Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ο Παύλος Αντωνόπουλος δεν είναι μόνος. Φοιτητικοί Σύλλογοι, Εργατικά Σωματεία, αγωνιστές και κινήματα είναι στο πλευρό του.
49 χρόνια μετά την Χούντα των Συνταγματαρχών-Εκσυγχρονιστών, ένας άλλος ολοκληρωτισμός, η σύγχρονη εκδοχή της αστικής δημοκρατίας που αντιστοιχεί στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας διώκει έναν ακόμη αγωνιστή, τον συναγωνιστή Παύλο Αντωνόπουλο. Είναι το αστικό Κράτος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και της Ακροδεξιάς των ΑΝΕΛ, πραγματικά αυταρχική-ταξική-αστική-αντεργατική-αντιμεταναστευτική!

Όπως έγραψε συναγωνίστρια μας «καλείται να παρουσιαστεί εντός 2 ημερών προκειμένου να καταθέσει σε ανακριτή του Λιμενικού με εισαγγελική παραγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προτροπή για στάση ο Παύλος Αντωνόπουλος. 
Ο Παύλος που μίλησε πρώτος στη συνέλευση του Συντονισμού στο λιμάνι, ο Παύλος που έχει στο όνομά του το τηλέφωνο του Συντονισμού για το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό των Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων.
Διασπορά ψευδών ειδήσεων εννοούν την ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματά τους. 
Και προτροπή σε στάση το να καλείς σε συνέλευση, το να δηλώνεις πως θα αγωνιστείς στο πλάι τους.
Είμαστε περήφανοι και περήφανες για τον Συντονισμό. Για την πανελλαδική του δράση. Για τα δεκάδες σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες που συσπειρώνει. 
Ο Παύλος δεν είναι μόνος. Είναι χιλιάδες. 
Είναι ο αγωνιζόμενος αλληλέγγυος κόσμος των τόσων μηνών, δίπλα στους πρόσφυγες, απέναντι στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στην ποινικοποίηση και στην καταστολή αυτού που τόσο πολύ φοβάστε.
Τον οργανωμένο λαό. Πέρα από σύνορα κι εθνικότητες. 
Τους ανθρώπους που παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους.  Και διεκδικούν όσα τους ανήκουν».
Η επίθεση αυτή που γίνεται σε αγωνιστές και κινήματα είναι προάγγελος της κλιμάκωσης του πολέμου κατά των μεταναστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα 400 και πλέον πρόσφυγες θα μεταφερθούν με κλούβες στη Μόρια, από τα Τσαμάκια, όπου νωρίς το πρωί πήγε η Αστυνομία, παρουσία δικαστή για να εκκενωθεί ο χώρος. Μεγάλη αστυνομική δύναμη βρίσκεται μέσα και έξω από το χώρο, προκειμένου να συλλάβει τους μετανάστες. Παρών είναι και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Κατζανός. Η αστυνομία δεν αφήνει τους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στον χώρο, όπου είχε στηθεί εδώ και μήνες άτυπος καταυλισμός από τους εθελοντές του "No border Kitchen"!
Αυτοί επομένως που υπογράφουν τα Μνημόνια εναντίον του εργαζόμενου λαού μας, που χαρίζουν τα λιμάνια στην COSCO φτιάχνοντας δίπλα το προσφυγικό καταυλισμό στον Σκαραμαγκά για να αντλούν φθηνή εργασία μεταναστών και ενισχύουν Λάτση-Μπόμπολα-Μελισσανίδη, που φέρνουν για ψήφιση μέσα στο Πάσχα το αντιασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν Μνημόνια εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών. Για να εφαρμοστεί επομένως η απάνθρωπη και βάρβαρη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας πρέπει να εξαφανίσουν τις όποιες αντιστάσεις, να συντρίψουν τα κινήματα Ταξικής Αλληλεγγύης.
Και για μια ακόμη φορά το δικαστικό κατεστημένο, η αστική δικαιοσύνη τους έρχεται μετά τα ΜΑΤ και τα Τάγματα Εφόδου των Ναζί Χρυσαυγιτών, να κάνει τη βρώμικη δουλειά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ίδιο έκαναν στον «ΙΑΝΟ», το ίδιο έκαναν για να αντιμετωπίσουν το Κίνημα των Φαντάρων καταδικάζοντας την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, το ίδιο έκαναν εναντίον αγωνιστών εργατών-φοιτητών-μαθητών-αγροτών. Μια κυβέρνηση που ήδη λέει ΝΑΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Λιβύη και Μέση Ανατολή, που θα προκαλέσουν νέα ποτάμια προσφυγιάς και δυστυχίας.
Ο Παύλος Αντωνόπουλος δεν θα είναι μόνος. 
Πρέπει τώρα να συγκροτήσουμε ένα πλατύ, συγκροτημένο από τα κάτω εργατικό διεθνιστικό κίνημα για την ανατροπή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής και του κρατικού αυταρχισμού που αποτελεί συστατικό στοιχείο της αστικής πολιτικής, ώστε να επιβληθούν οι σύγχρονοι όροι Δουλείας, της κτηνώδους εκμετάλλευσης-καταπίεσης του κόσμου της εργασίας.    

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου