Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AFRIN ΣΤΗΝ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Στις 14 Μαρτίου, τρεις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα σημείο ελέγχου που ανήκε σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στο δρόμο προς την πόλη Afrin στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Reuters αναφέροντας έναν υποτιθέμενο διοικητή των κυβερνητικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν πέντε μέλη κυβερνητικών δυνάμεων, πιθανώς των Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων (NDF). Το NDF είναι πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από πολιτείες και αποτελείται από ντόπιους και ενσωματωμένο στον Αραβικό Στρατό της Συρίας (SAA). Σύμφωνα με άλλες πηγές, 8 μέλη της NDF σκοτώθηκαν.
Απαντώντας, η SAA φέρεται να βομβάρδισε το υπό Τουρκικό έλεγχο χωριό Marea.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TAF) και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) κατέλαβαν πολλά χωριά ανατολικά και νοτιοδυτικά της Afrin από τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG). Μόνο ένας διάδρομος που συνδέει την Afrin και την υπό κυβερνητικό έλεγχο περιοχή στην υπόλοιπη επαρχία του Aleppo παρέμεινε σχετικά ανοιχτή.

Τα χωριά του Qadi Rayhalah, του Ayn Darah και του Basute που βρίσκονται κοντά σε αυτόν τον δρόμο είναι τώρα τα τελευταία σημεία που κράτησε υπό έλεγχο το YPG, εμποδίζοντας το TAF και την FSA να απομονώσουν την πόλη.

Στις 14 Μαρτίου, ο Τούρκος πρόεδρος Τάγιϊπ Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει ότι το Afrin θα εκκαθαριστεί από την TAF και την FSA από το YPG "απόψε το βράδυ". Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία συμβάλλει στις προσπάθειες για την προστασία των αμάχων.

"Λαμβάνεται κάθε είδους φροντίδα. Κοιτάξτε, τώρα, οι πρώτοι πολίτες βγαίνουν από την Αφρίν στα οχήματα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου ", δήλωσε ο Ερντογάν. «Θα ξεκαθαρίσουμε τον Afrin από τρομοκράτες, θα καθαρίσουμε την Manbij και ανατολικά από τον ποταμό Ευφράτη στα σύνορά μας με το βόρειο Ιράκ, θα απαλλαγούμε από όλους τους τρομοκράτες με τον ίδιο τρόπο».

Συνέχισε λέγοντας ότι η TAF και η FSA είχαν καταλάβει περίπου 1.300 km2 και εξουδετέρωσαν σχεδόν 3.500 «τρομοκράτες» από την έναρξη της επιχείρησης της Olive Branch στις 20 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, αργότερα μια πηγή στο γραφείο του Ερντογάν σημείωσε ότι η δήλωση του Ερντογάν είχε ληφθεί λανθασμένα.

"Το «Ελπίζω ότι ο Αφρίν θα πέσει εντελώς απόψε το βράδυ» στην ομιλία του προέδρου μας, θα πρέπει να νοηθεί ως «Ο κύκλος της περικύκλωσης θα ολοκληρωθεί απόψε», δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το Reuters.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου