Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ο Συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία αναχαίτισε αμφίβια επίθεση από τους HOUTHIS, αναχαιτίσεις πυραύλων στη Δυτική Τεμένη.

Στις 16 Μαρτίου, αγωνιστές πιστοί στον πρόεδρο της Υεμένης, που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβική Δημοκρατία, Abradbbuh Mansur Hadi, ματαίωσαν μια αμφίβια επίθεση από τους Houthis στην παράκτια πόλη al-Qataba που βρίσκεται βόρεια της πόλης al-Khawhah στη δυτική ακτή της Υεμένης, σύμφωνα με την τηλεόραση al-Arabiya TV. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι οι μαχητές υπέρ του Hadi είχαν καταφέρει να εξοντώσουν μια μονάδα Houthi, η οποία είχε διεξάγει την επίθεση.
Αυτή ήταν η δεύτερη αμφίβια επίθεση από τους Houthis στις θέσεις συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στη δυτική ακτή της Υεμένης μέσα σε μια εβδομάδα. Ο Αλ-Αραμπίγια είπε ότι οι δυνάμεις υπέρ του Hadi είχαν αποκρούσει μια παρόμοια επίθεση στις 13 Μαρτίου και είχαν βυθίσει τρεις βάρκες που ανήκαν στους Houthis.
Σε σχετική δήλωση, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές του άμυνες είχαν αναχαιτίσει ένα βαλλιστικό πύραυλο, που είχε ξεκινήσει από τους Houthis, πάνω από την πόλη Mocha, 55χλμ νότια από τον al-Khawhah. Η επίθεση πυραύλων πιθανότατα αποσκοπούσε στην υποστήριξη της αμφίβιας επίθεσης εναντίον του al-Qataba.
Μέχρι στιγμής, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει κατορθώσει να υπερασπιστεί τις θέσεις του κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης, αν και δεν κατάφερε να σημειώσει κάποια επιτυχία τους τελευταίους μήνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου