατροπή του στρατού σε αστυνομία, κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους, που θα κυνηγάει τον «εσωτερικό εχθρό» (κίνημα νεολαίας - εργαζομένων, μετανάστες).
Δηλώσαμε ανοιχτά και δημόσια ότι Είμαστε με την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Ούτε σκέψη να στρέψουμε τα όπλα ενάντια σε συντρόφους, συναδέλφους, φίλους.
Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός και η τρελή κούρσα των εξοπλισμών δεν πείθει τους στρατευμένους. Οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ο Σπάρτακος φωνάζει σε «καιρό ειρήνης»: δεν πολεμάμε για τα συμφέροντά τους, στέλνοντας πραγματικό αντιπολεμικό μήνυμα στις κυβερνήσεις του πολέμου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ..

Αναπτύσσουμε με κάθε τρόπο τη λογική της Συλλογικότητας και του Συνδικαλισμού, από Επιτροπές Φαντάρων μέχρι Συνελεύσεις - ό,τι μπορούμε στις δύσκολες συνθήκες της θητείας να Αγωνιστούμε και να Νικήσουμε. Απαιτεί Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων, που θα υπερασπίζεται πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές ελευθερίες και δικαιώματα. Για να σταματήσουμε τα καψόνια, τις βρισιές, τις διακρίσεις, την Απλήρωτη Εργασία.
Η ζωή, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύονται. Καμία ανοχή στις άθλιες συνθήκες των στρατοπέδων. Αυτοί που καλούν υποχρεωτικά τους φαντάρους είναι υποχρεωμένοι να τους εξασφαλίζουν ποιότητα διαβίωσης σε υγιεινή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φαγητό, ασφάλιση.

Στο στρατό της «ισχυρής Ελλάδας» ακόμα και το πόσιμο νερό είναι συνήθως πεδίο διεκδίκησης. Από την άλλη δεν μπορεί να υπάρξει υγεία και αξιοπρέπεια χωρίς ελεύθερο χρόνο και χρόνο για ξεκούραση. Απαιτούμε, Αύξηση των εξόδων και Μείωση των υπηρεσιών κόντρα στο Αξιόμαχο, την εντατικοποίηση της εκπαίδευσης, τα σκηνάκια, τις αγγαρείες και τις σκοπιές.

Παλεύουμε για άμεση μείωση της θητείας όχι όμως από την σκοπιά υπεράσπισης του μισθοφορικού στρατού. Κανένας νέος να μην γίνει ένοπλος μισθοφόρος (ΕΠΟΠ, ΟΒΑ, ΕΦΥΕΣ). Το «ας πάνε οι άλλοι να γίνουν μισθοφόροι», συνήθως οι πιο φτωχοί, είναι ατομική επιλογή, ρίχνει τα βάρη σε άλλους. Μας χωρίζει, αντί να μας ενώνει σε κοινούς αγώνες.

Το Δίκτυο Σπάρτακος δρα μέσα στο στρατό. Η Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων το στηρίζει, Δημοσιοποιεί τις καταγγελίες των Φαντάρων, «βγάζει στην Αναφορά» των εφημερίδων τις αυθαιρεσίες των αξιωματικών, του ΓΕΣ και της κυβέρνησης, οργανώνει καμπάνιες για τα δικαιώματα των Φαντάρων. Είναι κάθε στιγμή δίπλα στους Στρατευμένους.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ – ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Η αγωνιστική εμπειρία μας δίνει την δυνατότητα να καταγράφουμε συνεχόμενες νίκες. Σε ένα χώρο που η κυρίαρχη πολιτική θεωρούσε σχολείο υπακοής και πειθαρχίας, οι φαντάροι του Δικτύου συνεχίζουν να τους συντρίβουν τη βιτρίνα, στις πράξεις και όχι μόνο στα λόγια.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου