Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Είναι η κόλαση των προσφύγων από τον ΣΥΡΙΖΑ-Φωτιά και επεισόδια στον καταυλισμό της Μόριας

Φωτιά και επεισόδια στον καταυλισμό της Μόριας
EUROKINISSI
Συντάκτης: 
Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν ακόμη μία φορά στο καταυλισμό της Μόριας. Γύρω στις 19.30, σημαντικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών ξεσηκώθηκε και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων ενώ είχαν αποκλείσει τη πρόσβαση στις αρχές.
Η επέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκε γύρω στις 20.00 όταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με ευρεία χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης εισέβαλε στον καταυλισμό απωθώντας τους εξεγερμένους.

Οι σκηνές που ακολούθησαν σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ήταν πάλι δραματικές.

«Γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά που έκλαιγαν, καθώς και ηλικιωμένοι έτρεχαν να σωθούν από τα δακρυγόνα που έπεφταν βροχή», περιγράφει ο ίδιος.

Στον τόπο των ταραχών έφθασαν και δυνάμεις της πυροσβεστικής, που έσβησαν τις εστίες της πυρκαγιάς περιορίζοντας τις ζημιές μόνο σε κάδους.

Οι ταραχές έληξαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε αρκετές προσαγωγές που αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η κατάσταση στη Μόρια ήταν έκρυθμη, αφού δύο ακόμα πρόσφυγες, ένας 19χρονος και ένας 20χρονος, σκαρφάλωσαν σε στύλο της ΔΕΗ απειλώντας να αυτοκτονήσουν.

Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι δύο κατέβηκαν χωρίς να κινδυνεύσουν. Θυμίζουμε ότι μόλις χθες ένας νεαρός Σύρος κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης, όταν ανέβηκε σε στύλο της ΔΕΗ απειλώντας να αυτοκτονήσει. http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου