Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Αξιωματικοί του στρατού κατηγορούνται για τον θάνατο νεοσύλλεκτων στρατιωτών

Είναι ο Στρατός 
του κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Ένας Στρατός Μισθοφόρων έτοιμος να δολοφονήσει "εχθρούς και φίλους", εντός και εκτός συνόρων.
Στην Κύπρο Λοχαγός χτυπά νεοσύλλεκτο φαντάρο μπροστά στο διοικητή της μονάδας και τον στέλνει τραυματία στο νοσοκομείο. Στην Τουρκία δολοφονούν συστηματικά τους φαντάρους Κουρδικής καταγωγής, αλλά επίσης συχνότατα είναι τα βασανιστήρια, οι ξυλοδαρμοί, τα ατυχήματα -συχνά θανατηφόρα-, οι αυτοκτονίες Τούρκων φαντάρων.
Στην Ελλάδα συστηματικά καταγράφονται σεξουαλικές επιθέσεις, ατυχήματα, αυτοκτονίες, ενώ αξιωματικοί π.χ. στο ΚΕΤΘ Αυλώνα προπαγανδίζουν φασιστικές αντιλήψεις,  απαντούν ότι οι φαντάροι δεν έχουν δικαιώματα, βρίζουν τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες με γλώσσα πεζοδρομίου και απειλούν ότι "θα σας βάλω το όπλο στον κωλ..." .
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι αποκαλύψεις για δολοφονίες στρατιωτών από Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς στη Πορτογαλία, με την ενεργοποίηση ενός ολόκληρου μηχανισμού συγκάλυψης.

Επτά υπαξιωματικοί και αξιωματικοί του στρατού συνελήφθησαν στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον θάνατο δύο νεοσύλλεκτων κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, στις αρχές Σεπτεμβρίου, εν μέσω καύσωνα, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Οι συλληφθέντες, δύο λοχίες και πέντε ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού ξηράς, κατηγορούνται για σωματική βλάβη και για παράλειψη παροχής βοήθειας σε πρόσωπα που αντιμετώπιζαν κίνδυνο.

Οι δύο νεοσύλλεκτοι, ο Ούγκο Αμπρέου και ο Ντίλαν ντα Σίλβα, 20 ετών, έπαθαν ηλίαση ενώ εκτελούσαν βολές στις 4 Σεπτεμβρίου στο Αλκοτσέτε, στα νότια της Λισαβόνας. Εκείνη την ημέρα η θερμοκρασία στην περιοχή ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο Αμπρέου πέθανε την ίδια ημέρα από καρδιακή προσβολή ενώ ο ντα Σίλβα λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Λισαβόνας όπου είχε μεταφερθεί. Ο ντα Σίλβα είχε γεννηθεί στη Γαλλία αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε και τη γαλλική υπηκοότητα.

"Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε τι συνέβη, το πώς συνέβη και ποιος ευθύνεται", είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας Αζερέντο Λόπες.

Οι συλληφθέντες στρατιωτικοί θεωρούνται ύποπτοι και για κατάχρηση εξουσίας απέναντι στους νεοσύλλεκτους.

"Αφού έπεσε κάτω, ένας λοχίας τον πίεσε για να ανασάνει και κατάπιε χώμα. Τον δολοφόνησαν" είπε η μητέρα του Αμπρέου, Άντζελα, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTP.

Σύμφωνα με μια ιατροδικαστική έκθεση, την οποία επικαλείται το περιοδικό Expresso, ο θάνατος του Ντίλαν ντα Σίλβα αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Στο σώμα του έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα, το κεφάλι και τα άκρα.

Για την ίδια υπόθεση διενεργείται ήδη έρευνα, από τα τέλη Οκτωβρίου, και σε βάρος δύο στρατιωτικών νοσοκόμων.
Αυτοί είναι Δολοφόνοι ντυμένοι στην χακί στολή...
Ο σύγχρονος στρατιωτικός προσομοιάζει στο μοντέλο του Πραιτοριανού που απαιτεί το νέο αστικό κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.   
Αντικειμενικά ο ρόλος του είναι εχθρικός ως προς το σύνολο της εργατικής τάξης, εντός και εκτός συνόρων.
Εμείς καλούμε όλους σε ενότητα  για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και στην ανάπτυξη ενός μαζικού Κινήματος, Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το φασισμό και τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
Καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από την Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου