Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Το Άγαλμα Τρούμαν θυμίζει τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας-Τουρκίας απέναντι στην απειλή των λαών


Η καταστολή των μελών του ΠΑΜΕ στη προσπάθειά τους να γκρεμίσουν το Άγαλμα Τρούμαν, άνοιξε την κουβέντα για το τί σηματοδοτεί το άγαλμα Τρούμαν για τον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό. 
Το ''Δόγμα Τρούμαν'' ήταν, μεταξύ άλλων, η στήριξη ελληνικού και τουρκικού καπιταλισμού απέναντι στην επιρροή φιλοσοβιετικών επαναστατικών ιδεών στους λαούς. 
Αυτός ο Τρούμαν αφού αιματοκύλισε με το πυρηνικό ολοκαύτωμα 200.000 ανθρώπους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, είπε να γίνει ''Φιλέλληνας''.
Το Άγαλμα Τρούμαν λοιπόν δεν είναι απόδειξη ''υποτέλειας'' της Ελλάδας στην Αμερική, αλλά συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ-Τουρκίας απέναντι στην απειλή των δίκαιων εξεγέρσεων των λαών.
Και αυτό πηγαίνει πέρα από την μεταπολεμική ιστορική πραγματικότητα της ΕΣΣΔ. Μεταφέρεται στο σήμερα, στην ενίσχυση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ των πολεμικών μηχανών Ελλάδας-Τουρκίας απέναντι στους μετανάστες-πρόσφυγες πολέμου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, απέναντι στους εργαζομένους που τους έχουν καταστείλει και τους έχουν τσακίσει, απέναντι στους κούρδους, τους παλαιστίνιους και άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες που διώκονται ως τρομοκράτες. Σε όλα αυτά ΗΠΑ-Ελλάδα-Τουρκία συμπράττουν με τρόπο ανάλογο της ισχύος τους, παρά τον οξυμμένο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τα πετρέλαια, τις ΑΟΖ, τις βραχονησίδες. 
Δεν θα μας κάνουν τα κανάλια και οι εθνικιστές κάθε απόχρωσης να χάσουμε οριστικά τη μνήμη των καταπιεσμένων. 
Το Δόγμα Τρούμαν ήταν Δόγμα Άμυνας/Ασφάλειας και Αποτροπής ΗΠΑ-Ελλάδας-Τουρκίας απέναντι στους εχθρούς-λαούς. 
Καλούμε τον κόσμο του ΚΚΕ να αρνηθεί κάθε διαβούλευση του ΚΚΕ με τον Κοτζιά στον Περισσό και το Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα εθνικά θέματα και κάθε επίσκεψη στα συνέδρια της Ν.Δ, να αρνηθεί κάθε ψήφιση υπέρ δισεκατομμυρίων εξοπλιστικών στρατιωτικών προγραμμάτων την ώρα που κόβονται συντάξεις, και πληγώνεται θανάσιμα το σύστημα υγείας-παιδείας, και να συμβάλλει σε ένα αντιπολεμικό-διεθνιστικό κίνημα που δεν θα στρέφεται απλώς ενάντια στις ΗΠΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέναντι στον πόλεμο που διεξάγεται σε όλα τα μέτωπα ο ελληνικός καπιταλισμός του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, του Μπόμπολα, του Κόκκαλη, των αφεντικών που τρομοκρατούν καθημερινά τους εργαζομένους. 
Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου