Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Τι κρύβεται πίσω από την πώληση της ΕΛΒΟ για 10 εκατομμύρια ευρώ;


ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ", ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ



ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μας λένε οι εθνικιστές, οι μιλιταριστές και οι φασίστες.

Είναι Αδίστακτοι Υποκριτές, Καιροσκόποι,  Εκμεταλλευτές και Καταπιεστές.

Γιατί ΠΟΛΕΜΟΣ σημαίνει κέρδη. Κέρδη για τα σημαντικότερα τμήματα του ελληνικού κεφαλείου -εφοπλιστές, κατασκευαστές, τραπεζίτες και βιομηχάνους του ολέθρου.



Όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα, είναι ψεύδη της εκπομπής "Αρετή και Τόλμη" του Υπουργείου Άμυνας, του Ομίλου Βαρδινογιάννη και της Πρεσβείας των ΗΠΑ. 



Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση ότι "στο σφυρί βγαίνει η πολύπαθη ΕΛΒΟ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τηρώντας στο έπακρο τις μνημονιακές δεσμεύσεις που πήρε με το τρίτο μνημόνιο. Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων πωλείται ολόκληρη, δηλαδή το 100% των μετοχών της, με τη διαγωνιστική διαδικασία να έχει ανοίξει από σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου!



Οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνουν έκταση 270.000 τ.μ. με καλυμμένη επιφάνεια 60.000 τ.μ. Διαθέτουν εγκατεστημένη ισχύ 8.660 KW και θερμική ισχύ 17,5 MW, ενώ το τίμημα που “ακούστηκε” είναι της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ένα πολύ χαμηλό τίμημα, αν αναλογιστούμε ότι μόνο την αξία σε ανταλλακτικά που υπάρχουν μέσα στο εργοστάσιο, εξαρτήματα που η αξία τους ξεπερνάει τα 13 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχει και ο υλικοτεχνολογικός εξοπλισμός, η αξία του οικοπέδου και η δυναμική της εταιρίας με το εξειδικευμένο προσωπικό. Αν όλα αυτά συνυπολογιστούν, τότε μιλάμε για μία πολύ μεγαλύτερη αξία, που σίγουρα ξεπερνάει κατά πολύ το παραπάνω τίμημα.



Να επισημάνουμε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ (ΕΛΒΟ) είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία οχημάτων στην Ελλάδα, η οποία κατασκευάζει λεωφορεία και στρατιωτικά οχήματα, με μεγάλο διεθνές πελατολόγειο, αλλά και συμβάσεις που τρέχουν με τον ΟΑΣΘ και άλλες χώρες.

Γιατί τώρα αυτή η πώληση μιας εταιρείας που εν πολλοίς βασιζόταν στο κράτος και ιδιαίτερα στα συμβόλαια για τον στρατό;

Αφού μας λένε ότι κάνουν περικοπές στις πολεμικές δαπάνες, ότι προμηθεύονται τα τελείως απαραίτητα, χαζός είναι ο Ιδιώτης επιχειρηματίας να πάει να δώσει 10 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να εξασφαλίσει κρατικά συμβόλαια;

Τι πραγματικά συμβαίνει; 
Καταρχήν, σωστά ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η ΕΛΒΟ δεν πωλείται για πρώτη φορά:

"Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ιδρύθηκε το 1972 με την επωνυμία ΣΤΑΓΙΕΡ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ, ως θυγατρική τις αυστριακής Steyr, ενώ το 1987 μετονομάσθηκε σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛΒΟ) ΑΒΕ, και ο πλήρης έλεγχος της εταιρείας πέρασε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2000, μετά από διεθνή διαγωνισμό, το 43% των μετοχών της εταιρείας, καθώς και το μάνατζμεντ πέρασαν στην κοινοπραξία των εταιρειών ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΜΕΤΚΑ Α.Ε. Μία δεκαετία αργότερα, το 2011 ο Όμιλος Μυτιληναίου μεταβίβασε τον έλεγχο πίσω στο Ελληνικό Κράτος έναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ".
Ουσιαστικά ο Μυτιληναίος κράτησε την ΕΛΒΟ όσο καιρό "έτρεχε" η συμπαραγωγή για τα γερμανικά τεθωρακισμένα LEOPARD! (βλέπε περισσότερα στο κείμενο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ "Γερμανία και Παπαχρήστος, Βόλος και Μυτιληναίος... http://www.enet.gr "

Το δεύτερο που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνεται μια σημαντική διεθνής οικονομική και πολιτική σύγκρουση, που την προκαλεί ο ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ αμερικανικών-ευρωπαϊκών πολεμικών βιομηχανιών για το ποιος θα εξασφαλίσει τα συμβόλαια των πολεμικών προμηθειών.
Και αν η Γερμανία κατόρθωσε να μπλοκάρει την προμήθεια των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F35, αξίας 10 δισεκατομμυριών δολαρίων, καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα λεφτά είναι πολλά και για να εξασφαλιστούν τα συμβόλαια θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα. Υπάρχουν ακόμη τα τεθωρακισμένα, τα ΤΟΜΑ, τα ελικόπτερα και τόσα άλλα που διαπραγματεύεται ο ΥΕΘΑ Καμμένος, κόβοντας μισθούς και συντάξεις.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το πρωτοσέλιδο κορυφαίας Κυριακάτικης εφημερίδας για το σκάνδαλο των γερμανικών πολεμικών προμηθειών από τον Παπαντωνίου.

Εύλογα τα ερωτήματα:
  • Που βρήκε ο δημοσιογράφος στοιχεία από τις δικαστική έρευνα;
  • Είναι στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια είτε στη διάθεση του Υπουργείου Άμυνας, είτε των δικαστικών αρχών!
  • Ποιος όμως κερδίζει από αυτούς τους δημοσιογραφικούς χειρισμούς;
Και να θυμηθούμε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ξανά και ξανά το παιχνίδι της παραπλάνησης μέσω της ΚΑΘΑΡΣΗΣ όποτε είναι να ψηφίσει επώδυνα αντεργατικά ή να κάνει παράλογες πολεμικές προμήθειες. 
Παράλληλα, θα δούμε ότι το κόμμα των ΑΝΕΛ επιχειρεί να ρίξει γέφυρες προς τις ΗΠΑ, να παρουσιαστεί ως ο εκπρόσωπος των απόψεων Τραμπ, ενώ τα πολεμικά συμβόλαια είναι πάντα ένας καλός τρόπος για την σύσφιξη των σχέσεων! 

Και τι έχει να κερδίσει ο επιχειρηματίας που θα αγοράσει την ΕΛΒΟ
 για 10 εκατομμύρια ευρώ;
Σύμφωνα με την αρθρογραφία, "Ο Καμμένος καλοβλέπει τα Μ-2 Bradley των ΗΠΑ"
Ενώ ο ελληνικός στρατός πουλά τα πανάρχαια ρωσικά TOMA ΒΜΡ-1, τα οποία βρίσκονται σε αχρηστία στον ΕΣ, προς 3,5 εκατ. ευρώ, στον αιγυπτιακό Στρατό. Μας λένε ότι χρειάζονται άλλα 300- 400 ΤΟΜΑ για να απομακρύνει πλήρως τα Μ-113 από τις μονάδες πρώτης γραμμής του Δ΄Σ.Σ, τα οποία πρόσφατα προμηθεύτηκε μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ.
Από ό,τι φαίνεται, η προμήθεια οχημά­των τύπου ΤΟΜΑ Μ-2 Bradley από τα πλεονάσματα του αμερικανικού Στρατού βρίσκεται πολύ κοντά.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι ΗΠΑ προκρίνουν την πώληση των οχημάτων αυτών στον ΕΣ, στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών, και είναι ένα θέμα που συζή­τησε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στις ΗΠΑ.
Τα τεθωρακισμένα αυτά -προάγγελος και της παραγγελίας των ABRAMS καθώς η προμήθεια του ΤΟΜΑ ανοίγει το δρόμο για τα τεθωρακισμένα-, όχι μόνο πετά εκτός τη γερμανική πολεμική βιομηχανία που κυριαρχούσε στην ελληνική Αγορά αρμάτων, αλλά φέρνει πολλά κέρδη.
Κέρδη στον αμερικανικό στρατό που γλυτώνει το κόστος αποθήκευσης.
Κέρδη στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες που εξασφαλίζουν συμβόλαια για ανταλλακτικά-μέσα συντήρησης, πυρομαχικά.
Κέρδη για τον επιχειρηματία που θα αγοράσει την ΕΛΒΟ καθώς θα προσδοκά συμβόλαια συμπαραγωγής!

Εξάλλου, διακαής στόχος του ελληνικού κατεστημένου είναι να καταστεί η Ελλάδα σταθμός μεταστάθμευσης και συντήρησης του μεταχειρισμένου οπλισμού των ΗΠΑ, που μετά τους πολέμους σε Ιράκ-Αφγανιστάν μετατρέπεται σε πανάκριβα παλιοσίδερα που σκουριάζουν και αναζητούν πελάτες στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς πιέζονται να εξοπλιστούν και να ομογενοποιήσουν τα οπλικά τους συστήματα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό Ρωσία!

Τέλος, χώρες της Μέσης Ανατολής με τις οποίες η κυβέρνηση έχει αναπτύξει στρατιωτικές σχέσεις-συμμαχίες έχουν στο δυναμικό τους γερμανικά τεθωρακισμένα LEOPARD και φαίνεται έτοιμη να εμπλακεί στην συντήρηση τους, κλείνοντας συμβόλαια για την ιδιωτικοποιημένη πλέον ΕΛΒΟ.
Ενώ φυσικά η εξασφάλιση της ΕΛΒΟ θα χρησιμοποιηθεί ως δούρειος ίππος για την εξασφάλιση συμβολαίων σύγχρονων οπλικών συστημάτων ή την συντήρηση παλαιοτέρων από τον ελληνικό στρατό.


Δεν είναι τυχαίο ότι ως υποψήφιοι μνηστήρες, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, παρουσιάζονται οι εξής:

Η Γερμανική KMW και η Νοτιοαφρικάνικη PARAMOUNT.
Το όνομα της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann (KMW) είναι αρκετά γνωστό στην Ελλάδα, καθώς είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Leopard 2.
Η Νοτιοαφρικάνικη PARAMOUNT διαθέτει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες αλλά δεν διαθέτει εγκαταστάσεις κατασκευής στρατιωτικού υλικού στην Ευρώπη. Ενδεχομένως η ΕΛΒΟ να αποτελούσε τον κατάλληλο βατήρα για την εξάπλωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ευρώπη και στην βόρεια Αφρική.
Αντιπρόσωποι της εταιρίας επισκέφτηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria.gr, τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στα τέλη Νοεμβρίου.


Αποκαλύπτεται επομένως ξανά ο ταξικός χαρακτήρας των Μνημονίων:εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι μια Ιδιωτική ΕΛΒΟ σημαίνει τρομερή επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και μεγέθυνση του ποσοστού κέρδους του επιχειρηματία αλλά και εξυπηρέτηση  συγκεκριμένων μερίδων του κεφαλαίου, που προχωρά σε διεθνικές συνεργασίες. 
Και όπως φαίνεται ο Πόλεμος ανοίγει λεωφόρους κερδοφορίας σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ευρώπη! 


Αυτή επομένως είναι η Διπλωματία των Εξοπλισμών.

Αυτό είναι το Επιχειρηματικό κράτος Πολέμου Καταστολής.

Για αυτό η κυβέρνηση εμπλέκεται, είναι συμμέτοχη-συνένοχη στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

Για αυτό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προπαγανδίζουν ότι είναι "εθνική ανάγκη" η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.

Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ της 25ης Ιανουαρίου 2015, των Τσίπρα, Κοτζιά, Τόσκα, αλλά και των Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Ήσυχου, Λαφαζάνη μιλούσε για τον στόχο της αναδιοργάνωσης της πολεμικής βιομηχανίας ως παράγοντα αστικής οικονομικής ανάπτυξης.

Για αυτό οι αγωνιστές της ΕΛΒΟ που μίλησαν για αναπροσανατολισμό της σε παραγωγή για ειρηνικούς σκοπούς σύρθηκαν στα δικαστήρια από την κρατική-εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατεία.

Γιατί προσδοκούν αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ  για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που προσδοκούν κέρδη από τον πόλεμο εναντίον των εργαζομένων.
Γιατί η καταλήστευση του μισθού και της σύνταξης, τους δίνει τα απαραίτητα όπλα για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους εντός και εκτός συνόρων.

Αποδεικνύεται ο σχεδιασμός για μια η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών έχει πολύ ευρύτερες διαστάσεις. 
  
ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ "ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ"

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Δε μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα για την Ανατροπή τους. Και είναι ένας δρόμος που μαζί πρέπει να βαδίσουμε εραζόμενοι, νεοι, φοιτητές, στρατιώτες, μετανάστες σε Ελλάδα και Τουρκία.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου