Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ

Μεγάλης κλίμακας άσκηση πραγματοποίησαν οι ουκρανικές αεροκίνητες δυνάμεις, στην περιοχή του Νικολάγιεφ, στη Μαύρη θάλασσα, με την συμμετοχή περισσότερων των 3.000 ανδρών, με την συμμετοχή εκατοντάδων τεθωρακισμένων, πυροβόλων και αεροσκαφών. Η άσκηση είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, που διεξήχθη στην Ουκρανία.
Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε και ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος, μετά το πέρας της, δήλωσε πως ελπίζει ότι οι υπό ξένη κατοχή περιοχές της χώρας σύντομα θα απελευθερωθούν. Υπογράμμισε πάντως πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα επιτεθούν πρώτες.

Στην Ουκρανία έχουν αφιχθεί περίπου 300 Αμερικανοί εκπαιδευτές, μέλη των αεροκίνητων και αερομεταφερόμενων αμερικανικών δυνάμεων. Η Ρωσία πιστεύει πως η ουκρανική άσκηση συνδέεται με την άφιξή τους. Ίσως οι Αμερικανοί να ήθελαν να δουν, με τα ίδια τους τα μάτια, την ποιότητα του ανθρώπινου υλικού που πρόκειται να εκπαιδεύσουν.
Η Ρωσία δήλωσε πως η άφιξη των Αμερικανών θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα στην Ουκρανία. Ωστόσο τα τελευταία μηνύματα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι μάλλον ενθαρρυντικά και φαίνεται πως και οι δύο χώρες επιζητούν μια συνεννόηση.http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου