Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τελικά οι Έλληνες φαντάροι συμμετέχουν σε κάποιον πόλεμο;

Και αν ναι που και απέναντι σε ποιον;
 Συνάδελφοι, μπορεί να πληρώνετε σε ιδιωτικά ΚΨΜ τα «κριτήρια ανταποδοτικότητας» και την ανάγκη για έσοδα του ελληνικού στρατού. 
Μπορεί η θητεία να είναι μια απέραντη υποχρεωτική φορομπηξία για εσάς και τις οικογένειές σας, όπου θα πρέπει να πληρώνεται οι ίδιοι την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες σας. 
Μπορεί να εργάζεστε σαν σκλάβοι, υποκαθιστώντας τις υπηρεσίες του κράτους. 
Μπορεί η κατάσταση να διορθώνεται, προσωρινά και όπως-όπως όταν καταγγέλλετε στο Δίκτυο Σπάρτακος τις άθλιες συνθήκες που βιώνετε, τα άρβυλα και τις στολές που σας κόβουν, τις κάρτες επιβίβασης που δεν σας δίνουν και το φαγητό που σας στερούν.
Απαιτούν όμως από εσάς να είστε σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό είναι το νέο δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νέο στρατό που ετοιμάζουν και ήδη βάζουν τα πιο γερά θεμέλια για να πραγματοποιηθεί. Δεκάδες καταγγελίες φαντάρων καταφτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων εδώ και κάποιες μέρες οι οποίες περιγράφουν ακριβώς το ίδιο. Ποιο είναι το όνομα αυτού; 

ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.

Από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο, στη Σάμο και στην Λέσβο, μία κοινή αγωνία για τους συναδέλφους, και μια απόλυτη επιβεβαίωση για προηγούμενες αναρτήσεις μας .
Το Καστελόριζο βρίσκεται σε διαρκή συναγερμό, οι υπηρεσίες διεξάγονται ατελείωτα τις νυχτερινές ώρες και γίνεται συνεχώς διακομιδή μεταναστών (μάλιστα και με συλλήψεις την περασμένη εβδομάδα). Στη Σάμο, το στρατόπεδο στους Μυτιληνιούς έχει μπει σε κατάσταση ετοιμότητας 2 (πορτοκαλί συναγερμός). Εκεί οι υπηρεσίες έχουν διπλασιαστεί και η κατάσταση είναι άθλια για τους φαντάρους με ατελείωτη εμπλοκή. Μάλιστα, κανείς δεν ξέρει πότε θα σταματήσει αυτό.
Στον Έβρο, όλα τα στρατόπεδα διεξάγουν καθημερινές και ατέλειωτες ασκήσεις, συνεχή τμήματα επιφυλακής και Τμήματα Χρονικής Ετοιμότητας. Βρίσκονται σε ένα διαρκές κηνύγι μεταναστών με καναδέζες, ενέδρες και ένοπλους φαντάρους.
Οι θέσεις μάχης όλου του στρατιωτικού μηχανισμού είναι αντίστοιχες με αυτές των ημερών του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Χιλιάδες ευρώ σπαταλιούνται για αυτή την διαδικασία, με όλα τα οχήματα, τον οπλισμό και τα τεθωρακισμένα να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Σε όλες τις περιπτώσεις οι φαντάροι αναλώσιμοι, κρέας στα κανόνια του πολέμου που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση. Όλα αυτά φανερώνουν ένα και μόνο πράγμα.
Η κούρσα του νέου γύρου του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού έχει ήδη αρχίσει, και το ελληνικό κράτος είναι αποφασισμένο να την ξεκινήσει για να την κερδίσει. Η περίοδος αυτή ξεκινά από την επίσκεψη Καμμένου-Βίτσα -παρέα με τον εσμό του κοινοβουλευτικού χρυσαυγιτισμού- στο Καστελόριζο, φτάνει στην απόφαση για την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών και κλιμακώνεται από την ημέρα της επετείου των Ιμίων .
Μιλάμε πλέον για εβδομάδες ολόκληρες που βιώνουν αυτή την κατάσταση οι συνάδελφοι. Μια κατάσταση που διαρκώς χειροτερεύει και δείχνει ότι σε αυτό τον ανταγωνισμό, τα πρώτα και τα περισσότερα θύματα θα βρίσκονται στη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους φαντάρους και τους πρόσφυγες.

Συνάδελφοι, όλα αυτά τα περιστατικά μαρτυρούν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, του ΥΠΕΘΑ, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας. Η πολεμική επιφυλακή που υπάρχει σε όλα τα στρατόπεδα των συνόρων είναι μία προετοιμασία για νέα θερμά επεισόδια που ήδη έχουν ξεκινήσει και θέλουν τους φαντάρους στην πρώτη γραμμή. Μην επαναπαύεστε στο ότι δεν έχει γίνει σαφής αναφορά για τον ρόλο σας σε τέτοια περίπτωση. Για τον στρατό είστε άβουλα πιόνια στην σκακιέρα των ανταγωνισμών και των συμφερόντων τους.
Συνάδελφοι φαντάροι. Εδώ και δύο χρόνια η επίθεση στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων ΤΩΡΑ φαίνεται καθαρά ότι στόχευε στη φίμωσή του μαχητικού εργατικού δυναμικού μέσα κι έξω από το Στρατό, ώστε απρόσκοπτα και χωρίς αντιστάσεις να καταστέλλουν, να καταπιέζουν και να διεξάγουν τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους, σε Ελλάδα και Τουρκία.

Συνάδελφοι,
Βγείτε παραπονούμενοι, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά σας. Είμαστε πολίτες με στολή και όχι δια βίου πραιτοριανοί και μισθοφόροι. Χτυπήστε τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό που δηλητηριάζει τα μυαλά των συναδέλφων. Φτιάξτε επιτροπές φαντάρων παντού. Σταματήστε την επιθετικότητα του ελληνικού στρατού: είναι επιθετικότητα απέναντι σε εμάς τους ίδιους, απέναντι στους πρόσφυγες, απέναντι στη νεολαία.
Είμαστε πιο ισχυροί γιατί είμαστε μέρος της κοινωνίας που αγωνίζεται. Αυτοί είναι μέρος του κράτους που καταστέλλει και προετοιμάζεται για πολέμους. Έχουν μόνο την σάπια ιδεολογία και την κούφια προπαγάνδα τους.
Συνάδελφοι φαντάροι καταγγείλετε άμεσα όσα γίνονται στις μονάδες σας. Βγείτε παραπονούμενοι. Αρνηθείτε το ρόλο του μπάτσου και ανθρωποφύλακα. Το Δίκτυο Σπάρτακος είναι οι αγώνες των στρατευμένων, είναι το εργατικό κίνημα στον στρατό.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης είναι δίπλα σας. Να γνωρίζουν το ΓΕΣ και τα στρατιωτικά επιτελεία ότι η στρατευμένη νεολαία δεν θα γίνει κρέας στα κανόνια τους. Να σταματήσει την κάλυψη των αυθαιρεσιών, την εθνικιστική προπαγάνδα και την πολεμική προετοιμασία στα στρατόπεδα.

·      Nα σταματήσει εδώ και τώρα η κατάσταση ετοιμότητας σε όλα τα στρατόπεδα.
·      Καμιά άσκηση να μην πραγματοποιηθεί, καμία συμμετοχή των φαντάρων σε αυτές.
·      Να πάψει η κατάσταση ετοιμότητας σε Σάμο-Λέσβο, ο συναγερμός που έχει κηρυχτεί στο Καστελλόριζο, τα ΤΧΕ και οι περιπολίες στον  Έβρο.
·      Καμία εμπλοκή των φαντάρων στον πόλεμο απέναντι στους μετανάστες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. 6932 955437



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου