Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ευτυχώς "σκάλωσαν" οι τρελοί εξοπλισμοί που ετοιμάζει η κυβέρνηση!

Εκσυγχρονισμός 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16:1,5 δις δολάρια.

Εκσυγχρονισμός γαλλικών μαχητικών MIRAGE: 2 δις ευρώ.
Ενοικίαση 2 γαλλικών φρεγατών FREEM και επιπλέον κορβετών: 4 δις ευρώ.
Ήδη έχει αποφασιστεί εκσυγχρονισμός στρατηγικών πυραυλικών όπλων: 1,1 δις ευρώ
Όμως οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες.
Η ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ και η ανακοίνωση του Μαξίμου σήμαινε πως η υπόθεση του εκσυγχρονισμού δεν “έκλεισε”.
Μέχρι τις 30 Απριλίου η ελληνική πλευρά πρέπει να απαντήσει στην αμερικανική, την οριστική της απόφαση για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, το οποίο με βάση την πρόταση που υπάρχει είναι περίπου στο 1,5 δις δολάρια.
Το πρόγραμμα πρέπει να περάσει και από τη Βουλή.
Μπέρδεμα με τις Fremm
Διαβάζουμε στον αστικά καθεστωτικά ΜΜΕ: 
"Για τις φρεγάτες Fremm η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη. 
Από τη μία ο ίδιος ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης έχει ανακοινώσει ότι γίνονται συζητήσεις και από τη Γαλλία μεταδίδεται άλλο κλίμα. Το ίδιο που υπάρχει και στο ΥΠΕΘΑ, όπου άλλες πηγές εκτός αυτών του ΑΝΥΕΘΑ αναφέρουν ότι το θέμα Fremm είναι “θεωρητικό”. Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro γράφει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα “παραχώρησης” πλοίων στο ελληνικό ΠΝ.
Η Γαλλίδα υπουργός άμυνας, Florence Parly, ουσιαστικά διέψευσε τις πληροφορίες που έφτασαν από την Ελλάδα, λίγες ώρες πριν, κατά την διάρκεια επίσκεψής της στον Ναύσταθμο της Τουλώνης, σχετικά με την παραχώρηση έναντι ενοικίου (leasing) δυο φρεγατών FREMM στην Ελλάδα!
Η Γαλλίδα υπουργός βρισκόταν μάλιστα πάνω στις φρεγάτες που πήραν μέρος στην επιχείρηση κατά της Συρίας το περασμένο Σάββατο, και μάλιστα κάποιες από αυτές έχει αναφερθεί πως θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα (οι Νο 1 και 3 που έχουν κατασκευαστεί). Η υπουργός διέψευσε ουσιαστικά τον Έλληνα υφυπουργό άμυνας Φώτη Κουβέλη, που είχε κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις σχετικά με το θέμα το πρωί σε ΜΜΕ".

Σε κάθε περίπτωση το εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να σταθούν ενάντια στους εξοπλισμούς αυτούς.
Οι Εξοπλισμοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ της Ειρήνης.
Οι Εξοπλισμοί αυτοί εξυπηρετούν τα Δόγματα Πολέμου-Καταστολής κατά των εργαζομένων εντός και εκτός συνόρων.
Οι Εξοπλισμοί αυτοί γίνονται με πρόσχημα την Άμυνα και στην πραγματικότητα εξυπηρετούν την Επιθετικότητα του Ελληνικού αστικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι Εξοπλισμοί αυτοί ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα ακόμη πιο κοντά.
Οι Εξοπλισμοί αυτοί σημαίνουν τεράστια ένταση του Κοινωνικού Πολέμου: το 2019 θα περικοπούν βίαια οι Συντάξεις και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί το Αφορολόγητο που σημαίνει τεράστια φορολογία και φτώχεια για τον εργαζόμενο λαό.

To Θέμα δεν είναι Αν και Πότε θα γίνει Πόλεμος-Το θέμα είναι να Αγωνιστούμε για να μην τους Επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην Πολεμική Σφαγή-Να Μπλοκάρουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς

ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΦΑΓΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Η κυβέρνηση, με την στήριξη όλης της Αντιπολίτευσης, Δεξιάς, Ακροδεξιάς και καθεστωτικής Αριστεράς προπαγανδίζει τους ¨εθνικούς κινδύνους, την τουρκική επιθετικότητα", για να καμουφλάρει την επιθετικότητα και της ελληνικής άρχουσας τάξης, τον σκληρό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό που Αδίστακτα οδηγεί στον Πόλεμο για τα συμφέροντα των Πετρελαϊκών Εταιρειών, των κρατών, των αρχουσών τάξεων.
 Πρέπει να Εμποδίσουμε τον Πόλεμο. 
Και εμπόδιο στο Πόλεμο είναι η αγωνιστική Απαίτηση του Κινήματος 
ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.
ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη...
Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.
Το Λέμε ξεκάθαρα:
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  με το αίμα των λαών

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων, ο κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου