Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πυραύλους με βεληνεκές μέχρι 2.500 χιλιόμετρα σχεδιάζει η Τουρκία Αντιπυραυλική ασπίδα μεγάλου βεληνεκούς θέλει ο Ερντογάν

http://www.tovima.gr
Πυραύλους με βεληνεκές μέχρι 2.500 χιλιόμετρα σχεδιάζει η Τουρκία

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζεται να επεκτείνει το πυραυλικό της πρόγραμμα για να ενισχύσει τόσο την άμυνά της όσο και την αμυντική της βιομηχανία. Ηδη, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στο Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Ερευνας της Τουρκίας (TUBITAK) να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία μία αντιπυραυλικής ασπίδας μεγάλου βεληνεκούς που να μπορεί να φθάνει ως και τα 2.500 χιλιόμετρα. 

Μάλιστα, ο Ερντογάν φέρεται, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, να θεωρεί ότι η Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιράν που έχει πραγματοποιήσει άλματα στην πυραυλική τεχνολογία. Σήμερα, η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει παράξει πυραύλους με βεληνεκές μέχρι 500 χιλιόμετρα, όταν η Τεχεράνη, με τους Shahab 3, θα μπορούσε να πλήξει το Ισραήλ και τις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο καθηγητής Γιουτσέλ Αλντινμπασάκ, επικεφαλής της TUBITAK, δήλωσε πρόσφατα ότι οι πύραυλοι με βεληνεκές 500 χιλιόμετρα έχουν περάσει επιτυχώς τα τεστ και η απόκλιση των πυραύλών από τον στόχο δεν ξεπερνά τα πέντε μέτρα. Αυτή την περίοδο, η TUBITAK βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων με βεληνεκές τα 1.500 χιλιόμετρα. Μόνο αφού ολοκληρωθεί αυτή θα προχωρήσει η ανάπτυξη των πυραύλων 2.500 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου