Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Mεγάλη εξόρμηση του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Mεγάλη εξόρμηση πραγματοποιήσαμε την Παρασκεύη 10/2/2017 ημέρα ορκωμοσίας, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ερχόμενοι σε επαφή με την αγωνία και τους προβληματισμούς εκατοντάδων συναδέλφων αλλά και των γονιών τους.
Ανταποκρινόμενοι στις καταγγελίες των νεοσύλλεκτων συναδέλφων για την κατάσταση στα ΚΕΝ , στον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες, ενάντια στην αυθαιρεσία των ανωτέρων, στη μάχη κόντρα στον εθνικισμό-μιλιταρισμό και την πολεμική ετοιμότητα , βρεθήκαμε για άλλη μια φορά μπροστά στις πύλες των Κέντρων Εκπαίδευσης για να τονίσουμε πως :
Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογικής-μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των δημοσιευμένων καταγγελιών.

Μόνο με καθημερινή συνδικαλιστική πάλη κερδίζουμε. Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Αυτό έκαναν οι συνάδελφοι μας μέσα στα Κέντρα, αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και στις μονάδες τους.Καλή και Αγωνιστική θητεία σε όλα τα παιδιά που ξέρουν ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι πάντα δίπλα τους.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:  
Συνάδελφοι στρατιώτες, αγαπητοί γονείς
Για κάθε λαϊκή οικογένεια η θητεία είναι ένας Γολγοθάς και δεν αναφερόμαστε (μόνο) στον αποχωρισμό της μάνας από το παιδί. Υποχρεωτικοί μήνες ανεργίας για νέους ανθρώπους, επιπλέον έξοδα για τους γονείς. Ειδικά για τα νέα παιδιά που εργάζονται από νωρίς, ο στρατός είναι ένα ακόμα εννιάμηνο τζάμπα εργασιακής σκλαβιάς και οικονομικής αφαίμαξης. Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε είναι καθημερινότητα και δε χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Αν όμως η καπιταλιστική κρίση φέρνει εμάς αντιμέτωπους με τα προβλήματα της επιβίωσης, στα αφεντικά φέρνει ορέξεις για νέα πεδία κερδοφορίας. Η ελληνική αστική τάξη αγριεύει, αναζητά μερίδιο στη λεία της ΝΑ Μεσογείου, τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια, θέλει να παίξει ρόλο στους αγωγούς της ενέργειας. Γίνεται πιο επιθετική και φιλοπόλεμη.
Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί το ελληνικό κράτος και ο στρατός του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναβαθμίζει τις αποστολές εκτός συνόρων και συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Συνεχίζει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στοχοποιεί τις «ασύμμετρες απειλές» (λαούς και κινήματα), εφαρμόζει τα σύγχρονα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, κυνηγάει και φυλακίζει μετανάστες. Παράλληλα, ενισχύει την επιθετική συμμαχία με Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο. Οξύνει επικίνδυνα τον ανταγωνισμό με την Τουρκία. Οι εθνικιστικές κορώνες του Καμένου συνοδεύουν τις συνεχείς ασκήσεις σε όλο το μήκος των συνόρων και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.
Για όλα αυτά χρειάζονται άβουλους και αναλώσιμους φαντάρους, αλλά και αναλώσιμη κοινωνία έτοιμη να δεχτεί το τεράστιο κόστος νέων εξοπλισμών και την πλήρη στρατιωτικοποίησή της. Έχουν σχέδια για υποχρεωτική στράτευση στα 18, στράτευση γυναικών, ανάπτυξη όλων των μορφών εφεδρείας, υποκατάσταση του κοινωνικού κράτους με την υποχρεωτική εργασία των στρατευμένων. Τα εκατομμύρια που δίνουν για αυτά τα παίρνουν από τα απαραίτητα για την επιβίωση των φαντάρων! Κόβουν έξοδα για μετακινηση, ιατρική κάλυψη, φαγητό ή νερό, άρβυλα και ρούχα!
Κι όμως δεν τους βγαίνει!
Οι πολύμορφοι αγώνες των στρατευμένων και της νεολαίας, το κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό, με ραχοκοκαλιά το Δίκτυο Σπάρτακος, τους χαλάει τα σχέδια! Χιλιάδες νέοι έχουν διασωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας τους από τις συλλογικές δράσεις και την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους. Οι καταγγελίες, οι αντιστάσεις, το κίνημα ενάντια στον πόλεμο, το μιλιταρισμό και το φασισμό μέσα στο στρατό, κάνουν ανθρώπινες τις συνθήκες ζωής του φαντάρου - πολίτη με στολή, βάζουν φρένο στα επιθετικά σχέδια των επιτελείων και την άγρια εκμετάλλευση. Δεν θα τους περάσουν τα σχέδια υποταγής της νεολαίας και του λαού.
Μαζί με το Δίκτυο Σπάρτακος, διεκδικήστε τα αυτονόητα, μην πληρώσετε ούτε ένα ευρώ για εισιτήρια, για σίτηση ή ιατρική κάλυψη. Βγείτε παραπονούμενοι, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά σας. Είμαστε πολίτες με στολή και όχι δια βίου πραιτοριανοί και μισθοφόροι. Χτυπήστε τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό που δηλητηριάζει τα μυαλά των συναδέλφων. Φτιάξτε επιτροπές φαντάρων παντού!
Συνάδελφοι φαντάροι καταγγείλετε άμεσα όσα γίνονται στις μοναδες σας.
Βγείτε στην αντεπίθεση πριν σας βγάλουν στα πολεμικά πεδία.
Η πολεμική επιφυλακή που προσφάτως υπάρχει σε όλα τα στρατόπεδα των συνόρων μαζί με την πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά είναι μία προετοιμασία για νέα θερμά επεισόδια που θέλουν τους φαντάρους στην πρώτη γραμμή. Μην επαναπαυεστε στο ότι δεν έχει γίνει σαφής αναφορά για τον ρόλο σας σε τέτοια περίπτωση. Για τον στρατό είστε άβουλα πιόνα στην σκακιέρα των κερδών και των συμφερόντων.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης είναι και θα είναι πάντα δίπλα σας. Να γνωρίζουν το ΓΕΣ και τα στρατιωτικά επιτελεία ότι η στρατευμένη νεολαία δεν θα γίνει κρέας στα κανόνια τους.

Καλή και αγωνιστική θητεία! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955 437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου