Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ: ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

όλοι κατανοούν ότι η απειλή πολέμου στην Κορέα είναι συνέπεια του παγκόσμιου ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ και αποτέλεσμα της εκλογής Τραμπ στην αμερικανική προεδρία. 
Οι πολύ σοβαρές πυρηνικής επίθεσης αποτελούν πρωτόγνωρη κλιμάκωση στη παγκόσμια τρομακρατία που ασκούν οι ΗΠΑ και απειλούν μεταξύ άλλων τον  Αμερικανικό λαό.
 Επίθεση στη Βόρεια Κορέα μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανέφεραν στρατιωτικές πηγές με τον Ν.Τραμπ να επισπεύδει τις ασκήσεις ετοιμότητας και πολιτικής προστασίας και την Ιαπωνία να μοιράζει οδηγίες προς τους πολίτες σε περίπτωση πυρηνικού πλήγματος.
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ θα παρουσιάσει αύριο όλες τις στρατιωτικές επιλογές στους Γερουσιαστές. Πρόκειται για εικόνες που κανείς στον πλανήτη γη δεν είχε αντικρίσει μέχρι τώρα! 
Συγκεκριμένα, χιλιάδες άτομα θα λάβουν μέρος αύριο σε άσκηση-γίγας του τομέα πολιτικής προστασίας στην Αμερικανική πρωτεύουσα.
Θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις εκκένωσης στις περιοχές Columbia, Maryland και Βόρεια Virginia.Έξι περιοχές της πόλης θα αποκλειστούν ενώ η Αστυνομία , η Πυροσβεστική και οι Γιατροί θα τρέχουν να βοηθήσουν τους πολίτες σε περίπτωση επίθεσης.
Οι Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης έχουν ως σκοπό την προετοιμασία των πολιτών σε περίπτωση συντονισμένης επίθεσης σε πολλαπλούς στόχους!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν τον διηπειρωτικό Minuteman III με κατεύθυνση τη Β.Κορέα -Προσομοίωση πυρηνικού ολοκαυτώματος και αφανισμού της χώρας

Σε μια πρωτοφανή πολεμική ενέργεια οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εκτόξευσαν βαλλιστικό πυρηνικό πύραυλο από στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια -με κατεύθυνση τη Β.Κορέα και έπεσε στον Ειρηνικό ωκεανό-, για να «αποδείξουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες», προκαλώντας τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να απαντήσει με ανάλογο τρόπο, δηλαδή την εκτόξευση πυρηνικού βαλλιστικού πυραύλου, που θα έχει ως συνέπεια οι Η.Π.Α να βρουν αφορμή για επίθεση.
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα από τα υπερσύγχρονα πυρηνοκίνητα υποβρύχια τους, το USS Michigan.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2000 το Αμερικανικό Ναυτικό μετέτρεψε τέσσερα υποβρύχια κλάσης Ohio σε πλατφόρμα επίθεσης συμβατικών όπλων


Κλιμακώνεται η ένταση - Οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυραυλικά συστήματα στη Νότια Κορέα - 
Ο αμερικανικός στρατός έχει αρχίσει να μεταφέρει τμήματα του αμφιλεγόμενου αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας THAAD σε συμφωνημένη τοποθεσία ανάπτυξης στη Νότια Κορέα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα έχουν συμφωνήσει στην ανάπτυξη του συστήματος THAAD, ως απάντηση στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας, ενώ η Κίνα αντιτίθεται στο βήμα αυτό λέγοντας ότι δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερα αποτρεπτική κίνηση, ενώ θα αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια της περιοχής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κορυφώνεται επικίνδυνα η ένταση στην κορεατική Χερσόνησο. Αμερικανικές και Νοτιοκοεαρικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλη στρατιωτική άσκηση κοντά στο σύνορα με τη Βόρεια Κορέα ενώ ο ανώτατος Αμερικανός διοικητής προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ να μην επιχειρήσει τίποτα εναντίον του αμερικανικού Στόλου.
Πιο συγκεκριμένα ο διοικητής της Διοίκησης Ειρηνικού Ναύαρχος Harry B. Harris προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα να μην πραγματοποιήσει καμία απόπειρα εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ότι επιχειρήσει να πετάξει θα πεθάνει», για να προσθέσει ότι η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Carl Vinson μπορεί να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πυραυλκή επίθεση απο τη Βόρεια Κορέα.
Ο Αμερικανός ναύαρχος πρόσθεσε πως δεν συμμερίζεται την άποψη κάποιων ότι η Βόρεια Κορέα δε θα επιχειρήσει κάτι εναντίον των ΗΠΑ. «Όταν είναι έτοιμοι θα το κάνουν» δήλωσε με νόημα.
Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε αφήνοντας περιθώριο για συνεννόηση: «Θέλουμε να φέρουμε την Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της λογικής και όχι να την κάνουμε να γονατίσει».
Την ίδια ώρα αμερικανικές και νοτιοκορεατικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά που διήρκησε 45 λεπτά και διεξήχθη 30 χλμ. από την αποστρατικοποιημένη ζώνη πήραν μέρος 2000 άτομα, 100 πυροβόλα, 80 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ και πάνω από 50 αεροσκάφη.
Σχεδόν ταυτόχρονα η Βόρεια Κορέα πραγματοποιούσε και αυτή στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες αποκάλεσε τις μεγαλύτερες που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί ενώ τις παρακολούθησε προσωπικά ο Kim Jong-un.
«Δεν υπάρχει κανένα όριο στη δύναμη κρούσης του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας» ανέφερε μεταξύ άλλων η κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun.

.@PacificCommand to @RepAdamSmith: "I don't share your confidence that North Korea is not going to attack" S. Korea, Japan, U.S. (interests)
PACOM's Adm. Harris if North Korea tries to attack USS Carl Vinson: "If it flies it will die" @ForeignPolicy
Στο Λευκό Οίκο βρίσκονται 100 γερουσιαστές προκειμένου να ενημερωθούν απο την πολιτική και στρτιτική ηγεσία για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο και τα σχέδια ανάληψης δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου