Κυριακή 14 Μαΐου 2017

H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΟΞΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ


ΩΜΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ  ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ και αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πάντα πρόθυμο να προπαγανδίσει οποιαδήποτε αντεργατική και φιλοπόλεμη εκδοχή της αστική πολιτικής δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, δεν είναι προσωπικές απόψεις, αλλά βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις θέσεις του συνόλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι οι ακραίες φιλοπόλεμες, εχθρικές για τον λαό μας αλλά και για το σύνολο των λαών των Βαλκανίων, κυβερνητικές θέσεις, που ταυτίζονται με τους πλέον επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, εγγράφονται στο πλαίσιο του εντεινόμενου ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που διεκδικεί ζώνες επιρροής και της αναβίωσης των εθνικισμών. Κυρίως εξυπηρετούν την ιμπεριαλιστική πολιτική της ελληνικής άρχουσας τάξης που αντιμετωπίζει τα Βαλκάνια ως Ζωτικό της Χώρο!
Ας θυμηθούμε τα βασικά σημεία των απόψεων που εκφράστηκαν κατά την τελευταία του συνέντευξη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου:

α. «Θεωρώ, λοιπόν, ότι η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου».

β. «Όσον αφορά τα Σκόπια, είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανικής καταγωγής».

γ. «δεν πρόκειται να δεχτώ τη χρήση του όρου ‘Μακεδονία’».

Οι επιθετικές και εθνικιστικές αυτές απόψεις αποτελούν προέκταση των όσων είπε επίσημα και ανεπίσημα ο ίδιος υπουργός στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια “EXPOSEC-DEFENSEWORLD” τη Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το συνέδριο διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροναυπηγικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ). Στόχος του συνεδρίου ήταν η συμβολή στη χάραξη στρατηγικής για την αποτελεσματική θωράκιση της χώρας σε επίπεδο άμυνας και εσωτερικής ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια του ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επίσης χαρακτήρισε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα εχθρική δύναμη, για να πιάσει το νήμα από τον ΥΠΕΞ Κοτζιά που προπαγανδίζει ότι ο ελληνικός στρατός θα προστατεύσει τις χριστιανικές κοινότητες (που, στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ, στην Συρία και Αίγυπτο;)

Είναι ο ίδιος ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, που σπεύδει ταχύτατα, για δεύτερη φορά, να συναντήσει τον ΥΠΕΞ του Κοσόβου, Ενβέρ Χοτζάϊ, προσφέροντας στήριξη.

Βλέπετε, όπως είπε, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt στο Βήμα της Κυριακής, η Ελλάδα αξίζει συγχαρητηρίων ως δύναμη αναχαίτισης της Ρώσικης επιρροής στα Δυτικά Βαλκάνια και της αντίστοιχης ενσωμάτωσης τους στην σφαίρα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Βλέπει, χαρακτηριστικά, την στήριξη της Αθήνας στην ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση, διαβλέποντας και εκτιμώντας την κρίση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου  της Ε.Ε., ταυτίζεται με τους πλέον επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου της στην Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή που διατυπώνονται τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα (ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και αγωγοί, θαλάσσιοι εμπορικοί δρόμοι).

Η κυβέρνηση λοιπόν στη βάση του εθνικού αστικού συμφέροντος χαράσσει μια φιλοπόλεμη τυχοδιωκτική πολιτική, που κάνει ανοίγματα στο αλβανικό - μουσουλμανικό στοιχείο, την ίδια στιγμή που μιλά για Ορθόδοξο Τόξο!

Είναι μια πολιτική που έχει περιγραφεί από έναν από τους πλέον σοβαρούς  εκπροσώπους του ελληνικού βαθέος κράτος, τον πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη στο πρόσφατο βιβλίο του "Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ"! Ο Πρέσβης κ. Κασκαρέλης έχει υπηρετήσει ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (2000 – 2004), στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2004 – 2009), ενώ το Μάιο του 2009 ανέλαβε Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον!

ΜΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
Όποιος ταυτίζει τον πόλεμο με τις ενδοκρατικές συγκρούσεις, πολύ απλά δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.
Τα σύγχρονα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας, με την ιδιαίτερη πολιτική-στρατιωτική ευελιξία που έχουν, μπορούν να απαντήσουν στην γοργά αναθεωρημένη σχέση μεταξύ φίλου-εχθρού, στην αλληλεπίδραση πολέμου-καταστολής-επιτήρησης και στην ενσωμάτωση στρατιωτικοποιημένων τμημάτων πολιτών ακραίων αντιλήψεων, στην αντιμετώπιση του εργαζόμενου λαού ως ασύμμετρη απειλή και εσωτερικό εχθρό.
Τα δόγματα αυτά ενσωματώνει επιχειρησιακά και εκπαιδευτικά η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία για να συμμετέχει στις αποστολές του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για να κάνει επιτήρηση συνόρων αλλά και καταστολή κοινωνικών κινημάτων, να εκπαιδεύεται για να ανακαταλάβει εργοστάσια από εργάτες που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των μονάδων της ΔΕΗ στην Κοζάνη, αλλά και να συνεκπαιδεύεται με τις φασιστικές-εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων για το πως θα αντιμετωπίσει τη μειονότητα στη Θράκη, πως θα δημιουργήσει Νεκρή Ζώνη στην ΠΓΔΜ (όπως ο Τουρκικός Στρατός στην Συρία, ως πρόσχημα εξολόθρευσης των Κούρδων)!  
Δε μπορεί επομένως κανείς να μιλά για "ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ" όταν η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία κάνουν λόγο για εθνικά αστικά συμφέροντα και ένοπλα τα υπερασπίζουν: Ζωτικό Χώρο, κοιτάσματα-ΑΟΖ, συμβόλαια για την ιδιωτική πολεμική βιομηχανία, δουλειές για τους εφοπλιστές, κατασκευαστές, εμπόρους, ξενοδόχους.

ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΓΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
Αυτοί Πολεμούν ήδη. Αυτοί μας Σκοτώνουν ήδη: συνεχή τα Ατυχήματα, οι Φόνοι, οι Αυτοκτονίες. Δεν τους νοιάζει. Δεν τους Ενδιαφέρει. Κοιτούν μόνο το Αξιόμαχο τους. 
  Τώρα πρέπει ένα νέο εργατικό αντιπολεμικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα να βγει στο προσκήνιο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ/ΗΠΑ/Ε.Ε./Ελληνική Ολιγαρχία
Δε μπορεί επομένως κανείς να μιλά για "ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ" όταν η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία κάνουν λόγο για εθνικά αστικά συμφέροντα και ένοπλα τα υπερασπίζουν: Ζωτικό Χώρο, κοιτάσματα-ΑΟΖ, συμβόλαια για την ιδιωτική πολεμική βιομηχανία, δουλειές για τους εφοπλιστές, κατασκευαστές, εμπόρους, ξενοδόχους.
Με καθημερινό Αντιπολεμικό Εργατικό κίνημα Παλεύουμε για την Ανατροπή σας. Αγώνας για τα εργατικά δικαιώματα και ανάγκες σε Ελλάδα, Τουρκία, Βαλκάνια. 

Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας, στην οποία προσπαθήσαμε να τα περιγράψουμε όλα αυτά:


Βαλκάνια: ο εθνικισμός απειλεί με πόλεμο και η ελληνική κυβέρνηση συμμαχεί με ΗΠΑ που επιδιώκουν ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ των συνόρων




Ο Καμμένος καλλιεργεί την πολεμοκαπηλεία και με τους λαούς των βόρειων συνόρων, ενώ ο Κοτζιάς ταυτίζεται με τις ΗΠΑ

Τα Βαλκάνια μαστίζονται από την καπιταλιστική κρίση. Μισθοί-συντάξεις-δικαιώματα εξαφανίζονται από την λαίλαπα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, ενώ ανθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, η διαπλοκή και η διαφθορά.

Οι αστικές τάξεις αναζητούν διέξοδο και δυνατότητα χειραγώγησης των εργαζομένων μέσω του εθνικισμού. Δεν περιορίζονται στην εσωτερική πολιτική κατανάλωση, αλλά διατυπώνουν αλυτρωτικούς στόχους και με όχημα τις μειονότητες παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή των γειτόνων τους.
Είναι μια αστική πολιτική που αιματοκύλησε τα Βαλκάνια την τελευταία δεκαετία του προηγούμενου αιώνα και απειλεί να επαναληφθεί χειρότερα καθώς αλληλοδιαπλέκεται με τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και της Ρωσίας, αλλά και τη δράση περιφερειακών παικτών όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. 
Έτσι αν ο Εντογάν, πολιτικός ηγέτης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της χώρας του μιλά για τον Νεοοθωμανισμό και την παρέμβαση του τουρκικού ολοκληρωτικού καπιταλισμού στις πρώην κτήσεις της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με στόχο μια οικονομική-πολιτική ένωση στο πρότυπο της Ε.Ε. και επίκεντρο το Ισλάμ, η Ελλάδα ποτέ δεν ξεχνά τα Βαλκάνια ζωτικό χώρο του ελληνικού κεφαλαίου, στα οποία δραστηριοποιούνται χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και καταγράφεται η πιο μεγάλη στρατιωτική παρουσία εκτός συνόρων.

Και η αστική Ελλάδα επιλέγει να παίξει με τις ΗΠΑ.
Με τους Αμερικανούς που έχουν κάνει σαφές ότι Απαιτείται ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ των συνόρων στα Βαλκάνια.
Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρέφεται στις ΗΠΑ έγινε κατανοητό σε όλους κατά τη διάρκεια της εσπευσμένης επίσκεψης του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά στην Ουάσιγκτον.
Ας δούμε τις ανταποκρίσεις:

Για την ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μεταξύ άλλων, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας στις ΗΠΑ. «Αυτό που νομίζω ότι έγινε κατανοητό από την αμερικανική πλευρά είναι η ιδιαίτερη γεωστρατηγική ανάλυση που κάνουμε για την περιοχή μας και συμφωνήσαμε στη μεγάλη ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια σε αυτήν. Ο ιδιαίτερος ρόλος της χώρας μας, είναι ένας ρόλος ευθύνης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, αντιστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, στην Ουάσιγκτον. Μια συνάντηση προγραμματισμένη για 40 λεπτά, η οποία διήρκησε τελικά μιάμιση ώρα. Ο ρόλος της Ελλάδας σε μια εύθραυστη γεωπολιτική συγκυρία και σε ένα περιφερειακό τρίγωνο αστάθειας, καθώς και τα θέματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών. 

Τι σημαίνουν όμως όλα; Πως μεταφράζονται σε επιχειρησιακό επίπεδο;

Η Σούδα είναι το κλειδί της περιοχής μας για το ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Μόνο τυπικού χαρακτήρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη που έκαναν Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα στο υπουργείο Άμυνας.

Η συνάντηση είχε σοβαρή ατζέντα για το μέλλον των επιχειρήσεων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και για αυτό άλλωστε στην συνάντηση ήταν παρόντες και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Στην ανακοίνωση του μετά την συνάντηση το ΥΠΕΘΑ αναφέρει πως:
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ δέχθηκαν τον Υποδιοικητή Διοικήσεως Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Αντιπτέραρχο Timothy Ray.
Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt.
Τα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος είναι όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές πληροφορίες δυο κυρίως ειδών.
Αυτά που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν να κάνουν με την συνεργασία – συνεκπαίδευση στρατιωτικών, κυρίως αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων. Και για αυτά αποφασίστηκε η ενδυνάμωση τους.
Και δεύτερον και σημαντικότερο όσα αφορούν το αμερικανικό αίτημα για την παροχή επιπλέον διευκολύνσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ απο την Ελλάδα καθώς ζητήθηκε απο την Ελλάδα η ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας στην Σούδα.
Συνάντηση και με τον αρχηγό ΓΕΑ
Ο υποδιοικητής της Διοικήσεως Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Αντιπτέραρχος Timothy Ray, είχε μάλιστα συνάντηση και με τον Έλληνα αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου αμέσως μετά την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Με αυτό τον τρόπο περιγράφεται η ελληνική συμμετοχή-συνενοχή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς 
Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, δεν πιέζεται αλλά συναινεί και λαμβάνει μέρος προκειμένου να αναβαθμίσει τον ρόλο της
Ας επιτρέψουμε όμως στα Βαλκάνια και ας δώσουμε ξανά τον λόγο στον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά:
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει η χώρα μας στην περιοχή και στις πρωτοβουλίες που παίρνει η Ελλάδα για να σταθεροποιήσει το περιβάλλον της.
Και πάλι όμως θα επιχειρήσουμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από την διπλωματική ορολογία. Την απάντηση θα μας δώσει η εφημερίδα του μεγαλοκατασκευαστή-καναλάρχη Μπόμπολα. 
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” πως η ειδική μονάδα του Στρατού, η 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, έχει λάβει εντολή επιφυλακής.
Συγκεκριμένα οι εντολές λένε ότι πρέπει εντός δύο ωρών να είναι σε θέση να κινηθούν οι Ειδικές Δυνάμεις ενώ εντός έξι ωρών θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθούν τα άρματα μάχης.
Ανάλογες είναι οι εντολές που έχουν λάβει στο σύνολό τους οι μονάδες του Στρατού στις περιοχές Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Έχει σημασία να θυμηθούμε ότι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία όχι απλώς είναι ενταγμένη πλήρως στους επιθετικούς νατοικούς σχεδιασμούς αλλά λαμβάνει ειδική εκπαίδευση Καταστολής Πλήθους. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έλαβε διαταγή να δράσει εναντίον του αγωνιζόμενου λαού μας. Η πρώτη είναι η συμμετοχή στην Στρατιωτική Παρέλαση τη 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη το Φεβρουάριο του 2012.
Έχει όμως σημασία να θυμίσουμε ότι αποτέλεσμα της έντασης της πολεμικής προετοιμασίας της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας είναι τα συνεχή ατυχήματα και μια πρόσφατη αυτοκτονία για την οποία ακόμη περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ που έκανε το ΓΕΣ!
Βλέπουμε λοιπόν τι σημαίνουν τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί τους -εργατικό κίνημα, μετανάστες κλπ, πως αλληλοσυνδέεται ο πόλεμος κατά των μεταναστών με τη δημιουργία π.χ. νεκρής ζώνης στα βόρεια σύνορα σε περίπτωση προσφυγικού ρεύματος, για να χρησιμοποιηθεί όπως κάνει η Τουρκία στη βόρεια Συρία για πρόσχημα εκδήλωσης επεκτατικών σχεδιασμών.
Την επόμενη πιθανώς περίοδο μπορεί να ζήσουμε στην Ειδομένη σκηνές βίας εις βάρος προσφύγων που θα έχουν ως πρωταγωνιστές στρατεύματα που θα φέρουν την γαλανόλευκη!

Ο λαός μας πρέπει να νοιώσει ότι απειλείται
Αν όλο το καλοκαίρι δραστηριοποιούσε ξανά στρατόπεδα στα βόρεια σύνορα, άνοιγε φυλάκια και ανέθετε στον Στρατό την Ασφάλεια της περιοχής, η τέλεση της τελευταίας άσκησης είναι ενδεικτική. Διαβάζουμε: 
Μια μοναδική άσκηση ρίψης αλεξιπτωτιστών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διερχόμενοι οδηγοί και κάτοικοι της περιοχής του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. 
Σενάριο της άσκησης των 36 έμπειρων ανδρών των ειδικών δυνάμεων η ανακατάληψη του αεροδρομίου.
Ας θέσουμε λοιπόν ερωτήματα;
Υπάρχει κάποιος κάτοικος της Ηπείρου που να νοιώθει ότι απειλείται το αεροδρόμιο της Ηπείρου με κατάληψη από κάποιον στρατό γειτονικού κράτους;
Ή μήπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, για να αποπροσανατολίσει τον λαό από τα οδυνηρά μηνμονιακά μέτρα, για να απαιτήσει εθνική ενότητα και πρόσδεση του λαού στην πολεμοκάπηλη πολιτικής, καλλιεργεί τους εθνικούς κινδύνους;
Πως είναι δυνατόν ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς να μιλά για την Ελλάδα δύναμη σταθερότητας όταν προσδένεται στους αμερικανικούς σχεδιασμούς επαναχάραξης των βαλκανικών συνόρων και ο Καμμένος μετατρέπει τη βάση της Σούδας στο σημαντικότερο πολεμικό προπύργιο των Αμερικανών; Αλήθεια, ποια η διαφορά των επιχειρήσεων επανακατάληψης αεροδρομίων από αυτές της κατάληψης από αερομεταφερόμενες ειδικές δυνάμεις; Μήπως με το πρόσχημα της απειλής οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για επιθετικές ενέργειες;

Δική μας απάντηση;
Με τους αγώνες μας απαντάμε στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και στους εγκληματικούς ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ σχεδιασμούς
Η ενίσχυση του κινήματος των φαντάρων για το μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και της καταστολής.
Η ανάπτυξη μαζικών αποφασιστικών αγώνων για την Ανατροπή της κυβέρνησης της εργατικής λεηλασίας, του κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου