Slider

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

Η νεολαία γύρισε την Πλάτη στο Πολεμικό Ναυτικό: Δεν βρίσκει Μισθοφόρους με τίποτε!


Απέτυχε παταγωδώς ο Διαγωνισμός Πρόσληψης ΟΒΑ. Από τα 200 κορόιδα που υπολόγιζε να βρει το ΓΕΝ, δεν επανακατατάχθηκαν ούτε 100. Αρχικά πήγαν 99, γρήγορα έφυγαν οι τέσσερις (4)!
Πανηγύριζαν τα μιλιταριστικά σαιτ το Μάρτιο του 2017 γράφοντας: 
"Εγκρίθηκε η ανακατάταξη 200 ΟΒΑ Πολεμικό Ναυτικό" 
Μάλιστα, διέδιδαν ότι σύντομα ακολουθεί και νέος διαγωνισμός πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ.

Αμ δε...

Αρχίζοντας την ανάλυση μας από μια "παράπλευρη απώλεια" επισημαίνουμε ότι  έρευνα θέλει το Πολεμικό Ναυτικό να έχει τους λιγότερους κυρίως ΕΠΟΠ, μετρημένοι στα δάχτυλα από τον αρχικό αριθμό πρόσληψης. 

Ο λόγος: τόσο οι ΕΠΟΠ όσο και οι ΕΜΘ έχουν αρχίσει να εκτελούν καθήκοντα και υπηρεσίες μη συμβατές για την ηλικία τους, άλλες φορές και με υπέρβαση κανονισμού, με αποτέλεσμα να έχουν και προβλήματα υγείας. 

Αιτία;
Απέτυχε παταγωδώς ο Διαγωνισμός Πρόσληψης ΟΒΑ. Από τα 200 κορόιδα που υπολόγιζε να βρει το ΓΕΝ, δεν επανακατατάχθηκαν ούτε 100. Αρχικά πήγαν 99 και γρήγορα έφυγαν άρον άρον οι τέσσερις (4)

Το γιατί αποδεικνύει πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

ΝΑΙ, το Πολεμικό Ναυτικό και το Υπουργείο Άμυνας αντιμετωπίζουν ως σκουπίδια τους OBA-MIΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!
Χρειάστηκε 6 ώρες στο ΓΕΝ για να απαντήσει ότι δεν υφίσταται ζήτημα και το πράγμα είναι Αυτονόητο. 
Μετά από 6 ώρες το ΓΕΝ μας απάντησε ότι οι ΟΒΑ-Μισθοφόροι Στρατιώτες δεν δικαιούνται Απαλλαγής.
Πλήρη δικαίωση των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τον άθλιο θεσμό των ΟΒΑ-Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το ΓΕΝ ώστε να θέσει το ζήτημα της μη χορήγησης Απαλλαγής στους ΟΒΑ μετά από 24ωρη υπηρεσία.
Το ΓΕΝ είναι αλήθεια ότι ασχολήθηκε με το θέμα...
Μάλιστα, χρειάστηκε 6 ώρες για να απαντήσει ότι δεν υφίσταται ζήτημα και το πράγμα είναι Αυτονόητο [μιλάμε για Αντανακλαστικά και ταχύτητα αντίδρασης, όχι ψέματα].
Μετά από 6 ώρες το ΓΕΝ μας απάντησε ότι οι ΟΒΑ-Μισθοφόροι Στρατιώτες δεν δικαιούνται Απαλλαγής.
Μας εξήγησαν ουσιαστικά όλη τη μέθοδο αισχρής εκμετάλλευσης που έχει στήσει το Υπουργείο Άμυνας.
Οι ΟΒΑ λοιπόν έρχονται να αντικαταστήσουν τους πιο ακριβούς Μισθοφόρους ΕΠ.ΟΠ. και ταυτόχρονα δεν τους αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα των τελευταίων.
Ο αηδιαστικός και εξίσου εκμεταλλευτικός μηχανισμός που έχει στήσει το Υπουργείο Άμυνας είναι ο εξής: 
αφού τελειώσεις τους 9 μήνες της στρατιωτικής θητείας και υποστείς όλη την καταπίεση-εργασιακή εκμετάλλευση-οικονομική επιβάρυνση που είναι η Υποχρεωτική Στράτευση, καλείσαι να προβείς σε Ανακατάταξη ως Μισθοφόρος Στρατιώτης.
Με αυτή τη διαδικασία ο Στρατός δεν χρειάζεται να σε εκπαιδεύσει, ούτε και να σου κάνει πρόσληψη.
Ουσιαστικά από Έφεδρος Στρατιώτης της αγγαρείας και της μαυρίλας, μετατρέπεσαι σε Μισθοφόρος Στρατιώτης-ΟΒΑ των 600 ευρώ της αγγαρείας και τελευταίος τροχός της αμάξης. 
Μάλιστα, για να σε έχουν περισσότερο στο χέρι, σου ανανεώνουν την Σύμβαση ανά 6 μήνες, το πολύ για 3 χρόνια. 
Και μετά σε πετούν στο δρόμο. Μετά σε πετούν στην Ανεργία. Δεν σε χρειάζονται άλλο. ΕΛΗΞΕΣ!


Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί δικαίωση των όσων επισημαίναμε από την πρώτη στιγμή η πρόθεση των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αργότερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αντικαταστήσουν τους ακριβότερους ΕΠ.ΟΠ. με τους φθηνότερους Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ ή ΕΦΥΕΣ. Γράφαμε λοιπόν: 
Φθηνό κρέας για τα κανόνια τους διεκδικούν. Είναι ενδεικτικό ότι το Πολεμικό Ναυτικό δρομολογεί τη πρόσληψη ΟΒΑ για τη χειρότερη –από άποψη συνθηκών εκπαίδευσης-επιχειρησιακών απαιτήσεων-πολεμικής εμπλοκής-μονάδας του, με άμεση εμπλοκή στις αποστολές εκτός συνόρων και την καταπολέμηση της πειρατείας, όπου ο κίνδυνος τραυματισμού και απώλειας είναι καθημερινότητα.

Διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο: «Ενίσχυση της ΔΥΚ μέσω επαναφοράς του θεσμού των ΟΒΑ. Η ΔΥΚ, όπως και οι αμιγώς επαγγελματικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιμετωπίζει πρόβλημα στελέχωσης λόγω αδυναμίας προσλήψεων ΕΠΟΠ. Μέσω του ξεχασμένου θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ), πρόκειται να εμπλουτιστεί το στελεχιακό δυναμικό της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ΠΝ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδαςΠαραπολιτικά. «Πρόκειται για ένα παλαιό θεσμό που έχει ατονήσει τώρα, αλλά αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για να ανανεωθεί το προσωπικό της ΔΥΚ, χωρίς να κάνουμε προσλήψεις μονίμων με την έννοια που ορίζει η πολιτεία (και η ΕΕ)» τόνισε ο Αρχηγός για να προσθέσει: «Οι ΟΒΑ θα προέρχονται από ναύτες που θα έχουν κληθεί να υπηρετήσουν τη θητεία τους, που τώρα είναι 12 μήνες. Θα καλούνται από τους ναύτες αυτούς όσοι θέλουν να περάσουν την εκπαίδευση της ΔΥΚ διάρκειας 6,5 μηνών. Όσοι την περάσουν με επιτυχία θα μπορούν να συνεχίσουν την υπόλοιπη θητεία τους στη ΔΥΚ και μετά να ανακαταταγούν σε αυτήν για 3 χρόνια με δικαίωμα ανανεώσεως για άλλα 3. Επομένως, και σε θεωρητικό επίπεδο, η ΔΥΚ θα έχει ένα εκπαιδευμένο στέλεχός της για περίπου 6-6,5 χρόνια. Αν κάθε χρόνο από τις κληρουχίες των ναυτών ενταχθούν στη ΔΥΚ 22-25 νέοι υποβρύχιοι καταστροφείς, η Διοίκηση θα μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά της. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι σοβαρό γιατί ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού της είναι περί τα 35 χρόνια, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει πρακτικά, λόγω αφενός μεν των συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων, αλλά και της μη πρόσληψης ΕΠΟΠ τα τελευταία χρόνια και της εξαιρετικά μικρής στρατιωτικής θητείας που καθιστά ασύμφορη για το ΠΝ την εκπαίδευση ναυτών στη ΔΥΚ που μετά λίγο καιρό θα απολυθούν».

Η κυβέρνηση επιθυμεί να προσαρμόσει στην ελληνική πραγματικότητα το σύνολο των αλλαγών που συντελούνται στην συγκρότηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ανεπτυγμένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων: μείωση του αριθμών και του κόστους των Επαγγελματιών Στρατιωτών, κάλυψη κενών από την Εφεδρεία, αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών και ένταση των επεμβάσεων μέσω ευέλικτων συμμαχιών! Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης που εντάσσονται στις διάφορες προσπάθειες ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν βάθος χρόνου και φυσικά εκμεταλλεύονται τη δεινή οικονομική κατάσταση για να επιταχυνθούν. Προβάλλοντας το μπαμπούλα της Τρόικας ουσιαστικά δρομολογούν το σχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της νέας εποχής, μικρότερες-ευέλικτες και πιο πολεμικές, που θα δρουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο ιμπεριαλιστικών αποστολών, θα καταπολεμούν την πειρατεία και θα είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν «στις προκλήσεις της τρομοκρατίας»-επιθέσεις σε πλατφόρμες άντλησης ενεργειακών κοιτασμάτων. Βεβαίως ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο.

Το νέο εργασιακό μοντέλο της εκ περιτροπής εργασίας-της ομηρείας του εργαζόμενου που θα τον εκμεταλλεύονται όταν και όπου το αποφασίσουν (εντός εκτός συνόρων, και μάλιστα χωρίς πρόσθετη απαίτηση), για όσα χρόνια τους κάνει και με το μικρότερο κόστος, είναι εδώ: Ανακυκλώσιμος, πρόθυμος και συνεργάσιμος, ο νέος Μισθοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας, με τη φυσιογνωμία Πραιτοριανού, περισσότερο από ποτέ, είτε στο Μάλι και τα Βαλκάνια, είτε στο κέντρο της Αθήνας και στις Σκουριές Χαλκιδικής, εναντίον διαδηλωτών.

Το αστικό σύστημα εξουσίας έχει βγάλει συμπεράσματα από το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ.: αν τότε μπορούσε να σε απολύσει στα 7 χρόνια ή αλλιώς σε μονιμοποιούσε, τώρα τους ΟΒΑ μπορεί να μην τους ανανεώσει την σύμβαση όταν ολοκληρωθεί ο 1ος-3ος-8ος-13ος χρόνος, χωρίς να αναγνωρίζει το δικαίωμα της μονιμοποίησης. Ο Μισθοφόρος θα το ξέρει και θα είναι πάντα πρόθυμος, πάντα υπάκουος…

Ο Ελληνικός Στρατός καταρρίπτει το μύθο «του φρουρού του έθνους» και αποκαλύπτει τον πραγματικό του ρόλο, ως μηχανισμού ταξικής κυριαρχίας και υπεράσπισης των αστικών συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων. Ας θυμηθούμε λοιπόν μια παλιότερη ανακοίνωση μας (Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010):

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ-ΕΦΥΕΣ: Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι σχεδιασμοί για τον νέου είδους Επαγγελματία Οπλίτη, μια μορφή επαγγελματικής θητείας στο Στρατό Ξηράς, διάρκειας- κατά βούληση- από 6 μήνες έως 3 χρόνια και με μισθό εισαγωγής το κατώτερο όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Όπως μας ενημερώνει το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, με τον εύηχο τίτλο «Στα όπλα» κατά της ανεργίας», πρόκειται για μια πιο ευέλικτη και λάιτ παραλλαγή του υπάρχοντος θεσμού του Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ) 7ετούς υποχρέωσης πριν από τη μονιμοποίηση! Το μοντέλο προβλέπει ότι ο νέος που θα επιλέξει να ενταχθεί στον υπό εξέταση θεσμό θα μπορεί να το κάνει είτε αμέσως μετά την απόλυσή του είτε κάποιους μήνες μετά, θα διακόπτει τη συμμετοχή του ουσιαστικά όποτε θέλει, θα έχει την ίδια ειδικότητα που είχε ως κληρωτός και θα υπηρετεί σε μονάδες στα σύνορα ή στα νησιά.

Βεβαίως τα ΝΕΑ (17/8/2010, 23/3/2010), αλλά και άλλες εφημερίδες (ΕΘΝΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ κλπ) σε επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα τους έχουν αναλάβει να προπαγανδίσουν τη νέα μορφή εκμετάλλευσης της νεολαίας και να «μετρήσουν» τις κοινωνικές αντιδράσεις, μεταφέροντας τις πληροφορίες και τις δηλώσεις των πάντα ανώνυμων πηγών τους!

Πρόκειται για προσαρμογή του θεσμού του Μισθοφόρου Στρατιώτη στην εποχή του Αντεργατικού και Αντικοινωνικού Μνημονίου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε. Ποιες είναι οι επιδιώξεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου;
1. Προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους «ακριβούς» ΕΠ.ΟΠ. (μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος ΕΠ.ΟΠ. 1500 ευρώ) με τους πιο φθηνούς νέους Μισθοφόρους που θα παρατείνουν την συμμετοχή τους για 6 μήνες μέχρι 3 χρόνια.
2. Επιχειρούν να μειώσουν το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων (μεταξύ των οποίων και εργατικό κόστος), ώστε να δημιουργηθεί το πλεόνασμα που απαιτείται σε εποχές περικοπών λόγω κρίσης για να αγοραστούν πολεμικοί εξοπλισμοί (γαλλικές φρεγάτες, ρωσικά αντιαεροπορικά, νέο πολεμικό αεροσκάφος κλπ) και να καλυφθούν οι τεράστιες δαπάνες εξαιτίας της συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΕΛΔΥΚ.

Στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κεντρικό ρόλο παίζουν τα συμπεράσματα από την παταγώδη αποτυχία του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για πρόσθετη θητεία 1- 3 χρόνων, αλλά και η επιθυμία να «γλυτώσουν» από τις απαιτήσεις Μονιμοποίησης που προκαλεί η 7χρονη παραμονή των ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ουσιαστικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψάχνει για ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ! Όπως δηλώνουν οι πάντα ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου έχουν επεξεργαστεί εναλλακτικά σχέδια επαγγελματικής θητείας «Είναι μια μορφή «χακί στέιτζ» χωρίς τα κακά χαρακτηριστικά των προηγούμενων»! Τώρα, ξανά το ΠΑΣΟΚ φέρνει το Στέιτζ στις Ένοπλες Δυνάμεις!

ΟΒΑ: Στο κείμενο των ΝΕΩΝ «Έξτρα θητεία με αμοιβή» επισημαίνονταν ότι: «Οι εμπνευστές του νέου μοντέλου που στις βασικές κατευθύνσεις βρίσκει σύμφωνο τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, θεωρούν ότι στις σημερινές οικονομικές συνθήκες (αλλά και όπως διαγράφονται για τα επόμενα χρόνια) οι πιστώσεις για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για Επαγγελματίες Οπλίτες δεν θα επαρκούν. Παράλληλα εκτιμούν στις εισηγήσεις τους ότι στο ενδιάμεσο μεταξύ της κανονικής θητείας και του περάσματος στην αγορά εργασίας μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα που κατά τεκμήριο, όπως λένε, περνάει ανεκμετάλλευτο. «Με τις 5-6.000 ευρώ που θα πάρει στο εξάμηνο θα μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα μετά για να κάνει τα επαγγελματικά σχέδιά του» λέει αρμόδια πηγή.

Αλλά και ο στρατός από την πλευρά του έχει οφέλη από ένα τέτοιο μοντέλο: οι συμμετέχοντες δεν θα χρειάζονται πρόσθετη εκπαίδευση, ρουχισμό, περίοδο προσαρμογής και έξοδα για διαγωνισμό κατάταξης. Επίσης, υπολογίζουν ότι αν ο θεσμός πετύχει, μπορεί να αποδώσει έως και 6.000 άτομα το έτος και να μειώσει αντιστοίχως τις προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. (σήμερα είναι 17.500 συν 2.000 που θα προσληφθούν εντός του Απριλίου)».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Η πρόσδεση στις κατασταλτικές δυνάμεις και Στρατό, ως μέσο διεξόδου από την Ανεργία, είναι η Χειρότερη Επιλογή:
σε φέρνει κόντρα με τους εργαζόμενους και την νεολαία που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, σε θέλει Ματατζή και Απεργοσπάστη, με το ρόπαλο και το G3 απέναντι σε απεργούς!
σε στέλνει Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα.Μπράβο των εφοπλιστών, των εργολάβων, των τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιριών.
σε θέλει Αναλώσιμο!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου