Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ προστατεύει το αεροπλανοφόρο Ιβοζίμα, που προστατεύει την ΕΧΧΟΝ-ΜΟΒΙL!


Η πραγματική Αιτία του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού έχει όνομα και επώνυμο: είναι η κυριαρχία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του ΛΑΤΣΗ-ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, των Exxon Mobil!
Για τα συμφέροντα τους απειλούνται με πολεμικό όλεθρο οι λαοί...
Για τα συμφέροντα τους μαζεύονται τόσοι ξένοι στόλοι στην περιοχή...
Για τα συμφέροντα τους απαιτούν νέες αγορές όπλων της τάξης των 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ...
Ποια "εθνική άμυνα, εδαφική ακεραιότητα, εθνική ανεξαρτησία"...που λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλα τα αστικά κόμματα, αλλά και η Λιάνα Κανέλλη με το ΚΚΕ...  
Αυτά είναι τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια για να θυσιάζονται οι λαοί, την ώρα που συνεργάζονται αρμονικά όπως επιβάλει ο ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ, ο ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΣ και οι Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί... 
Το ένα από τα δύο σκάφη της Exxon Mobil το Ocean Investigator, απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας από το Λαύριο. Προορισμός του η κυπριακή ΑΟΖ.
Μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται στη Λεμεσό, το Ocean Investigator, ένα από τα δύο ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil, που θα διενεργήσουν περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.
Είναι η πραγματική αιτία που ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Αν. Μεσόγειο και ο ανταγωνισμός των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου!
Όπως έγινε γνωστό, μεγάλο μέρος του 6ου αμερικανικού στόλου, με το αεροπλονοφόρο Ιβοζίμα, σπεύδει προς τη Κύπρο, με στόχο να προστατεύσει το γεωτρύπανο της ΕxxonMobil που ετοιμάζεται να κάνει γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.
Στην κυπριακή ΑΟΖ πλέει το αεροπλανοφόρο ΙΒΟΖΙΜΑ, έχοντας στην “ομάδα προστασίας” του, το υπερσύγχρονο συμβατικό υποβρύχιο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.
Όπως γράφει το μιλιταριστικό σάιτ militaire.gr, πραγματικό φερέφωνο της ακροδεξιάς ηγεσίας του Πενταγώνου "ήταν αίτημα των Αμερικανών να συμμετάσχει ελληνικό υποβρύχιο στην αποστολή και φυσικά το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ότι καλύτερο διαθέτει".
Έχει λοιπόν ακόμη απορία ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η προνομιακή συμμαχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ του Προέδρου Τραμπ; 


ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Το θέμα είναι ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία να μην μείνουν θεατές των εξελίξεων. Να μην περιμένουν μοιρολατρικά την ολέθρια κατάληξη των διαφόρων πολεμικών σεναρίων.
Εξάλλου, ο πόλεμος δεν είναι μόνο ενδεχόμενο στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι η καθημερινότητα της ταξικής πάλης με την εκτίναξη της πολεμοκαπηλείας και της πολεμικής προετοιμασίας, την συγκρότηση "εθνικών μετώπων", με την δουλοποίηση των εργαζομένων, την κλοπή συντάξεων-κοινωνικών παροχών-σπιτιών και κόπων μιας ζωής.
Δεν υπάρχει για μας κανένα εθνικό συμφέρον. 
Να γίνουμε εμείς ο κίνδυνος της ανατροπής τους.
ΔΕ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ 
ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - 
ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ- ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Δεν υπάρχει για μας κανένα εθνικό συμφέρον. Τίποτα «εθνικό» να υπηρετήσουμε και για αυτό να θυσιαστούμε. Είναι αστικές, ταξικές πολιτικές που αφορούν την επιδίωξη κερδών για τον ελληνικό αστικό κόσμο που προπαγανδίζονται ως «εθνικές ιδέες», για να επιβάλλουν «εθνική ενότητα», δηλαδή την υποταγή των εργαζομένων είτε με την προπαγάνδα είτε με την κρατική τρομοκρατία.
Πολιτικές επιλογές άμεσα συνδεδεμένες με το νέο μοντέλο αστικής ανάπτυξης του Επιχειρηματικού κράτους Πολέμου-Καταστολής που απαιτεί τη δουλοποίηση των εργαζομένων, απαιτούν τεράστιες θυσίες για αγορές όπλων και νέους μισθοφόρους, εμπλέκουν τον λαό μας ακόμη πιο ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο ξαναναμοίρασμα της περιοχής, χαράσσοντας ξανά τα σύνορα με το αίμα των λαών.
Καταδικάζουμε τις συμμαχίες με το κράτος κατακτητή Ισραήλ και τους δικτάτορες της Αιγύπτου. 
Το παρόν και μέλλον μας ως εργαζόμενοι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Τούρκο και Κούρδο εργάτη, τον εξεγερμένο του Παρισίου, της Ροζάβα και της Αραβικής Άνοιξης που σήμερα "δοκιμάζει" τον εμφύλιο-τη δικτατορία-την ιμπεριαλιστική επέμβαση, το μετανάστη-πρόσφυγα από την Συρία, την Αφρική και την Ασία.
Πρέπει τώρα το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να κάνει ξεκάθαρο ότι «Δεν Πολεμάμε-Δεν Καταστέλλουμε για τα συμφέροντα τους». 
Να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μαχητικού ανατρεπτικού εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος. 
Αυτή η κυβέρνηση και η αστική πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. Η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών πρέπει να Ανατραπεί. 
Κοινός είναι ο εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ: Ο κόσμος της εργασίας. Η μόνη ρεαλιστική απάντηση προς όφελος των μεταναστών αλλά και της εργατικής τάξης των ευρωπαϊκών χωρών είναι ο κοινός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία και στο Κεφάλαιο που κάνουν πολέμους και σπέρνουν θανάτους και μεταναστευτικά ρεύματα, προσπαθώντας ύστερα να τα εκμεταλλευτούν προς όφελος τους.
Παλεύουμε για: 
Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ευρωστρατό-Frontex με στόχο να διαλυθούν οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί πολεμικοί-κατασταλτικοί μηχανισμοί. 
Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου και να κλείσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Απρόσκοπτη είσοδος-έξοδος των μεταναστών από τα σύνορα. 
Νομιμοποίηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε όλους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου