Slider

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Πως τους λένε τους συναδέλφους των Αμερικανών Φονιάδων των λαών;

Πως τους λένε τους συναδέλφους των Αμερικανών Φονιάδων των λαών;
''Κλεμμένος Κέρβερος'': Η συνεκπαίδευση Πολεμικής Αεροπορίας με τη USAFE
Καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες που αποδεικνύουν ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ποιες είναι οι συμμαχίες της και ο νέος πολεμικός της ρόλος, μέσω του οποίου επιδιώκει την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής παρουσίας της ελληνικής άρχουσας τάξης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Χωρίς να έχει στεγνώσει το αίμα του 23χρονου στρατιώτη και των 4 στελεχών που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση Αστυνόμευσης του Ελληνικού Στρατού, το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει νέους εξοπλισμούς, νέες ασκήσεις των Ειδικών του Δυνάμεων με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ ολοένα αποδεικνύεται ότι οι βάσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλα τα δολοφονική πλήγματα των Αμερικανών, με στόχους στη Συρία, την Λιβύη και όχι μόνο.   
Σύμφωνα λοιπόν με την αρθρογραφία οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα συμμετάσχουν από κοινού στην άσκηση ‘’ Stolen Cerberus IV ‘’. 
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους θα συνεργαστούν μέχρι και τις 28 Απριλίου για την άσκηση αυτή, σύμφωνα με το site της USAFE. 
Σκοπός της άσκησης αυτής είναι να ενισχυθεί η συναδελφικότητα μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. 
Η συνεκπαίδευση η οποία είναι σε εξέλιξη πραγματοποιείται στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. 
Μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πραγματοποιηθούν ρίψεις αλεξιπτωτιστών.
Αμερικανοί και Έλληνες έφτασαν για την άσκηση ‘’Κλεμμένος Κέρβερος’’ στις 18 Απριλίου 2017 στην βάση της Ελευσίνας. Σκοπός της άσκησης πέρα από την ενίσχυση της συναδελφικότητας είναι να ενισχυθεί και η δυνατότητα και και η ικανότητα αποτελεσματικότερης συνεργασίας. Περίπου 110 αεροπόροι και τρία αεροσκάφη C-130J Super Hercules από την 86η Αεροπορική Μοίρα της Airlift Wing και την Αεροπορική Βάση Ramstein της Γερμανίας, θα συμμετάσχουν στην άσκηση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό των ΗΠΑ μέχρι τις 28 Απριλίου.
"Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκπαιδευόμαστε και να ασκούμαστε μαζί", δήλωσε ο Ryan Brooks, διοικητής αποστολής για την άσκηση. "Όχι μόνο μας κάνει καλύτερους ως μεμονωμένες μονάδες, αλλά μας βοηθά να εργαζόμαστε καλύτερα ως συμμαχία και να γνωρίζουμε πώς ο καθένας μας πως να αντιμετωπίσουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση και πως θα μπορέσει να εκτελέσει το επιδιωκόμενο σχέδιο με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο".
Να εκπαιδευτούν μαζί θέλουν λοιπόν ο Ελληνικός Στρατός με τις αντίστοιχες αμερικανικές δυνάμεις για ¨να έρθουν πιο κοντά", να τονώσουν την συναδελφικότητα τους!
Για να δράσουν που, εναντίον ποιου, υπερασπίζοντας τι;
Γιατί τόσο οι Αμερικανοί όσο και το ΝΑΤΟ έχουν σαφείς στόχους και ακόμη σαφέστερους εχθρούς: από τη Ρωσία μέχρι τη Βόρεια Κορέα...
Με τις περιοχές που πληγώνουν και καταστρέφουν, δημιουργώντας εκατόμβες θυμάτων και ποτάμια προσφυγιάς να εξαπλώνονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Σομαλία, μέχρι τα Βαλκάνια και τις χώρες της Αφρικής.

Αλήθεια, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και ο ελληνικός στρατός είναι συμμέτοχοι-συνένοχοι σε όλα αυτά;    
Μιλάμε για τεράστιο αριθμό Μισθοφόρων Δολοφόνων και η ταυτόχρονη ποιότητα των ασκήσεων δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.
Εμείς ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θεωρούμε ότι πρέπει να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ την Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, την πολεμική προετοιμασία, την συνεργασία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Κάλεσμα της ΑΔΚ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
Από την Αραβική άνοιξη και την Ουκρανία μέχρι την Γαλλία και την Συρία είναι εμφανές ότι τα σύννεφα του πολέμου σκιάζουν όλο και περισσότερο την ζωή των «από κάτω». Η επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του καθεστώτος Άσαντ μοιάζει σαν έτοιμη από καιρό και η συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι καθοριστική και κυρίως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η συμμετοχή των ελληνικών βάσεων και στρατιωτικών δυνάμεων πρόκειται να διευρυνθεί.Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργητικά σε αυτά τα σχέδια, συνένοχος και συνδιοργανωτής στον κοινωνικό και διακρατικό πόλεμο, και μάλιστα με επεκτατικές βλέψεις. Το ότι συμμετέχει στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, από υποδεέστερες θέσεις στο διεθνή ανταγωνισμό, δεν μειώνει καθόλου τη ευθύνη του στην όξυνση των αντιθέσεων και την αναβάθμιση της πολεμικής απειλής. Το επίδικο για εμάς είναι να βγουν επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα και να υπάρξει συγκεκριμένη αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και αντιεθνικιστική στοχοθεσία του κινήματος εδώ. Ζούμε σε κράτος μέλος των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με την ίδια σιδηρά πυγμή, που στο εσωτερικό καταστρέφει εργασιακά δικαιώματα, βυθίζει τα κατώτερα και μεσαία στρώματα στο ζόφο της ανεργίας, εγκλείει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο εξωτερικό συμμετέχει σε 15 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, κλείνει συμφωνίες συνεκμετάλλευσης και αμυντικής συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο με την χούντα της Αιγύπτου και το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, προχωρά σε επιθετική εξωτερική πολιτική και όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία στο Αιγαίο, διεκδικεί κομμάτι απ' την κατασκευαστική πίτα της Συρίας με πρόσχημα την ανοικοδόμηση μετά απ' την «ομαλοποίηση», δηλαδή την επιβολή των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών εταιρειών.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.
''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου