Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Απολυόμενε φαντάρε, δώσαμε τη μάχη στον Στρατό με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, να την συνεχίσουμε στα εργασιακά κάτεργα με την ATTACK

Κοινό κάλεσμα Attack και Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος στους συναδέλφους – φαντάρους που Απολύονται
Συνάδελφε, τώρα πια απολύθηκες, μαζί με το φύλλο απόλυσης πήρες και ευχές καλής σταδιοδρομίας στην ζωή σου. Ποια είναι όμως η κατάσταση στην αγορά εργασίας και πόσες αλήθεια διαφορές έχει από την χακί καθημερινότητα που μοιραστήκαμε τους τελευταίους μήνες;

Ο στρατός στον οποίο υπηρέτησες ήταν άμεσα συνδεδεμένος με τις αλλαγές στην κοινωνία. Οι υποσχέσεις για καλυτέρευση της ζωής των φαντάρων από τους παλιούς (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), αποδείχτηκαν ψεύτικες όπως και οι δεσμεύσεις νέων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

Αντί για την καλυτέρευση των συνθηκών στον στρατό οι κυβερνήσεις φόρτωσαν τις μνημονιακές περικοπές στην πλάτες των φαντάρων (Φαγητό, ρούχα, θέρμανση, μετακινήσεις), μας έβαλαν να πληρώνουμε το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης για να τους Υπηρετούμε. 

Χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τον Στρατό -δηλαδή εμάς τους φαντάρους, τους ΔΟΥΛΟΥΣ στα χακί- για να καλύψουν τα κενά που άφησαν οι απολύσεις και οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στους δήμους και τις περιφέρειες, στην παιδεία την υγεία κλπ. Η ανασύσταση των ΜΟΜΑ, η χρήση του στρατού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που είναι δουλειά εξειδικευμένου προσωπικού (πχ Πυροσβεστικής) είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Επίσης, η επέκταση των πιο απροκάλυπτων μορφών εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατευμένων σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-Λέσχες, οι πολύμηνοι καθαρισμοί ακτών με την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το καλό των δημάρχων και της τουριστικής βιομηχανίας….

Το παρόν της εργασιακής εκμετάλλευσης και καταπίεσης στα χακί, έρχεται να συνεχίσει και ενισχύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Καμμένος με το νόμο για τη θητεία. Στρατιωτικές μονάδες αφήνονται χωρίς γιατρούς για να καλύψουν τις ανάγκες των κοσμοπολίτικων νησιών την τουριστική περίοδο με το Αγροτικό των εφέδρων γιατρών. Εντείνεται η εκμετάλλευση Δικηγόρων και Εκπαιδευτικών, Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων, διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων: θέλουν να επιβάλλουν τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, δηλαδή να δουλεύεις τσάμπα-παίρνεις βεβαίωση και μόρια, καλύπτεις θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την Ανεργία και τη Μετανάστευση!
Έτσι σε βάζουν να υπηρετήσεις κυβέρνηση και αστικό σύστημα εξουσίας το «ύψιστο αγαθό της υποχρεωτικής στράτευσης»: ως δωρεάν εργατικό δυναμικό, ως Αναλώσιμος… 
Ο Στρατός ενισχύει τα ταξικά και μισθοφορικά του χαρακτηριστικά, επιβάλλει νέες εργασιακές σχέσεις εκ περιτροπής εργασίας με ανύπαρκτα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα ως σύγχρονη Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη, διασπώντας την νεολαία-εργατική τάξη, κατά τη διάρκεια της θητείας, αλλά και μετά, εντείνοντας τον ανταγωνισμό! 
Πλέον ο στρατός γίνεται ένα εργαστήριο κατασκευής του νέου μοντέλου εργαζόμενου που δέχεται την αμίσθωτη εργασία, τον καταναγκασμό και την πειθάρχηση από τον ανώτερο.
Στην Αυστρία η Ακροδεξιά καταργεί το 8ωρο -μια ρύθμιση που απαιτούν οι εργοδότες παντού, συμφωνεί η ΝΔ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί την Απεργία και τα εργασιακά δικαιώματα... Μόνο που όλα αυτά είναι ήδη καθεστώς στον Στρατό του Καμμένου και του Κουβέλη, με τις ατελείωτες υπηρεσίες, χωρίς κανένα όριο στην εργασιακή μας εκμετάλλευση!
Ενώ το Υπουργείο Άμυνας καλλιεργεί τον μικροαστισμό και συντεχνιασμό, επενδύει στην απελπισία της ανεργίας για να στρατολογήσει ακόμη και νέους επιστήμονες ως Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Η συζήτηση για την αύξηση της θητείας και την στράτευση Ανδρών-γυναικών μπαίνει από την πίσω πόρτα! Συνεχή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για Στράτευση των φτωχών Γυναικών, για Στράτευση στα 18 Ανδρών και Γυναικών, για Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας.

Όλη αυτή η κατάσταση δεν σε βρήκε μόνο τους μήνες του χακί καταναγκασμού. Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος ήταν πάντα δίπλα σου και με συλλογική διεκδίκηση καταφέραμε να αντισταθούμε και να πετύχουμε νίκες που βελτίωσαν την καθημερινότητα σε πολλές περιπτώσεις. Σε μια σειρά περιπτώσεις περιγράψαμε και σε μεγάλο βαθμό οργανώσαμε τον κοινό αγώνα φοιτητών-στρατιωτών-εργαζόμενων-ανέργων για να αντισταθούμε στην αντεργατική λαίλαπα και την Στράτευση στα 18, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και αναγκών.

Τώρα όμως ο στρατός τελείωσε και σκέφτεσαι τι εφόδιο σου έχουν προσφέρει αυτοί οι εννέα μήνες για την εργασιακή σου αποκατάσταση. Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο στρατός. Καμία αναγνώριση προϋπηρεσίας, ο χρόνος θητείας δεν προσμετράται για την σύνταξη, ακόμα και γνώσεις που λόγω ειδικότητας απέκτησες έξω από τον στρατό δεν πιστοποιούνται (πχ Δίπλωμα οδήγησης). 
Σε πετάνε στην ανεργία ενώ σου έχουν στερήσει 9 μήνες από τα ποιο παραγωγικά σου χρόνια. 
Όμως συνάδελφε αυτό που έμαθες στον στρατό ήταν να αγωνίζεσαι και να διεκδικείς με τους συναδέλφους σου. Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται και μετά την θητεία σου. 
Τι στόχο είχε η δήλωση Καμμένου για την διασφάλιση της εσωτερικής σταθερότητας από τον στρατό αν όχι την μετατροπή του στρατού σε όργανο επιβολής των νέων μνημονίων που ψηφίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα, η πάλη μέσα και έξω από τον στρατό είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός αναγκαίου εργατικού διεθνιστικού κινήματος με πρωτοπόρα την νεολαία.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ…
ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ATTACK, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ…
Συνάδελφοι φαντάροι ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση, ενάντια στον πόλεμο-εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό συνεχίζεται και μετά τη θητεία. Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος και η συλλογικότητα «Αttack στην επισφάλεια και την ανεργία» σας καλούν να δώσουμε την μάχη απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν, στη μνημονιακή κυβέρνηση, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ανακυκλώνουν την ανεργία και την μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, τώρα που βγαίνουν από τα Μνημόνια αλλά μας φυλακίζουν μια ζωή στα Σύμφωνα Σταθερότητας και στην απαράκλητη εφαρμογή όλων των αντεργατικών εργοδοτικών απαιτήσεων ΔΙΑ ΒΙΟΥ, τώρα που ήρθε η ώρα της ανάπτυξης των κερδών τους και η ώρα των επενδυτών που εξαγοράζουν οτιδήποτε μπορεί να τους φέρει κέρδος και Ιδιωτικοποιείται, τώρα που εξαφανίζουν μισθούς-συντάξεις, τώρα που κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα μιας ζωής.
Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος και η Αttack επιδιώκουν με αυτό το κοινό κάλεσμα να συνενώσουν και να ενισχύσουν τον αγώνα που δίνεται μέσα στο στρατό με τον αγώνα του κόσμου της εργασίας. Η καθημερινή συνδικαλιστική πάλη στον Στρατό για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή βρίσκει την συνέχεια της στην οργάνωση και τον ανεξάρτητο ταξικό μαχητικό συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς.
Ο Αγώνας να μην είμαστε οι Αναλώσιμοι των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των ανταγωνισμών για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, συνεχίζεται στους εργασιακούς χώρους, στα κάτεργα των εφοπλιστών και επιχειρηματιών που τα εργασιακά δικαιώματα έχουν τεθεί εκτός Νόμου! 
Η Αttack στην ανεργία και την επισφάλεια είναι μία συλλογικότητα που φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όλο αυτό τον κόσμο που θέλει να σηκώσει κεφάλι και να αμυνθεί απέναντι στη άγρια επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβερνήσεις. Να δώσει αγωνιστική διέξοδο στην οργή που συσσωρεύεται σε μεγάλα κομμάτια εργαζομένων που βλέπουν διαρκώς τα δικαιώματά τους να παραβιάζονται. Να συμβάλλει έτσι ώστε το εργατικό κίνημα να κάνει δική του υπόθεση το θέμα της ανεργίας και να προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει πεταχτεί εκτός παραγωγής. Κόντρα στη λογική της ΓΣΕΕ που προωθεί, χέρι, χέρι με το ΣΕΒ την επιχειρηματικότητα και τα προγράμματα δουλείας του ΟΑΕΔ και της ΕΕ, να παλέψουμε για το δικαίωμα όλων μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να συμβάλλει έτσι ώστε οι διάσπαρτες αντιστάσεις να μετασχηματιστούν σε από τα κάτω προσπάθειες δημιουργίας σωματείων και σχημάτων σε χώρους που αυτά δεν υπάρχουν.
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια στην κυβέρνηση και τα Μνημόνια, σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου. 
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.

ATTACK   στην επισφάλεια και την ανεργία
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. επικ. 6932955437 http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου