Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

To NATO ωθεί τις Βαλκανικές χώρες να συγκροτήσουν Πολεμική Αεροπορία-Ειδικές Δυνάμεις για να πολεμούν σε Αφρική-Μ.Ανατολή

Προπαγάνδισαν ότι η είσοδος στο ΝΑΤΟ είναι προϋπόθεση της ειρήνης, της ευημερίας και της ανάπτυξης.
Σύντομα όμως οι λαοί των Βαλκανίων, που βίωσαν πριν από λίγα χρόνια τη δολοφονική δράση της σιδερένιας πολεμικής-κατασταλτικής φτέρνας της Νέας καπιταλιστικής Τάξης Πραγμάτων, γνώρισαν τι σημαίνει η είσοδος των χωρών τους στη δολοφονική συμμαχία. Επαγγελματικοί στρατοί, τρελές αγορές όπλων για κοινωνίες που μαστίζονται από την πείνα, την ανεργία, τις περικοπές, καθώς όλα αυτά αποτελούν αναγκαία συνθήκη όχι για την άμυνα των χωρών τους και για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας –όπως προπαγανδίζουν οι εθνικιστές- αλλά για την συμμετοχή στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
   Ενώ η κοινή γνώμη βομβαρδίζονταν από την καθεστωτική προπαγάνδα που έθετε την απόλυτη αναγκαιότητα συγκρότησης νέας Πολεμικής Αεροπορίας, με τη Βουλγαρία να αποτελεί το ιδανικό θύμα, συγγνώμη πελάτη για τα μεταχειρισμένα πολεμικά αεροσκάφη των χωρών της Δύσης, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος συγκρότησης της. Και αυτός δεν είναι άλλος από την συμμετοχή των Βαλκανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας!  
Ιδρύεται λοιπόν Ειδικού Σκοπού πολεμική αεροπορία από Βουλγαρία- Σλοβενία-Ουγγαρία-Κροατία για να βομβαρδίζει σε Αφρική και Μέση Ανατολή, στη Λιβύη, το Μάλι, την Σομαλία, την Συρία και όπου χρειαστεί! Η Κροατία με τρία κράτη και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ιδρύει ειδική αεροπορική υπηρεσία,  δημιουργώντας τις κροατικές Delta Force, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας γράφει κροατική εφημερίδα ‘Γιουτάρνι Λιστ’ [Jutarnji List]. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το οποίο έχει εγκρίνει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Κροατίας, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις  εδώ και έναν χρόνο, για την υλοποίησης του σχεδίου. 
Ωστόσο, η ‘Γιουτάρνι Λιστ’ σημειώνει ότι πίσω από την πρωτοβουλία βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες,  που πιστεύουν ότι μια πολυεθνική αεροπορική δύναμη στα Βαλκάνια θα έχει τη δυνατότητα δράσης κατά των τρομοκρατών στη Μεσόγειο και την βόρεια Αφρική. «Οι δυνάμεις των τεσσάρων χωρών θα είναι εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες με δυνατότητα διείσδυσης στο έδαφος του εχθρού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παρόμοιες με αυτές της SAS του Ηνωμένου Βασιλείου», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.
Η συμφωνία για τη δημιουργία  κοινών εναέριων ειδικών δυνάμεων υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο στο Σπλίτ από τους Διοικητές των Στρατών των τεσσάρων κρατών. Το περιοδικό «Κροάτης Στρατιώτης» που εκδίδεται από υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο σχηματισμός αυτός αποτελεί «ένα γερό θεμέλιο για τη δημιουργία ενός πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης και κατάρτισης των μονάδων αεροπορίας που προορίζονται για εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων. Το όλο έργο είναι υπό την αιγίδα της Ειδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Κροατία μέχρι σήμερα δεν είχε ειδικές αεροπορικές δυνάμεις, όπως σημειώνεται.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες στρατιωτικές δυνάμεις θα αναλάβουν ρόλο σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, δηλαδή και ως χερσαίες δυνάμεις. Επίσης, διαμέσου της συμμετοχής σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις οι κυβερνήσεις θα διεκδικήσουν αναβάθμιση του ρόλους. Ο επιθετικός ρόλος εναντίον της εργατικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αλληλένδετος με το σύνολο της ταξικής αστικής πολιτικής και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Η Κροατία φτιάχνει εκ του μηδενός ειδικές αεροπορικές δυνάμεις για να εξυπηρετήσει αυτό  τον στόχο.   
Φυσικά, όλες αυτοί οι επιθετικοί σχεδιασμοί έχουν ως βαλκανικό τους πρότυπο το ελληνικό κράτος, που όχι μόνο έχει πλούσια πείρα καθοριστικής συμβολής-συμμετοχής, όχι μόνο πρωταγωνιστεί στη Βαλκανική Ταξιαρχία και στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά εκπαιδεύει συστηματικά τις Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με το Ισραήλ και την Ιορδανία, ώστε να είναι έτοιμες να δράσουν στην Συρία και την Λυβύη.

Σε κάθε περίπτωση οι λαοί των Βαλκανίων πρέπει να αντιταχθούν στους πολεμοκάπηλους αυτούς σχεδιασμούς, καθώς και οι ίδιοι βρίσκονται στο στόχαστρο των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας και αντιμετωπίζονται ως ασύμμετρη απειλή.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για ζήσουμε βάσει των αναγκών και των επιθυμιών μας, όχι βάση των συμφερόντων των επιχειρηματιών και της κυβέρνησης

Να σταματήσουν οι αποστολές εκτός συνόρων και η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων, σε Μεσόγειο, Μ. Ανατολή, Αφρική, Στενά του Άντεν. Να διακοπεί η στρατηγική συνεργασία με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο. Να σταματήσουν οι κοινές Νατοϊκές, ευρωπαϊκές και διεθνείς ασκήσεις. Να ενισχύουμε τους αγώνες μπλοκαρίσματός τους και τις Αρνήσεις συμμετοχής των φαντάρων. Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς ασκήσεις και συμμετοχή σε πολέμους. Στεκόμαστε ενάντια στο Αξιόμαχο.
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να διαλυθούν ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ.
· Ιδιαίτερα κρίσιμη κρίνεται η Δράση στον Στρατό. Πρέπει να ενισχυθεί το Κίνημα των Φαντάρων μέσα στον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής-Κατασταλτικής Μηχανής και της Μηχανής Εργασιακής Εκμετάλλευσης

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου