Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Συνάδελφοι φαντάροι, δεν αξίζει να πάει κανείς ΕΛΔΥΚ: χώσιμο από του Κύπριους, αθλιότητα και φυλακή!

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ...
ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ
Η προπαγάνδα για την ΕΛΔΥΚ δίνει και παίρνει σε κάθε σειρά κατάταξης νεοσυλλέκτων. Τα κλιμάκια του ΓΕΣ και οι στρατιωτικοί τονίζουν το καλό φαγητό και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τα ευρώ της αμοιβής, τα μόρια της μετάθεσης….
Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να εξαγοράσουν τους συναδέλφους που τους αντιμετωπίζουν ως Μισθοφόρους, τάζοντας τους λαγούς και πετραχήλια.
Κρύβοντας όμως συστηματικά ότι πρόκειται για μετάθεση εκτός συνόρων, σε ένα νησί που το 40% είναι υπό κατοχή, με τεράστια καθημερινή ένταση της πολεμικής προετοιμασίας, που πρέπει να είσαι συνεχώς προβλεπέ αλλιώς οι φυλακές-κρατήσεις πέφτουν με το παραμικρό.
Μάλιστα, οι στρατιωτικοί εκμεταλλεύονται την οικονομική ανέχεια των φαντάρων απαιτώντας υποταγή στα καψόνια και στις αυθαιρεσίες τους, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα στείλουν πίσω τους φαντάρους!
Την μαυρίλα της μετάθεσης στην Κύπρο αποκαλύπτει νέα επιστολή καταγγελίας συναδέλφων, που υπηρετούν σε μονάδα μαζί με Κύπριους φαντάρους της Εθνικής Φρουράς.
Στο κείμενο τους, παρά τον ισχυρό μύθο περί ταύτισης Ελλήνω-Κυπρίων, αποδεικνύεται ότι οι Κύπριοι φαντάροι δεν αισθάνονται τους Έλληνες στρατιώτες ως αδελφούς!
Αντίθετα το χώσιμο των ΕΛΔΥΚάριων πάει σύννεφο, οι διακρίσεις είναι το μόνιμο καθεστώς. Αν και στη μονάδα  το ποσοστό των Ελλήνων στρατιωτών είναι μόλις τι 1/3 των Κυπρίων (το πολύ 12 Έλληνες και 35 Κύπριοι), οι υπηρεσίες τους είναι τόσο άδικα κατανεμημένες ώστε οι ΕΛΔΥΚάριοι βγαίνουν έξοδο μετά από 10-15 μέρες συνεχούς υπηρεσίας, ενώ οι Κύπριοι έχουν μέρα παρά μέρα διανυχτέρευση.
Το στρατόπεδο θεωρείται βυσματικό για τους Κύπριους που απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης από όλους (στρατιωτικούς-διοικητές-ψυχολόγο). Οι υπηρεσίες τους, τόσο ως προς την ποσότητα όσο και ως προς το χώσιμο είναι απίστευτα καλύτερες. Μάλιστα, αυτό το εξασφαλίζει 19χρονος Κύπριος δεκανέας, που αυθαιρετεί συστηματικά, έχοντας την κάλυψη της διοίκησης, αλλάζοντας τις υπηρεσίες (νούμερα φύλαξης) και διαμορφώνοντας το πρόγραμμα όπως βολεύει τους συμπατριώτες του βύσματα.
Οι διακρίσεις όμως είναι παγιωμένες και μεταξύ των Ελλήνων στρατιωτών αφού κατά παράβαση των πάγιων διαταγών οι υπηρεσίες καθορίζονται με βάση τη σιχαμένη και εξίσου βολική διάκριση παλιός - νέος.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι περισσότεροι ΕΛΔΥΚάριοι έχουν τσακιστεί, αφού σε διάστημα τριών (3) ημερών μπορεί να έχουν κοιμηθεί το πολύ δέκα (10) ώρες!
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η βαναυσότητα των στελεχών που καμπανιάζουν με φυλακές-κρατήσεις τους φαντάρους για το παραμικρό.    
Οι συνάδελφοι στην επιστολή τους καταρρίπτουν και το μύθο των καλών συνθηκών στην Κύπρο. Όπως λένε χαρακτηριστικά το πρωινό στα Ελληνικά ΚΕΝ ήταν πολύ καλύτερο, ενώ η ποιότητα των γευμάτων είναι συχνά απαράδεκτη εξαιτίας των τροφίμων που χρησιμοποιούνται (ιδιαίτερα τα κρέατα είναι άθλια). Επίσης και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ μέτριες και τις χωρίζει μίλια απόσταση από την ιδεατή εικόνα που προπαγανδίζει το ΓΕΣ!
Φυσικό επόμενο, οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων-Κυπρίων στρατιωτών  να μην είναι καλές, μια κατάσταση για την οποία η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τα στελέχη και τη διοίκηση της μονάδας.
Σε αυτή την περίπτωση η Προστάτιδα του Πυροβολικού –αντίθετα με τα πιστεύω του Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου- δε μπορεί να κάνει τίποτε!
Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση το πρόβλημα, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του ΑΓΕΣ Τελλίδη περί σεβασμού των δικαιωμάτων των στρατευμένων.   
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

3 σχόλια:

  1. Pws mporw na dhlwsw eidikes dunameis an mou erthei gia allou to xarti?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όποιο ΚΕΝ (κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων) παρουσιαστεις κάνεις μία αίτηση και μετά την ορκωμοσία παίρνεις Φ.Π για ΚΕΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισχύουν ακόμη αυτά; Επειδή το σκέφτομαι να δηλώσω ΕΛΔΥκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή