Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Υποχρεωτική Στράτευση από 16 ετών Ανδρών και Γυναικών στα δόγματα Πολέμου/Καταστολής!


Οι εξαγγελίες του Γάλλου Προέδρου Μακρόν σχετικά με τους τομείς Πολέμου/Καταστολής είναι πολύ σοβαρές, έχουν συνέχεια και στόχευση όχι μόνο την ενίσχυση του Γαλλικού Έθνους-Κράτους, αλλά και της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης.
Έρχονται να συμβάλλουν τόσο στην ένταση του κοινωνικού πολέμου στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών συνόρων, όσο και στην έξαρση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Πόλεμος κατά των προσφύγων, πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι οι αριθμητές, με κοινό παρανομαστή τα συμφέροντα του Γαλλικού και Ευρωπαϊκού καπιταλιστικού κόσμου.
Νέα διάσταση του Γαλλικού κράτους Πολέμου/Καταστολής και της αντίστοιχης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που αντιστοιχεί στον Ολοκληρωτικό καπιταλισμό αποτελεί  η εξαγγελία του Γάλλου Προέδρου Μακρόν για επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για άνδρες αλλά και γυναίκες ηλικίας 16 ετών!
Και είναι ενδεικτικό ότι το γαλλικό αστικό κράτος δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο Διακρατικής σύγκρουσης.
Ούτε όμως ο γαλλικός καπιταλισμός προκρίνει μια αμιγώς στρατιωτική θητεία, αλλά την στράτευση-γαλούχιση-υπηρεσιακή ένταξη της γαλλικής νεολαίας (και από πολύ μικρή ηλικία μάλιστα) στα δόγματα Πολέμου/Καταστολής.
Ο πόλεμος εξάλλου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού έχει αλλάξει, έχει νέα χαρακτηριστικά άρα απαιτεί άλλους Στρατούς και Αστυνομικές Δυνάμεις  με επικαλυπτόμενους και αλληλοδιαπλεκόμενους ρόλους και αποστολές.
Θα έλεγε λοιπόν κανείς ότι ο Μακρόν λαμβάνει πολιτικά και ιδεολογικά δάνεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της 25ης Ιανουαρίου 2015, όταν με πρωταγωνιστές του Πάνο Καμμένο και Κώστα Ήσυχο (σήμερα πολιτευτή της ΛΑΕ) άρχισε η αναμόρφωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Όπου επιβλήθηκε "ο κοινωνικός ρόλος του Στρατού", ακούστηκαν πολλά περί Εθελοντισμού για να γίνουν περισσότερα όσον αφορά την Στρατιωτικοποίση του λαού μας, την επέκταση της εργασιακής εκμετάλλευσης διαμέσου της Υποχρεωτικής θητείας. 
Όταν καθιερώθηκε ο πόλεμος ως πυλώνας της αστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, επικάθισε ο   Στρατός -και διαμέσου της προβολής των "εθνικών κινδύνων"- ως ένας από τους βασικούς διαμορφωτές "εθνικής συνείδησης" και εγγυητής της πορείας του ¨έθνους" -αποκαθαρμένος  από τα "βαρίδια της Μεταπολίτευσης" όπως διαδίδουν οι αστοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης!    
Ενώ διασφάλιση "των κυριαρχικών δικαιωμάτων" νοείται ο Επεκτατισμός και ο σύγχρονος Μεγαλοιδεατισμός, με τις αγορές όπλων, τις προσλήψεις Μισθοφόρων, την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ και την οργανική ένταξη των στρατιωτικοποιημένων τμημάτων των ΝΑΖΙ και εθνικιστών (Λέσχες Εφέδρων) να ακολουθούν, όπως επίσης και οι βάσεις, ή ακόμη μεγαλύτερη ενεργή συμμετοχή στους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Αρκεί, μια απλή ανάγνωση των γαλλικών σχεδιασμών και εξαγγελιών, για να διαπιστώσει κανείς όλα αυτά:  
Αρχικά γίνεται λόγος στο όραμα του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, όταν κατά την προεκλογική του εκστρατεία επιχειρηματολογούσε πως η επαναφορά μιας μορφής υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας θα βοηθήσει στην καλλιέργεια ενός αισθήματος πολιτικού καθήκοντος, θα ενθαρρύνει τους νέες και τις νέες της Γαλλίας να συμμετέχουν στα κοινά, στη ζωή του γαλλικού έθνους και φυσικά θα προάγει την κοινωνική συνοχή.

Αξίζει όμως να διαβάσει κανείς ποια θα είναι η νέα μορφή θητείας. Διαβάζουμε:
"Η νέα υποχρεωτικής υπηρεσίας προς το έθνος που συστήνει ο Μακρόν δεν θα κάνει διαχωρισμό στα φύλα αφού σε «στράτευση» καλούνται, βάσει του σχεδίου, και αγόρια αλλά και κορίτσια ηλικίας 16 ετών.
Η υπηρεσία θα χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα είναι υποχρεωτική και διάρκειας ενός μήνα και στόχος είναι να επιτρέψει στους υπηρετούντες «να σμιλεύσουν νέες σχέσεις και να αναπτύξουν το ρόλο τους στην κοινωνία».
Τα καθήκοντα των υπηρετούντων θυμίζουν όμως πιο πολύ αυτά των προσκόπων ή της πολιτικής άμυνας σε χώρες πχ όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Για παράδειγμα προβλέπεται εθελοντική διδασκαλία, συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλες ανάλογες δραστηριότητες ενώ θα υπάρχει και παραδοσιακή στρατιωτική προετοιμασία με την αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία ή το στρατό.
Η δεύτερη φάση προβλέπει την εθελοντική τοποθέτηση των υπηρετούντων, για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών -και έως ενός έτους- «σε μια περιοχή που συνδέεται με την άμυνα και την ασφάλεια». 
Αλλά και πάλι θα μπορούν να επιλέξουν να διεξάγουν εθελοντικές εργασίες που συνδέονται την πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον ή την κοινωνική μέριμνα.
Κρίνουμε όμως σκόπιμο να επαναφέρουμε και να προτείνουμε για ανάγνωση το παρακάτω κείμενο που περιγράφει το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο επιχειρούνται όλες αυτές οι αντιδραστικές αλλαγές. 
Λεγεώνα των Ξένων οι Ευρωπαϊκοί στρατοί του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού;
Η Λεγεώνα των Ξένων (γαλλικά: Légion étrangère) είναι στρατιωτικό σώμα στην υπηρεσία της Γαλλίας. Ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1831, με διάταγμα του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου-Φίλιππου, κατόπιν παρότρυνσης του τότε υπουργού των Στρατιωτικών Ζαν Σουλτ. Στο διάταγμα αναφερόταν ότι η Λεγεώνα θα πολεμούσε έξω από το έδαφος της Γαλλίας. Αποτελείται από ξένους διαφόρων εθνικοτήτων· συνήθως στη Λεγεώνα κατατάσσονται άνθρωποι που, για διάφορους λόγους, διώκονται από τη χώρα τους. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Λεγεώνας είναι η σιδερένια και, πολλές φορές, απάνθρωπη πειθαρχία της.
Η Γαλλία χρησιμοποίησε τη Λεγεώνα των Ξένων εναντίον των λαών των αποικιών της, που εξεγέρθηκαν μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Η Λεγεώνα πολέμησε εναντίον των ιθαγενών της Μαδαγασκάρης, της Ινδοκίνας, της Αλγερίας. Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αλγερίας (1962) σήμανε και το τέλος της δράσης της Λεγεώνας ως αποικιοκρατικού στρατού. Οι αξιωματικοί είναι συνήθως Γάλλοι(πηγή https://el.wikipedia.org).
Τις "φρέσκες" αυτές ιδέες παρουσίασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν, ο οποίος μίλησε για “Απελευθέρωση” της στρατιωτικής θητείας στην Ευρώπη. Αναφερόμενος στην ανάγκη Ευρωστρατού τόνισε ότι πρέπει να έχουν "τη δυνατότητα Ευρωπαίοι να υπηρετούν σε εθνικούς στρατών άλλων χωρών"! Τα Μνημόνια και η κοινωνική καταστροφή του κόσμου της εργασίας στον Ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και οι χειμαζόμενοι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης μπορούν να εξασφαλίσουν από τις δεξαμενές ανεργίας και κοινωνικής απόγνωσης τους Ενόπλους που χρειάζονται οι πολυεθνικές!

Τα διάφορα σχήματα στρατού εφέδρων αλλά και Μισθοφορικού Στρατού εμπεριέχονται στη νέα δέσμη ευρωπαϊκών ιδεών για ενίσχυση της Εξωτερικής Πολιτικής και του τομέα Άμυνας/Ασφάλειας, στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του παγκόσμιου παρεμβατικού της ρόλου, ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού έναντι των ΗΠΑ, αλλά έχοντας κοινό εχθρό: τον κόσμο της εργασίας, είτε τον γηγενή είτε τους πρόσφυγες-μετανάστες.
Οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου δεν κρύβουν τις προθέσεις του, αλλά κυρίως δείχνουν ότι αφορούν κοινούς προβληματισμούς και επιδιώξεις του αστικού κατεστημένου στην Ευρώπη. Εστιάζονται στον συνεχιζόμενο κοινωνικό πόλεμο που διεξάγουν εναντίον των εργαζομένων, συνδυάζοντας πλούτο μορφών -από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις τους μέχρι το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα του κόσμου, μιλώντας άλλοτε για πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και άλλοτε για ¨ανθρωπιστικές επεμβάσεις¨, πάντοτε όμως στοχοποιώντας εμάς ω "ασύμμετρες απειλές".

Εμμένουν λοιπόν οι καπιταλιστές.... 
Καταρχήν, ο Γάλλος Πρόεδρος εξήγγειλε τον νέο γύρο άγριου κοινωνικού πολέμου κατά του συνόλου των Ευρωπαίων εργαζομένων όταν τοποθετήθηκε σχετικά με τις επιδιώξεις των Γάλλων αστών που εκπροσωπεί για το μέλλον της Ε.Ε. Μίλησε για κοινό προϋπολογισμό και κοινό υπουργείο Οικονομικών. «Το νόμισμά μας είναι το πρώτο κοινό που έχουμε. Χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό σταθεροποίησης και κοινό προϋπολογισμό», είπε ζητώντας να ξεκινήσει η επί της ουσίας νομισματική και οικονομική Ένωση… 
Ο Μακρόν στην ομιλία του με την οποία παρουσίασε το όραμά του για τη νέα Ευρώπη, επεσήμανε πως “ξεχάσαμε να προστατεύουμε την Ευρώπη”. 
Σύμφωνα με την αρθρογραφία ο Γάλλος πρόεδρος θέλει ευρωπαϊκό στρατό ο οποίος δεν θα στηρίζεται στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και την αμερικανική συνδρομή ( Ότι έχει πει και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κατεστημένου).
Ο Μακρόν τόνισε πως η πρώτη κίνηση που πρέπει να δρομολογηθεί, είναι το θέμα της ασφάλειας. «Είναι η πρώτη μεταρρύθμιση που πρέπει να κάνουμε, καθώς η ασφάλεια είναι ό,τι πιο σημαντικό για τους λαούς μας», τόνισε χαρακτηριστικά. Πρότεινε μια κοινή ευρωπαϊκή δέσμη για την άμυνα και μια κοινή ομάδα παρέμβασης. Αυτό θα δημιουργηθεί στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. «Η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει μια κοινή στρατηγική κουλτούρα στον τομέα της άμυνας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, προτείνοντας οι εθνικοί στρατοί των κρατών-μελών να δέχονται εθελοντικά στρατιώτες απ’ όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
Ο Γάλλος Πρόεδρος συνέχισε την ανάπτυξη των προβληματισμών για το επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και πρότεινε τη δημιουργία ευρωπαϊκής εισαγγελίας, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τρομοκρατία και ο κίνδυνος για τους Ευρωπαίους πολίτες. «Η βασική μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει είναι αυτή των μετακινήσεων. Ζούμε σε μία περίεργη περίοδο για την Ευρώπη και τον κόσμο. Η τρομοκρατία είναι παρούσα και απειλεί τον τρόπο ζωής και τις αξίες μας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εύρεση νέων τρόπων αντίδρασης. Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει σε αυτές τις απειλές. Προτείνω τη δημιουργία ειδικής Ευρωπαϊκής Ακαδημίας κατά της τρομοκρατίας τα μέλη της οποίας θα λάβουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των απειλών και την θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών του κόσμου. 

Και ολοκλήρωση την παράθεση των αντιδραστικών του απόψεων λέγοντας: 
“Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα πολιτική για το μεταναστευτικό. Θα προτείνουμε τη δημιουργία ενός κεντρικού οργανισμού για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού στην Ευρώπη. Το ζήτημα δεν αφορά μεμονωμένες χώρες αλλά όλους μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε τα μέλη μας που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση»,είναι η θέση Μακρόν.
Αυτές είναι οι απόψεις του συντηρητικού πολιτικού που προκάλεσε την οργή των Γάλλων εργαζομένων με τα αντεργατικά μέτρα που κατέθεσε το ίδιο χρονικό διάστημα, αποδεικνύοντας το πόσο ενιαία είναι η επίθεση στον κόσμο της εργασίας.

Δεν είναι όμως μόνο ο Μακρόν που τα λέει όλα αυτά...
Πρόσφατα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πρότεινε να ενταχθούν στο γερμανικό στρατό επαγγελματίες οπλίτες από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. 
Μάλιστα, οι "πρωτοποριακές" αυτές είχαν γίνει ταυτόχρονα με την αναθέρμανση του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" και την συζήτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή του γερμανικού στρατού, της Bundeswehr στο εσωτερικό της χώρας. Ήδη γίνονται κοινές ασκήσεις αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων. 
Όπως τονίζει αναλυτής "με τη Λευκή Βίβλο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση Μέρκελ, το "άνοιγμα" των ενόπλων δυνάμεων για πολίτες, άνδρες και γυναίκες, από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ "όχι μόνο θα συνέβαλε αποφασιστικά στην ανανέωση του προσωπικού της Bundeswehr, αλλά θα αποτελούσε και ένα ισχυρό μήνυμα ευρωπαϊκής προοπτικής". Η Bundeswehr θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το δυναμικό της, που ανέρχεται σήμερα, περιλαμβανομένων των εφέδρων, σε 170.000 οπλίτες και παράλληλα να ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού. 
Διαβάζουμε στο σχετικό κείμενο των Πάουλ Φόραϊτερ και Γιάννη Παπαδημητρίου στο www.dw.com

ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προτείνει Ευρωπαίους αξιωματικούς για την Bundeswehr 

Η συνεργασία με στρατιωτικές δυνάμεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν είναι βέβαια κάτι πρωτοφανές. Από το 1989 υπάρχει γαλλογερμανική ταξιαρχία, τον Αύγουστο του 1995 ιδρύθηκε το Γερμανοολλανδικό σώμα στρατού. Aκολούθησε η ευρωπαϊκή εκστρατευτική δύναμη Eurocorps, στην οποία συμμετέχουν Γάλλοι, Γερμανοί και Βέλγοι στρατιωτικοί. Επιπλέον, από το 2014, Oλλανδοί ενισχύουν το γερμανικό σώμα καταδρομών-αλεξιπτωτιστών "Schnelle Kräfte". 
Η διασυνοριακή συνεργασία συνάδει άλλωστε με τις τελευταίες προτάσεις που έχει υποβάλει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι για μία νέα ευρωπαϊκή στρατηγική ασφάλειας και άμυνας. Σύμφωνα με αυτές τις προτάσεις το ζητούμενο δεν είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός, αλλά μία πιο εντατική και αποτελεσματική συνεργασία, ώστε η ΕΕ να μπορεί να ανταποκριθεί πιο γρήγορα στις προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος. 
Ο εντεταλμένος της γερμανικής Βουλής για τις ένοπλες δυνάμεις Χανς Πέτερ Μπάρτελς, μιλώντας πρόσφατα στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt, έκανε λόγο για θετική πρωτοβουλία, διευκρίνισε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση θα πρέπει να είναι η γνώση της γερμανικής γλώσσας. Από την πλευρά του και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών δεν βλέπει λόγο να μην γίνεται δεκτός κάποιος, ο οποίος συνειδητά αποφασίζει να υπηρετήσει στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. 
Ήδη από το 2011 ο προηγούμενος υπουργός Άμυνας, Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, είχε προτείνει να ενταχθούν στη Bundeswehr, υπό προϋποθέσεις, και οι αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία, αλλά δεν διαθέτουν γερμανικό διαβατήριο. 
Τώρα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα. Και δεν σταματάει εκεί: αίσθηση προκαλεί και η νέα πρόταση της υπουργού Άμυνας να αφομοιωθούν στην Bundeswehr τουλάχιστον εκατό πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι βέβαια δεν θα φέρουν όπλο, αλλά θα αξιοποιηθούν σε δουλειές γραφείου ή χειρωνακτικές εργασίες. 
Βλέπεις, οι στρατοί των ιμπεριαλιστών είχαν και τους εκπροσώπους των "κατωτέρων" φυλών για να τους υπηρετούν!
Πιστεύει κανείς ότι η Ε.Ε. αυτό το ολοκληρωτικό μόρφωμα του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ με τους αγώνες των λαών;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου