Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Μαζική πορεία κατά της ανεργίας από Πάτρα σε Αθήνα (Βίντεο)

Με τεράστια μαζικότητα ξεκίνησε η πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα που θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος. Είναι μια πορεία διαμαρτυρίας 22Ο   χιλιομέτρων από την αχαϊκή πρωτεύουσα στην Αθήνα, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις και επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη που με δηλώσεις του έκανε καθαρό ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της κινητοποίησης: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη». Και συμπλήρωσε ο ίδιος:
«Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία». 

 Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Πάτρα την Παρασκευή καθορίστηκε το πλαίσιο διεκδίκησης:
1. Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως νερό σταθερό τηλέφωνο.
2. Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου μας, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας. Για να μπορέσει ο Δήμος μας με τα νομικά του πρόσωπα να λύσει τις τεράστιες ανάγκες του χρειάζεται τουλάχιστον 700 θέσεις μόνιμων εργαζομένων τις οποίες διεκδικούμε. Οι μνημονιακοί νόμοι της ΕΕ που εφαρμόζει πιστά και η σημερινή κυβέρνηση απαγορεύουν τις προσλήψεις με αποτέλεσμα την υπολειτουργία δομών και υπηρεσιών, με διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση. Αντίστοιχα, το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα έχει ανάγκη 470 εργαζόμενους, το νοσοκομείο του Ρίο 800! Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Μόνο τα κενά σε δασκάλους στα σχολεία του δήμου μας είναι 96!
3. Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών για να μην είναι η πόλη μας μια ανοχύρωτη πόλη, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η κρίση με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση έχει οξύνει όλα τα προβλήματα στις ήδη ελάχιστες υποδομές που υπήρχαν.
4. Διεκδικούμε να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί που δεν έχουμε, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.
Αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει και στην ιστοσελίδα 902
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου