Slider

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

2017: Το έτος της πλήρους Στρατιωτικοποίησης και του Ισραήλ των Βαλκανίων

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗ!
Το 2017 θα είναι η χρονιά αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον πολλαπλό ρόλο που έχουν στην κατεύθυνση οικοδόμησης του Ισραήλ των Βαλκανίων. Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, φέτος, το 2017, θα είναι το Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. 
Το βασικό στοιχείο –κοινό αντίστοιχων αναδιαρθρώσεων στους στρατούς των αναπτυγμένων κρατών είναι η αντιστροφή της πορείας μείωσης των πολεμικών δαπανών και του προσωπικού, η ραγδαία αντικατάσταση του Μισθοφορικού τμήματος με την στράτευση των φτωχών Γυναικών και Ανδρών στα 18 τους χρόνια, η ενίσχυση της εφεδρείας (με ενίσχυση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής-Λέσχες Εφέδρων κλπ) στο πλαίσιο της γενικευμένης στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας.  
 Πρόκειται για σχέδια που επεξεργάζονται εδώ και χρόνια τα Επιτελεία, που δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά αποτέλεσαν από την πρώτη στιγμή αντικείμενο όχι μόνο της ακροδεξιάς πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και του Πάνου Καμμένου, αλλά πρόγραμμα και νομοσχέδια που επεξεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας τα ο Κ.Ήσυχος, υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας.   
Για να δούμε όμως ένα απλό παράδειγμα του ρόλου του νέου Ελληνικού Στρατού και των Εθνοφυλάκων του:

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ-ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΥΛΑΚΗ

Καθημερινά τα Τάγματα Εθνοφυλακής και οι εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων αποδεικνύουν ότι εντάσσονται στην υλοποίηση των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας και σε σχεδιασμούς αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, του εσωτερικού εχθρού -εργατικό κίνημα, μειονότητα, μετανάστες.  
Σύμφωνα με το δημοσιευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλωρίνης, "στις 4 Οκτωβρίου 2016 προγραμματίζεται Άσκηση Αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας".
Θυμίζουμε τις μεγάλες αντιδράσεις τόσο από φαντάρους και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όσο και από το εργατικό κίνημα της περιοχής, όταν αποκαλύφθηκε η κατασταλτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας, αντιμετώπισης Ασύμμετρης Απειλής και πιο συγκεκριμένα την ανακατάληψη εργοστασίου που είχαν καταλάβει διαδηλωτές που αμφισβητούσαν την Ιδιωτικοποίηση τους, από τις στρατιωτικές δυνάμεις.
Φέτος, αυτό το "καθήκον" ανατέθηκε επίσης στους εθνικιστές του Τάγματος Εθνοφυλακής!
Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αντίστοιχη άσκηση αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών διεξήχθη από τη Λέσχη Εφέδρων Χίου, αποδεικνύοντας την οργανική ένταση των ΛΕΦΕΔ στον πολεμικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο για να εξυπηρετηθούν τα σύγχρονα δόγματα, αλλά τα νέα χαρακτηριστικά του Υβριδικού Πολέμου! Ο υβριδικός πόλεμος αποτελεί μία στρατιωτική στρατηγική η οποία συνδυάζει στοιχεία συμβατικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, όπως επίσης και κυβερνοπολέμου. Μέθοδοι όπως η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, αποτελούν μόνο μερικά από τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου.Τόσο το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε όσο και οι εθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί, βρίσκονται σε φάση προσαρμογής.

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τη δράση των εθνικιστικών και πολεμοκάπηλων Λεσχών Εφέδρων, επίσης, ευρύτερα της ενεργοποίησης των ακροδεξιών στον Στρατό και της συμμετοχής τους στις πολεμικές προετοιμασίες, παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα των φαντάρων και θέτοντας την ακεραιότητα-την ίδια τους την ζωή σε θανάσιμο κίνδυνο, είχαν αναγκάσει το φασιστικό έντυπο "ΣΤΟΧΟΣ" και τον υπόδικο βουλευτή των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής να απαιτεί την Απαγόρευση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ! 
Όμως όλες αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της υλοποίησης κοινών δογμάτων και με στόχο την αντιμετώπιση κοινών εχθρών.
Έχει τρομερή σημασία να επισημάνουμε ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ποτέ δεν αρνήθηκε τη διεξαγωγή αυτών των ασκήσεων, όπως επίσης ποτέ δεν τις σταμάτησε.
 Αρχικά διαβάζουμε στην ανάρτηση της ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ το κείμενο της Μαίρης Κεσκιλίδου, σύμφωνα με το οποίο  "εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το θέμα σχετικά με το αίτημα της 9ης Π/ Π Ταξιαρχίας Πεζικού για την διάθεση χώρου στην πρώην ΑΕΒΑΛ για την χρησιμοποίηση του ως πεδίο Ασκήσεων που θα διεξαχθούν την Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου".

Για να ακολουθήσει νεώτερη ανάρτηση με τίτλο  "Νέα στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ στις 3-4 Οκτωβρίου" στο σαιτ http://e-ptolemeos.gr "Νέα άσκηση θα πραγματοποιήσει η 9η Μ/Π ταξιαρχία «Ανδριανούπολη» στις εγκαταστάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ στις 3 και 4 Οκτωβρίου, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης ενέκρινε σχετικό αίτημα που κατέθεσε το 3ο Επιτελικό Γραφείο της 9ης Μ/Π ταξιαρχίας. Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Θεοδοσιάδης, ανέφερε ότι η 9η Μ/Π ταξιαρχία ζητά τη διάθεση του χώρου του παλαιού εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ από 3 έως 4 Οκτωβρίου για την χρησιμοποίησή του ως πεδίο ασκήσεων, προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό της ταξιαρχίας για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου, στα πλαίσια εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς.
Σημειωτέον ότι η απόφαση παραχώρησης του χώρου της ΑΕΒΑΛ για τη διενέργεια της στρατιωτικής άσκησης ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς αρνητική ψήφο έδωσαν οι επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αντωνία Χόλμπα και η επικεφαλής της “Εορδαϊκής Ανατροπής” Ιωάννα Ανδρονικίδου".
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διαμορφώνουν ένα πολεμικό και αυταρχικό συνεχές στην εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης από το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που ενσωματώνει τους εθνικιστές και φασίστες που ντύνονται "Λέσχες Εφέδρων"! Επιδιώκοντας την συνολική στρατιωκοποίηση της κοινωνίας για την εξυπηρέτηση μιας πολεμοκάπηλης πολιτικής που έχει ως οργανικό της στοιχείο όχι μόνο την Αναλωσιμότητα των πολιτών εργαζόμενων και της νεολαίας, αλλά και την στυγνή εργασιακή εκμετάλλευση ντυμένη στα χακί!  
Οι δικές τους αποφάσεις, όχι μόνο εντάσσουν τους πολεμοκάπηλους και μισαλλόδοξους ακροδεξιούς στις Παρελάσεις, αλλά κυρίως τους ενσωματώνουν στους σχεδιασμούς αναβάθμισης της στρατιωτικής παρουσίας στα Βόρεια σύνορα, με τη δημιουργία Κέντρων Εκπαίδευσης σε Ήπειρο-Μακεδονία, την επαναλειτουργία φυλακίων της παραμεθορίου και της Εθνοφυλακής που τα προηγούμενα χρόνια της είχαν αφαιρέσει τον εξοπλισμό, αλλά και την ένταξη σε αυτή γυναικών που θα εκπαιδεύουν αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.
Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που αντανακλούν την όξυνση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, αποκαλύπτουν το νέο, ακόμη πιο αντιδραστικό και ακροδεξιό πελατειακό κράτος που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πολυδιαφημισμένη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο εχθρός βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα, είναι η κυβέρνηση και η αστικής-ταξική πολιτική, είναι το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαιτεί ο σύγχρονος καπιταλισμός.
Ο πόλεμος τους διεξάγεται και είναι ταξικός.
Αυτόν τον Πόλεμο πρέπει να τον δώσει και να τον κερδίσει η εργατική τάξη.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου