Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΝΙΚΕΣ του Κινήματος των Φαντάρων: το παράδειγμα μας δείχνουν οι συνάδελφοι που Αγωνίστηκαν


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Νο 1: 96 ΤΥΠΕΘ Χίου
Πραγματικά, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του τι μπορούν να κερδίσουν με τον αγώνα τους οι φαντάροι είναι το συγκεκριμένο στρατόπεδο της Χίου.
Μονάδα που οι φαντάροι βγήκαν μπροστά και αμφισβήτησαν τα κακώς κείμενα.
Εμείς ΔΗΜΟΣΙΑ δίνουμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε απολυόμενο φαντάρο που πρωταγωνίστησε στην αγωνιστική αυτή προσπάθεια των φαντάρων με μοναδικό του κριτήριο την ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. 
Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής καταγγελίας των φαντάρων ο νέος Ταξίαρχος επισκέφτηκε τη μονάδα.
Από την προσωπική του επικοινωνία με τους συναδέλφους θέλησε να δώσει την αίσθηση ενός διαφορετικού τρόπου διοίκησης διαφοροποιώντας την στάση του από τον προηγούμενο Ταξίαρχο που προκάλεσε μόνο παράπονα, αλλά και από το διοικητή του 96 ΤΥΠΕΘ.

Για να δούμε λοιπόν τι πέτυχαν οι φαντάροι.
Καταρχήν κέρδισαν ώρες πολύτιμου ύπνου. Οι υπηρεσίες αναδιατάχθηκαν ώστε να γίνεται οικονομία δυνάμεων και να μην εξαντλούνται οι στρατιώτες αλλά και τα στελέχη.
Οι υπηρεσίες περιορίστηκαν για τους φαντάρους.
Επιπλέον, αυξήθηκε η δυνατότητα να βγαίνουν οι φαντάροι από τη μονάδα. 
Δίνονται υπηρεσιακά πρωί και απόγευμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας υπήρξαν ΕΞΟΔΟΥΧΟΙ από τη μονάδα, ενώ μέχρι τότε οι έξοδοι ήταν εξαφανισμένοι.
Επίσης, αντιμετωπίστηκε σε ένα βαθμό το σοβαρό ζήτημα του τεράστιου κόστους μετακίνησης στις εξόδους των φαντάρων. Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι έπρεπε να καταβάλλουν 40 ευρώ πήγαινε-έλα στα ΤΑΧΙ!
Ο Ταξίαρχος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν κινήσεις που θα εξυπηρετούν και τους εξοδούχους στρατιώτες.
Τέλος, υπήρξε τοποθέτηση του Ταξιάρχου ότι άμεσα θα αντιμετωπιστούν και τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα: 
θα καταπολεμηθούν οι κοριοί, ενώ άμεσα θα επισκευάζονταν τα πλυντήρια και θα δώσουν μια ανάσα στους φαντάρους.
Νομίζουμε ότι κανείς φαντάρος δεν πρέπει να μένει ηττοπαθής και με μοιρολατρία να αντιμετωπίζει την στρατιωτική θητεία.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Νο2: Μετατάξεις Έβρου
Μετά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τις αντιδράσεις των συναδέλφων φαντάρων για τις αιφνιδιαστικές Μετατάξεις τους σε μονάδες του Έβρου που δεν παρείχαν ούτε τα στοιχειώδη, άμεση υπήρξε η παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Όπως μας γράφουν οι φαντάροι σε νέα ανταπόκριση τους βρέθηκε λύση σε κάθε ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στις μονάδες.   
Μόνο οι αγώνες των φαντάρων μπορούν να περιορίσουν τις υπηρεσίες και το χώσιμο, να βελτιώσουν τις συνθήκες και να βάλουν Φραγμό στην Αυθαιρεσία και τη βιαιότητα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Νο3: ΔΑΝ ΝΙΣΥΡΟΥ

Στη ΔΑΝ Νισύρου δεν αντιμετωπίζουν πλέον τους φαντάρους ως ¨παλιόσκυλα¨!

Υπέροχη νίκη του Κινήματος των φαντάρων στη ΔΑΝ Νισύρου
Με τη βεβαιότητα ότι τα όσα έγιναν μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν σε αυτή την απαρχαιωμένη μονάδα...

Δημοσιοποιούμε την επιστολή ενός υπέροχου γονιού που δεν έβαλε βύσμα για να "προστατέψει τον κανακάρη" αλλά επέλεξε να κρατήσει τίμια-αξιοπρεπή-αγωνιστική στάση, να σταθεί στο πλευρό όλων των παιδιών που υπηρετούν στη ΔΝ Νισύρου και να επιδιώξει την επίλυση των προβλημάτων τους συνενώνοντας την προσπάθεια με το Κίνημα των Φαντάρων και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Σύμφωνα με τα όσα μας γράφει σε Επιστολή στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, "δεν αντιμετωπίζουν πλέον τους φαντάρους ως παλιόσκυλα".
Πως όμως φτάσαμε σε αυτή την σημαντική νίκη του Κινήματος των φαντάρων;
Ως βόμβα έσκασε στη ΔΑΝ Νισύρου την Κυριακή 8/7/2018 η αρχική καταγγελία των φαντάρων που υπηρετούν εκεί 
Αμέσως ενημερώθηκε ο Ταξίαρχος και ανακοινώθηκε ότι θα επισκεφτεί το νωρίτερο τη ΔΑΝ Νισύρου για Έκτακτη Επιθεώρηση.
Αμέσως άρχισε ένας αγώνας δρόμου από τη διοίκηση της μονάδας προκειμένου να κουκουλώσει τα προβλήματα της μονάδας, με καθαριότητες και καλλωπισμούς.
Τελικά η Έκτακτη Επιθεώρηση γίνεται το απόγευμα της Τρίτης 10/7/2018 και αφού οι φαντάροι έχουν στάξει από την υπερπροσπάθεια και την κούραση.
Ο Διοικητής υπόσχεται διήμερη τιμητική άδεια προκειμένου να τους δελεάσει και να συνεχίσουν την εργασία παρά την εξάντληση.
Έχει σημασία να δούμε τι μας αποκαλύπτουν οι γονείς και οι φαντάροι σχετικά με την επίσκεψη του Ταξιάρχου.
Καταρχήν, ο Ταξίαρχος σε καμιά περίπτωση δεν θέλησε να ταυτιστεί με τα πεπραγμένα της διοίκησης, κράτησε αποστάσεις, έδειξε γνώστης των προβλημάτων, έστειλε μηνύματα με κάθε τρόπο -κάνοντας το σαφές σε όλους με τον πιο απόλυτο τρόπο- ότι άμεσα πρέπει να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. 
Η καταγγελία των φαντάρων δηλαδή τους υποχρέωσε να κρατήσουν αποστάσεις από τα λόγια και τα έργα που δεν τιμούν κανέναν, κυρίως όμως να δεσμευτούν για την επίλυση των προβλημάτων, τη βελτίωση των συνθηκών. 
Η ΔΑΝ Νισύρου παραμένει φυσικά ένα απαρχαιωμένο στρατόπεδο αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι οι ελάχιστες-αλλά τόσο σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν- ήταν αποτέλεσμα των διαμαρτυριών γονιών και φαντάρων, όχι της παρέμβασης ενός βύσματος ή της ατέρμονης αναμονής και υπομονής!
Έχουμε λοιπόν:
1. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Η Διοίκηση σταμάτησε να αντιμετωπίζει τους συναδέλφους ως "παλιόσκυλα", δείχνει να τους σέβεται και να τους υπολογίζει.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ: ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!
2. ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 2ΗΜΕΡΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.
Παρά τις αρχικές του απειλές ότι θα αθετήσει τις δεσμεύσεις του γιατί ενοχλήθηκε από το μπαράζ των επιστολών των στρατιωτών.
Ο Διοικητής κατανόησε τη δύναμη του Κινήματος των Φαντάρων και της παρέμβασης των γονιών που ανάγκασαν τον Ταξίαρχο και το ΓΕΣ να "επιθεωρήσουν" και ελέγξουν τα πεπραγμένα του.
3. ΚΨΜ.
Επιτέλους, το ΚΨΜ εφοδιάστηκε με τα απαραίτητα είδη. 
Το 2018 χρειάστηκε η επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων για να εφοδιαστεί το αραχνιασμένο ΚΨΜ με αναψυκτικά και καφέδες.
4. ΜΠΗΚΕ ΨΥΓΕΙΟ για την συντήρηση των τροφίμων των φαντάρων.
ΚΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε Δημόσια ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε συγκεκριμένους γονείς που επέλεξαν να Αγωνιστούν και να Παραπονεθούν, να βάλουν πλάτη στην αγωνιστική προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Αποδεικνύοντας τι σημαίνει πραγματικά τι σημαίνει να είσαι Άνθρωπος, τι σημαίνει να είσαι ΓΟΝΙΟΣ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Νο 4: 311ΕΜΑ
Άμεση φαίνεται πως ήταν η νίκη των φαντάρων σε μια ακόμα καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος. 
Όπως είχαν καταγγείλει συνάδελφοι φαντάροι που επικοινώνησαν με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων την Κυριακή 8/7, Επιλοχίας της 311 ΕΜΑ,  αφού εντόπισε 3 πιρούνια στα σκουπίδια, εκδικήθηκε όλους τους στρατιώτες βάζοντας τους να φάνε το μεσημεριανό με τα χέρια!!
Αποτέλεσμα της δημόσιας καταγγελίας του γεγονότος και των παραπόνων των φαντάρων ήταν η διοίκηση της μονάδας να επιπλήξει άμεσα και δριμύτατα το στέλεχος που έκανε το ομαδικό καψώνι.
Το ίδιο βράδυ οι φαντάροι δείπνησαν κανονικά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι.
Αγωνιστείτε με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Νο 5: Μεταθέσεις από Μυτιλήνη

Μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πήραν μετάθεση και οι φαντάροι στο Στρατόπεδο Αγίας Παρασκευής, Μυτιλήνης

Έπρεπε να βγει ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και να υπάρξει παρέμβαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο ΓΕΣ για να γίνουν οι μεταθέσεις των συναδέλφων φαντάρων στο Στρατόπεδο της Αγίας Παρασκευής, στη Μυτιλήνη.
Οι καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη 11/7.
Παράλληλα, σε επικοινωνία με φαντάρους σε άλλα στρατόπεδα της Μυτιλήνης γνωρίζαμε ότι οι μεταθέσεις όχι μόνο έφτασαν την προηγούμενη βδομάδα, αλλά οι στρατιώτες ήδη είχαν φύγει από το νησί.
Γιατί επομένως υπήρξε μια ολόκληρη βδομάδα καθυστέρηση για τους συναδέλφους στο συγκεκριμένο στρατόπεδο;
Σήμερα, Παρασκευή 13/7/2018 επιτέλους πήραν φύλλο πορείας και ανέβηκαν στο πλοίο ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Νο 6: ΚΕΤΧ Πάτρας

ΚΕΤΧ Πάτρας: Υπέροχη ΝΙΚΗ των φαντάρων και του κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό

Σκοπός αυτού του κειμένου είναι η αποτίμηση από τη δημόσια καταγγελία που έγινε για το ΚΕΤΧ Πάτρας καθώς και η προστασία φαντάρων που μελλοντικά θα μεταβούν εκεί για εκπαίδευση. 
Αρχικά η καταγγελία γράφτηκε την 9η μέρα της εκπαίδευσης και ενώ η διοίκηση είχε χάσει την επαφή της με τους εκπαιδευόμενους, αφήνοντας τα κατώτερα στελέχη να είναι πολύ αυταρχικά, με υπερβολικές και πολλές φορές άδικες ποινές, όπως και αυταρχικές-επιθετικές συμπεριφορές. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα 2 συναδέλφων που ενώ είχαν κάνει την καθαριότητα που τους είχε χρεωθεί τιμωρήθηκαν μαζί με τους άλλους που δεν την είχαν κάνει. 
Η καταγγελία λοιπόν ήρθε να σταματήσει το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας που κλιμακωνόταν μέρα με τη μέρα. 
Μόλις δημοσιοποιήθηκε και έγινε γνωστή, η διοίκηση έσπευσε να κάνει ένα μεσημεριανό γλέντι στα πλαίσια της βραδιάς του οπλίτη προκειμένου να δείξει το καλό της πρόσωπο και να κερδίσει τις εντυπώσεις, ώστε να απαντήσει μέσω του Ταξιάρχου στην καταγγελία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Ταξίαρχος απείλησε δυνητικά και με την ΕΥΠ και την Στρατονομία για όποιον συνέβαλε στο να δημοσιοποιηθεί η καταγγελία. 
Σε ότι αφορά το κλίμα στον θάλαμο ήταν πολλοί οι συνάδελφοι φαντάροι που παραπονιόντουσαν για την στάση της διοίκησης που αναλύσαμε παραπάνω. Χαρακτηριστική ήταν η φράση "αυτά ούτε στις Ειδικές Δυνάμεις δεν γίνονται" (αφού αυτό φαίνεται να είναι το μέτρο της βαρβαρότητας και απανθρωπιάς).
Πολλοί ήταν οι φαντάροι που φοβήθηκαν τι θα ακολουθήσει (συλλογική τιμωρία, κόψιμο αδειών), αλλά σχεδόν κανένας δεν την έβρισκε άδικη και αβάσιμη. 
Αρκετοί ήταν εκείνοι που την επικρότησαν και από την πρώτη στιγμή πίστεψαν πως θα βοηθήσει. 
Ενώ εντυπωσιακή ήταν η απήχηση που είχε στους Λόχους Διοικήσεως "να αγιάσουν τα χέρια τους.. έτσι θέλουν" έλεγαν χαρακτηριστικά αρκετοί συνάδελφοι. 
Το σημαντικότερο όμως ήταν πως είχε απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας πάνω στους φαντάρους. 
Οι τιμωρίες σταμάτησαν ή μάλλον όταν αποδίδονταν, μετά δεν γράφονταν στα βιβλία. 

Η συμπεριφορά των στελεχών έγινε πιο προσεκτική και φιλική . 

Γενικά υπήρχε ένα κλίμα καλύτερο για εκπαίδευση. Με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτές περισσότερο και όχι τους στρατιωτικούς, οι οποίοι μέχρι στιγμής είχαν αναδειχτεί σε αρνητικοί πρωταγωνιστές. 

Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε πως δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τα στελέχη. Έχουν και εκείνοι τις δικές τους οικογένειες, την προσωπική τους διαδρομή και φυσικά πολύ θετικές πλευρές. 

Όμως για να τους απευθύνουμε και το ερώτημα: 

Γιατί να χρειαστεί μια δημόσια καταγγελία τους για να γίνουν τα πράγματα πιο ανθρώπινα; 

Κλείνοντας αυτό το κείμενο θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη δύναμη της δημόσιας καταγγελίας όπως τη ζήσαμε και μας βοήθησε. 

Ακόμη εφιστούμε την προσοχή στους φαντάρους που πρόκειται να περάσουν από το ΚΕΤΧ για εκπαίδευση. 
Και τέλος εκφράζουμε το σκεπτικισμό μας για τον Ελληνικό Στρατό και την αξιοκρατία του καθώς και στο ΚΕΤΧ συναντήσαμε πολλά βύσματα τα οποία δημιουργούν και τα κενά στις μονάδες της παραμεθορίου. 
Φαντάροι που πέρασαν από την προηγούμενη εκπαίδευση του ΚΕΤΧ Πάτρας
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Αξίζει να τονίσουμε το ρόλο συγκεκριμένου δημοσιογράφου στην Πάτρα που με συνέπεια και ευαισθησία αναδεικνύει τα προβλήματα των φαντάρων, του οποίου η προσπάθεια καταγράφεται ως ιδιαίτερα σημαντική και εκτιμάται ιδιαίτερα από τους φαντάρους.
Τέλος, το ίδιο διάστημα δόθηκαν σαφή δείγματα γραφής του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, καθώς πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση στο ΚΕΤΧ Πάτρας από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΕΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου