Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η Πολιτική Άμυνας-Ασφάλειας των Υπουργών Άμυνας Καμμένου-Βίτσα Ευθύνεται για το θάνατο των 4 στελεχών και την πτώση του ελικοπτέρου


Ελάχιστος χρόνος έχει περάσει από το νέο φονικό στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά ήδη αποκαλύπτεται ο δρόμος της συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών και οι πολιτικοί χειρισμοί προκειμένου να βγει η κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση στη οποία βρίσκεται. 

Έτσι, ενώ Τσίπρας-Καμμένος προωθούσαν την κατάργηση των συντάξεων των συζύγων των στρατιωτικών ξαφνικά το φως της δημοσιότητας βλέπουν αναρτήσεις που αποκαλύπτουν «Έγγραφο Καμμένου για τις συντάξεις χηρείας στο νόμο Κατρούγκαλο με αφορμή το ΧΙΟΥΙ» http://www.militaire.gr από το πάντα φιλικό στους ΑΝΕΛ μιλιταριστικό σαιτ.
Αυτό που αποκρύπτεται συστηματικά από όλες τις εφημερίδες-σαιτ-κανάλια-ραδιόφωνα είναι ότι η μοιραία αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, στην στρατιωτικοποίηση και μετατροπή της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων και τη επίδειξη δύναμης στους γειτονικούς λαούς. Οι 4 Αξιωματικοί είναι οι πρώτοι που χάνουν την ζωή τους σε επιχείρηση του Στρατού έχοντας αναλάβει καθήκοντα Κατασταλτικής Δύναμης.



Το νέο πολύνεκρο δραματικό περιστατικό ήταν αποτέλεσμα της μετατροπής του Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη σε Αστυφύλακα  και του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού σε περιπολικό, με χώρο ευθύνης τα βόρεια σύνορα.



Στην ανακοίνωση μας τη Δευτέρα, στις 22 Αυγούστου 2016 τονίζαμε:

Οι φαντάροι παίρνουν μετάθεση στη Δίωξη Ναρκωτικών; Ο Στρατός αναλαμβάνει Αστυνομικά καθήκοντα http://diktiospartakos.blogspot.gr
Πλήρη επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελούν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα βόρεια σύνορα και πιο συγκεκριμένα σε Ήπειρο-Μακεδονία.
Παρά το γεγονός ότι προσωπικά ο ηγέτης των ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί ότι ο Στρατός δε θα αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα, το σύνολο των αποφάσεων του Πενταγώνου, οι τελευταίες του εξαγγελίες, αλλά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ε.Ε. αποκαλύπτουν ότι πλέον οδεύουμε σε γενικευμένη εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής που προβλέπουν την ανάληψη αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από τις Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον των ασύμμετρων απειλών. 
Ουσιαστικά λοιπόν οι εξαγγελίες του ηγέτη των ΑΝΕΛ απαντούν αφενός στις κυβερνητικές ανάγκες φιλοτέχνησης ενός πατερναλιστικού προφίλ μέσω της εμπέδωσης του «αισθήματος ασφάλειας», όπου η ανασύσταση του πελατειακού κράτους και η ψηφοθηρία δεν μπορούν να κρυφτούν, αφετέρου διευρύνεται η απόπειρα στρατικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Στο πλαίσιο επομένως αυτής της πολιτικής φυλάκια και στρατόπεδα άνοιξαν και ενισχύθηκαν με προσωπικό, τεθωρακισμένα Μ113 στρατοπέδευσαν στις πλατείες χωριών, φαντάροι κάλυψαν τα τεράστια κενά των συνοριοφυλάκων και των υπόλοιπων αστυνομικών δυνάμεων που περιορίζονται και σχεδιασμένα αντικαθιστώνται από τον Στρατό, ενώ προβλέπεται η διεξαγωγή αναγνωρίσεων με ελικόπτερα, την προσγείωση ελικοπτέρων δίπλα στα χωριά και συνάντηση με κατοίκους μια έως τρεις φορές το μήνα, ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς» (https://www.youtube.com/watch?v=yLbbmq9aJZs). 
Και φυσικά στέλνεται ένα μήνυμα στους γειτονικούς λαούς "ότι η αστική Ελλάδα με τον πιο ισχυρό στρατό στα Βαλκάνια είναι πάντα εδώ, με το όπλο παρά πόδα", ενώ ενισχύεται η "εθνική ανασφάλεια" με τον προβαλλόμενο κίνδυνο από την Αλβανία και την ΠΓΔΜ!

Στα πλαίσια αυτή της απόφασης μετατροπής του Στρατού σε Κατασταλτική Δύναμη σκοτώθηκαν 4 αξιωματικοί, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά μια υπαξιωματικός. Είναι χαρακτηριστική η επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ όπου αποκρύπτεται η πραγματική αποστολή του ελικοπτέρου:
"Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας".

Ακριβώς, όσο άθλια ήταν η πολιτική στην οποία εντάσσονταν η μοιραία πτήση, τόσο άθλια είναι και η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων κυβερνητικών ευθυνών.
Με πρωταγωνιστές λοιπόν τους γνωστούς δημοσιογράφους φερέφωνα του Υπουργείου Άμυνας, εξαπολύεται μια άγρια προπαγάνδα που αποσκοπεί στην παραπλάνηση και στην έκδοση "πορισμάτων" τα οποία άλλοτε ενοχοποιούν τα καλώδια της ΔΕΗ και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ άλλοτε μιλούν για ανθρώπινο λάθος στοχοποιώντας το πλήρωμα του ελικοπτέρου, αλλά όχι την αρμόδια διοίκηση που διέταξε την πτήση!
Επίσης, κατηγορούν τους χειριστές του ελικοπτέρου που είχαν τη δυνατότητα -λένε- να αποφασίσουν τη ματαίωσή της και την επιστροφή στη βάση τους ή την προσγείωσή τους σε κάποιο σημείο της διαδρομής πριν έρθουν σ΄ επαφή με τον “κλειστό καιρό”.

Εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια μας. 
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου