Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ: δουλειά 12 ώρες σαν σκλάβος και πόλεμο κατά των Προσφύγων


Αυτός είναι ο γενικευμένος κοινωνικός πόλεμος του ολοκληρωτικού καπιταλισμού
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωσης της Ευημερίας και της Ανάπτυξης...
Των κερδών των εταιρειών.
Και για να το επιτύχει αυτό εξαπολύει γενικευμένο ταξικό πόλεμο εναντίον του κόσμου της εργασίας.
Στην Αυστρία, η "εθνική ενότητα"  που συγκροτήθηκε με την Δεξιά και Ακροδεξιά να καταλαμβάνουν την εξουσία προκειμένου "να σώσουν" τη χώρα από τους μετανάστες, στρέφεται ενάντια στον πραγματικό εχθρό, τον κόσμο της εργασίας.
Στόχος, η κατάργηση του 8ώρου και η νομοθέτηση του 12ώρου.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μια τέτοια αλλαγή είναι απαραίτητη, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν περισσότερη ευελιξία.

Αν ο νόμος εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Αυστρίας την ερχόμενη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται έως και 12 ώρες την ημέρα ή 60 ώρες τη βδομάδα.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη της Αυστρίας, με περίπου 80.000 πολίτες να διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο.

Στην αρχή της εβδομάδας καταγράφηκε άλλο ένα επεισόδιο του κοινωνικού πολέμου, όταν εκατοντάδες Αυστριακοί αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετείχαν σε Μεγάλη άσκηση στα σύνορα με τη Σλοβενία για την απώθηση προσφύγων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης τους ως ασύμμετρης απειλής!

«Ένα κράτος χάνει την αξιοπιστία του αν δεν μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τα σύνορά του, αν χρειαστεί», σχολίασε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, που ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα FPO, από την πόλη Σπίλφελντ στα νότια σύνορα της Αυστρίας όπου πραγματοποιείται η άσκηση.


Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και επικεφαλής του Κόμματος των Ελευθερών (FPO) Χάιντς –Κρίστιαν Στράχε δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι η άσκηση, στην οποία συμμετέχουν 500 αστυνομικοί και 200 στρατιώτες, πραγματοποιείται εξαιτίας «των τρεχουσών εξελίξεων στη βαλκανική οδό».

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο αριθμός των μεταναστών που έχει διασχίσει τη βαλκανικό οδό φέτος σημειώνει αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όμως είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτούς που είχαν καταγραφεί το 2015 και στις αρχές του 2016.

Βεβαίως κανείς από όλους αυτούς -η Αυστρία είναι ένας σημαντικός εξαγωγέας οπλικών συστημάτων- δεν συσχετίζει τα κύματα της ανθρώπινης προσφυγικής δυστυχίας με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την καταστροφή χωρών από τις επεμβάσεις τους και τη δράση των πολυεθνικών, αλλά και με τις δραματικές εξελίξεις στην Συρία, το Αφγανιστάν και τη Βόρεια Αφρική. 
Ανάγκη όσο ποτέ ένα εργατικό διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό κίνημα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου