Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Ελληνοτουρκικά: στο Αιγαίο "βολικός" για τις κυβερνήσεις τσακωμός, στο ΝΑΤΟ αγκαλιασμένοι!

Κάτι δεν κολλάει..., κάτι δεν ταιριάζει...
Αν κάποιος έχει την ατυχία και παρακολουθήσει τις ειδήσεις στα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και τα κανάλια που η συντριπτική τους ιδιοκτησία βρίσκεται στα χέρια των εφοπλιστών βιώνει το φόβο ότι το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με το G-3 παρά πόδα.
Βλέπεις, την ίδια μέρα θα γίνει το Δημοψήφισμα στην Τουρκία και οι δύο κυβερνήσεις για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, αλλά και εκπροσωπώντας τα εθνικά-αστικά δίκαια έχουν σηκώσει τους τόνους του ανταγωνισμού τους.
Την ίδια επομένως στιγμή που κανάλι σε απευθείας σύνδεση με την προπαγάνδα του Υπουργείου Άμυνας μας δείχνει το πως η Ζ' ΜΑΚ θα "φάει" τους Τούρκους, ταυτόχρονα μας ενημερώνει ότι η πλέον σύγχρονη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα βρίσκεται  στο “τιμόνι”του ΝΑΤΟ  σε επιχείρηση με Τούρκους

Όπως έκανε γνωστό το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε διασυμμαχικό πλαίσιο το Πολεμικό Ναυτικό θα αναλάβει την Τακτική Διοίκηση των 3rd Focused Operations της Επιχείρησης “SEA GUARDIAΝ” του NATO από 14 έως 30 Απρ 2017, υπό το Διοικητή της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ-2) ο οποίος θα επιβαίνει στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (με οργανικό ελικόπτερο του ΠΝ, τύπου S70B, Aegean Hawk, ομάδα της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και με πολυεθνικό Επιτελείο).

Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν στην Κεντρική/Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή φρεγατών, υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Η Επιχείρηση “SEA GUARDIAΝ” συνιστά επιχείρηση θαλάσσιας Ασφάλειας (Maritime Security Operation-MSO) και διαδέχθηκε την επιχείρηση συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ με την επωνυμία “ACTIVE ENDEAVOUR”.

Με την εν λόγω συμμετοχή το Πολεμικό Ναυτικό συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια για την επίτευξη θαλάσσιας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος της Κεντρικής/Ανατολικής Μεσογείου.

Θυμίζεται πως η επιχείρηση SEA GUARDIAN είναι η εξέλιξη της πολυεθνικής επιχείρησης ACTIVE ENDEAVOUR.


Όλα αυτά σημαίνουν ότι το ανέβασμα των τόνων στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, δεν τους εμποδίζει να συνεργάζονται Έλληνες και Τούρκοι στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά των μεταναστών, στις ασκήσεις-προετοιμασία του ΝΑΤΟ για νέες επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και Αφρική, σε πολεμικές προετοιμασίες με διακηρυγμένο εχθρό την Ρωσία, το Ιράν και όλα τα κράτη του "άξονα του κακού" σύμφωνα με τη θεωρία των νεοσυντηρητικών κοράκων του πολέμου.
Το αντίθετο συμβαίνει: η ταύτιση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τροφοδοτεί τη φιλοδοξία αναβάθμισης. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ - Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ-ΠΟΛΕΜΑ

Αυτές είναι οι επιλογές του ελληνικού αστικού κατεστημένου, αυτοί είναι οι Σύμμαχοι του, αυτοί και οι εχθροί του. ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
 ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΕΠΕΙ 

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ -ΕΕ-ΝΑΤΟ

Βλέπουμε ξεκάθαρα και μπροστά στα μάτια μας, από τη μία την πλήρη σύμπλευση όλων των ενδιαφερόμενων στο τρίπτυχο ‘’τρομοκρατία-άμυνα-ασφάλεια’’ και την τρομακτική σύγγρουση από την άλλη στο πεδίο των οικονομικών και ενεργειακών συμφερόντων και την προσπάθεια ανάδυσης νέων περιφερειακών δυνάμεων. Θύμα και εχτές με την επίθεση των δολοφόνων της Ουάσιγκτον , και προχτές με την επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, και καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της λεγόμενης Συριακής κρίσης είναι πρώτα και πάντα ο λαός και η εργατική τάξη. Το επίδικο για εμάς είναι να βγούν επιτέλους τα σωστά συμπεράσματα και να υπάρξει συγκεκριμένη στοχοθεσία του κινήματος εδώ. Στη χώρα αυτή στην οποία ζούμε, στη χώρα της συνεχούς στρατιωτικής-πολεμικής προετοιμασίας, της ρατσιστικής αντιμετώπισης των προσφύγων, της πρόσδεσης και πλήρους συμμετοχής στους οργανισμούς θανάτου που λέγονται ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Την εποχή του ολοκληρωτικού παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, ο επαναστατικός – προλεταριακός διεθνισμός και η πάλη μέσα και έξω απ’ τη χώρα μας και τους μηχανισμούς στρατιωτικής και πολιτικής επέκτασης της επιρροής της, είναι όχι μόνο μονόδρομος για την κομμουνιστική αριστερά, αλλά και ύψιστο επαναστατικό-διεθνιστικό καθήκον. Ο Αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να γίνεται αλα κάρτ. Δεν χωράνε εδώ δίπολα καλών ή λιγότερο κακών ιμπεριαλιστών. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνισταμένες αγώνα οι οποίες οριοθετούνται απ’ την ίδια την πραγματικότητα για όσους έχουν μάτια να την αντικρίσουν και όχι απ’ τις φαντασιακές προβολές ή προσλαμβάνουσες του καθενός. Ζούμε σε κράτος μέλος των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. ‘ΝΑΤΟ-Ε.Ε.’ πρώτος και κύριος αντίπαλος του εργατικού αντιιμπεριαλιστικόυ κινήματος θα πρέπει να είναι αυτοί ακριβώς οι μηχανισμοί καπιταλιστικής ολοκλήρωσης και όσοι εντός Ελλάδος τους στηρίζουν. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να δίδεται όμως με όρους πρόσδεσης σε έναν φαντασιακό τακτικό σύμμαχο ‘Ρωσία’ ειδικά όταν αυτός ο φαντασιακός σύμμαχος τα βρίσκει μια χαρά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας (ποίων άραγε) με αυτούς που δήθεν αντιμάχεται.
Σε αυτή τη φρικιαστική συγκυρία πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι ΤΩΡΑ η κήρυξη πολέμου ενάντια στη πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ελληνικό κράτος ουδέποτε ήταν και δεν είναι, παρόλο το παραμυθάκι που σερβίρει, κομπάρσος στις εξελίξεις στην περιοχή. Με την ίδια σιδηρά πυγμή, στο εσωτερικό του κονιορτοποιεί εργασιακά δικαιώματα, βυθίζει τα κατώτερα και μεσαία στρώματα στο ζώφο της ανεργίας ή της μερικής απασχόλησης – δουλείας, εγκλείει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και στο εξωτερικό συμμετέχει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ σε 15 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κλείνει συμφωνίες οικονομικής συνεκμετάλλευσης και αμυντικής συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο με την χούντα της Αιγύπτου και το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, προχωρά σε επιθετική εξωτερική πολιτική και όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία στο Αιγαίο, διεκδικεί κομμάτι απ' την κατασκευαστική πίτα της Συρίας με πρόσχημα την ανοικοδόμηση μετά απ' την ομαλοποίηση.Προσφέρει όλες τις ζωτικές διευκολύσεις στους φονιάδες του ΝΑΤΟ για ωμές επεμβάσεις όπως η χτεσινή κάτω απ’το οποιοδήποτε πρόσχημα. Aς μη ξεχνάμε ότι μόλις προχθές τα ΝΑΤΟϊκά μαχητικά Ισραήλ, Ελλάδος και Ιταλίας πετούσαν πάνω από την Αθήνα σαν φινάλε και επίδειξη πολεμικής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ στην παράσταση μιας ακόμα πολεμικής άσκηση Ηνίοχος. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αποφύγουμε τον κολοφώνα της πρόσδεσης σε έναν φανταστικό σύμμαχο κάτω από οποιοδήποτε όνομα , είτε αυτός λέγεται Ρωσία είτε λέγεται Κίνα, και να αντικρίσουμε κάτω απ’τον μανδύα της σύγγρουσης την ουσιαστική ενότητα του κεφαλαίου και τον εχθρό εκείνο που ενώνει την ρομφαία του κάθε Πούτιν και την τρίαινα του κάθε Τράμπ. Ο εχθρός είμαστε για όλους, ΕΜΕΙΣ. Οι εργαζόμενοι και η τάξη μας σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου. Με την ωμή και άμεση επέμβαση εχτές των Ηνωμένων πολιτειών , η Συριακή κρίση μπαίνει σε έναν νέο γύρο σύγκρουσης και θανάτου με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της άμεσης χερσαίας επέμβασης, πλέον ανοικτά. Είναι καθήκον να μας να κάνουμε οτιδήποτε ώστε να ακυρώσουμε πρώτιστα τα σχέδια του δικού μας κράτους και της εγχώριας αστικής τάξης που σαν τα όρνεα πετούν πάνω απ’το κουφάρι του συριακού λαού έτοιμοι να επωφεληθούν της καταστροφής που ενισχύουν καθημερινά.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους στρατιώτες να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την συμμετοχή τους στους νέους βρώμικους πολέμους των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ελληνικής κυβέρνησης.
Καλούμε την Αριστερά, της οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταγγείλουν του πολεμικό-κατασταλτικό παροξυσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να συμβάλλουμε αποφασιστικά και μαχητικά στην ενδυνάμωση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επαμβάσεις για το μοίρασμα και το ξαναμοίραμσ του κόσμου, στα αντεργατικά μέτρα, την κρατική τρομοκρατία με μπροστάρη την αστική δικαιοσύνη και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου