Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Το ελληνικό κράτος πολεμά από την Συρία ..έως την Μόρια

Τώρα που συζητάμε , το ελληνικό κράτος πολεμά από την Συρία
..έως την Μόρια.
(Μια πρώτη πρώτη εκτίμηση)
Χθες το βράδυ, διεξήχθη η τρίτη πυραυλική επίθεση ευρείας κλίμακας με ενδείξεις συμμετοχής δυνάμεων που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ, έπειτα από τις δύο δεδομένες πυραυλικές επιθέσεις του ναυτικού των ΗΠΑ που έγιναν με ορμητήριο τη βάση της Σούδας.
Τα βασικά ερωτήματα, όμως, πριν τεθούν τα τελευταία γεγονότα, είναι:
Τι κάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις σε αυτό τον πόλεμο;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει κληρωτούς ναύτες σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων;
Στοιχείο 1ο:
Αποθήκες πυρομαχικών χτυπήθηκαν στη Λαττάκεια, χθες το βράδυ, σε μια επίθεση που περιελάμβανε και τις πόλεις Τατούς και Χομς. Βέβαιη είναι η συμμετοχή 4 ισραηλινών F-16, τα οποία «ενέπλεξαν» ρωσικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών που χρησιμοποίησαν ως κάλυψη με αποτέλεσμα να το καταρρίψει η συριακή αεράμυνα κατά τις προσπάθειες αναχαίτισης. Οι ρώσοι μιλούν για το «δικαίωμα σε αντίποινα», χωρίς να κατονομάζουν κλίμακα. Το Ισραήλ ισχυρίζεται μόνο ότι οι χθεσινές επιχειρήσεις είναι μέρος των εκατοντάδων επιχειρήσεων των τελευταίων 2 χρόνων στα πλαίσια μιας περιφερειακής ζώνης ασφάλειας για να αντιμετωπιστεί «η επέμβαση του Ιράν στη Συρία».

Στοιχείο 2ο:
Όμως, το Russia Today, αραβικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης, αναπαράγουν τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου άμυνας ότι ταυτόχρονα με την ισραηλινή επιχείρηση, πύραυλοι εκτοξευτήκαν από την φρεγάτα, τύπου FREMM, Auvergne που βρίσκεται στην περιοχή στα πλαίσια της διακηρυγμένης (ήδη από τον Μάρτη) πρόθεσης του γαλλικού κράτους να εμπλακεί πιο ενεργά στην υπόθεση της Συρίας. Εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού διαβεβαίωσε ότι «οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις διαψεύδουν οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την επίθεση», χωρίς να διευκρινίζει, όμως, αν μιλά για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ή τις πυραυλικές επιθέσεις σε Λαττάκεια, Ταρτούς και Χόμς.

Στοιχείο 3ο:
Εδώ και δύο μέρες, διεθνή και ελληνικά καθεστωτικά μέσα αποκαλύπτουν ότι πλοία του ΝΑΤΟ προσεγγίζουν διαρκώς τις ακτές της Συρίας, σε μια κίνηση δημιουργίας ασφυκτικού κλοιού, την ώρα που ΗΠΑ, Η.Β. και Γαλλία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκτέλεσης νέων αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Συρίας με πρόσχημα την χρήση χημικών όπλων από τον Άσαντ.
Στην περιοχή ήδη πλέουν τρεις φρεγάτες, η ολλανδική «De Ruyter», η καναδική «Ville de Quebec» και η ελληνική φρεγάτα «Έλλη», ενώ την ίδια ώρα, αμερικανικό υποβρύχιο, με πυραύλους cruise τύπου Τόμαχοκ, εντάσσεται στις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις της περιοχής.

Και ξαφνικά, μέσα από τα τρία αυτά, επιβεβαιωμένα ή μη, γεγονότα, αναδεικνύεται η πιθανότητα μια μορφής συντονισμένης επιχείρησης, όπου μια ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ, με οργανική συμμετοχή του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, φαίνεται σα να υποστηρίζει τις ναυτικές μονάδες της Γαλλίας (μέλους του ΝΑΤΟ με σχετικά αυτόνομη παρουσία στην περιοχή), και αεροσκάφη της ισραηλινής αεροπορίας, που πλήττουν εγκαταστάσεις στη Συρία.

Η πλειοψηφία του κινήματος μιλά αφηρημένα για «τα σύννεφα του πολέμου, που πυκνώνουν στην περιοχή μας», παίρνοντας τη μία ή την άλλη θέση διακρατικών συμμαχιών σε ένα άγριο και βάρβαρο πόλεμο «δι’ αντιπροσώπων», ο οποίος -με την πλήρη συμμετοχή ΟΛΩΝ- έχει καταστρέψει το συριακό λαό, τον οδηγεί στο θάνατο και στην προσφυγιά, διαλύει συνεχώς τη Μέση Ανατολή.
Αυτό που διαφεύγει, όμως, από το κίνημα είναι ο ενεργός ρόλος του ελληνικού κράτους σε αυτό τον πόλεμο. Από τους διπλωματικούς ελιγμούς μέχρι τις στρατιωτικές βάσεις εφόρμησης, όπως η Σούδα, την απόπειρα πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία για χρήση στην καταστροφή της Υεμένης, από τις επιχειρήσεις κατά των προσφύγων ως τα ελληνικά όπλα που κυκλοφορούν («άγνωστο» πώς…) στα χέρια του ISIS, αυτός ο ρόλος που βγάζει μάτια δείχνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των δυνάμεων του κινήματος συνειδητά σφυρίζει αδιάφορα. Για αυτό το στρατιωτικό κατεστημένο μας λέει με θράσος πως "Η Ελλάδα δεν βομβαρδίζει τη Συρία, αλλά οι διευκολύνσεις που παρέχει και πολλές ακόμη που έχουν ζητηθεί κι έχουν εγκριθεί την καθιστούν σημαντικό “γρανάζι” του στρατιωτικού μηχανισμού που έπληξε και πιθανόν να ξαναχτυπήσει στόχους στη Συρία. Δεν είναι μόνο η γνωστές διευκολύνσεις της Σούδας από την οποία προχθές απογειώθηκαν έξι ιπτάμενα τάνκερ.Οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει ήδη να χρησιμοποιούν στρατιωτικές υποδομές που είχαν ζητήσει εδώ. Οι πτήσεις των MQ-9 Reaper από τη Λάρισα ξεκίνησαν τη Παρασκευή. Υπάρχουν κι άλλα αμερικανικά αιτήματα τα οποία αναμένεται να ικανοποιηθούν".

Όπως γράφαμε, όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια ιμπεριαλιστική βάση, όχι απλώς των πολεμικών επιχειρήσεων των ξένων, αλλά, πάνω από όλα, των δικών της συνεργατικών πολεμικών εξορμήσεων.
Χαρακτηριστικές κινήσεις που διεξάγονται από το ελληνικό κράτος: Η στήριξη του αγωγού ΤΑP, η δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, νέα MQ-9 Reaper στην Λάρισα, τα οποία δεν έρχονται για παρατήρηση διότι αυτό το κάνουν τα RQ-4A Global Hawk τα οποία «σηκώνονται» από την Σικελία. Επίσης αμερικανικά κεφάλαια άνοιξαν το ναυπηγείο της Σύρου ενώ η βάση της Σούδας διευρύνει τις αποστολές της. Από τα EP-3 Aries που περιπολούν στην Μαύρη Θάλασσα και ξεκινούν από την Σούδα, μέχρι το ατύχημα που αποκάλυψε το σκάφος που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις, αποδεικνύουν ότι η Σούδα θα αποτελεί ορμητήριο.
Ίσως έχει νόημα να θυμηθούμε και τη συμβολή μας στο κείμενο Γιατί το Ελληνικό Κράτος Πολεμά Ήδη, όπου, μεταξύ άλλων, αντιγράψαμε το επίσημο στρατιωτικό δόγμα ξηράς του ελληνικού στρατού, και τις επίσημες επιχειρήσεις του εντός και εκτός συνόρων:
Σύμφωνα με μια δεύτερη λίστα του Γ.Ε.Σ, οι επίσημες επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού εκτός συνόρων, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, είναι οι εξής:
  1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη
  2. Κοσσυφοπέδιο
  3. Αφγανιστάν
  4. Μάλι
  5. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Τώρα, μετά από τόσες αναβαθμίσεις της θέσης τους, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν να κάνουν ένα ακόμα άλμα στην εμπλοκή τους.
Ήδη, εδώ και μέρες, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Σπάρτακος καταγγέλλουν: «σε θανάσιμο κίνδυνο εμπλέκει τους ναύτες της Φρεγάτας ΕΛΛΗ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ενώ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, διερωτάται: Τί δουλειά έχουν οι Έλληνες ναύτες στον πόλεμο με τη Συρία;
Για πρώτη φορά, μετά την πρώτη συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία, το 1999, έφεδροι στρατιώτες και ναύτες συμμετέχουν σε πολεμική επιχείρηση εκτός συνόρων. Τότε, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε αναγκαστεί να αναδιπλωθεί ατάκτως έπειτα από τις τεράστιες αντιδράσεις του αντιπολεμικού κινήματος, του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό.
Σήμερα, η αδίστακτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πλήρη συμφωνία του αστικού πολιτικού προσωπικού, στέλνει πάλι εκτός συνόρων ναύτες, επιχειρώντας να κάνει τη στρατευμένη νεολαία ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ-ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΥΣ για μια χούφτα ευρώ.
Πατώντας πάνω στο τσάκισμα του εργατικού κινήματος, την επιχείρηση διάλυσης του αντιπολεμικού κινήματος, τη διαρκή στρατιωτικοποίηση και τον εθνικισμό που καλλιεργεί, το ιδεολόγημα της ‘‘αδικημένης πατρίδας μας’’ που επιτέλους θα δεί το φως της ανάκαμψης στη ‘‘μεταμνημονιακή’’ εποχή – διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο και τη κοινωνική συναίνεση στα αναπτυξιακά και πολεμικά σχέδιά της - από κοινού με τις («σοβαρές» και μη) νέο-φασιστικές δυνάμεις του «συνταγματικού πολιτικού τόξου», επιδιώκει να αναλάβει το ρόλο της πιο επιθετικής δύναμης της Ανατολικής Μεσογείου.

Για να το πούμε πιο απλά,
Το ελληνικό κράτος συμμετέχει στον πιο χαρακτηριστικό υβριδικό πόλεμο της νέας εποχής, στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, με το σύνολο των πολεμικών και μη-πολεμικών του μέσων και με την άμεση συμμέτοχη φαντάρων και ναυτών.
Το ελληνικό κράτος διατηρεί τη Μόρια και το σύστημα στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων σε όλη την επικράτεια γιατί εδώ είναι το εσωτερικό μέτωπο του πόλεμου στη Συρία.
Ας μην αναρωτιόμαστε για τα «προσφυγικά ρεύματα», για τις σκηνές βίας και εξαθλίωσης στα ελληνικά νησιά. Για τους φασίστες στους δρόμους που επιτίθενται σε πρόσφυγες κι αγωνιστές/τριες, τις ίδιες μέρες που διεξάγονται πορείες για την «επέτειο» της δολοφονίας του Πάυλου Φύσσα από τους ίδιους φασίστες.
Όλα αυτά είναι σκηνές των μετόπισθεν του πολέμου μέσα στον οποίο βρισκόμαστε. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι μακριά. Σε αυτό τον πόλεμο είμαστε συνένοχοι και συνένοχες. Αυτός ο πόλεμος διεξάγεται με τη δική μας ανοχή και άρα με τη δίκη μας ευθύνη. Και έτσι, ο κοινωνικός πόλεμος που βιώνουμε δεν είναι παρά η εσωτερική ειρηνική πλευρά των πολέμων του κράτους μας.
Σε αυτό τον πόλεμο, το ελληνικό κράτος και το ελληνικό κεφάλαιο, αυξάνουν την γεωπολιτική τους επιρροή, επεκτείνουν τις «μπίζνες τους», γίνονται ακόμα πιο ξεδιάντροπα επιθετικοί και πολεμόχαροι.
Και είναι αυτή η, χωρίς σοβαρή αντίσταση, πολεμική προετοιμασία και πολεμική επιχείρηση, που προετοιμάζει το έδαφος για τις επόμενες πολεμικές επιχειρήσεις , για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, για τους νέους γύρους καταστολής από το στρατό και τους φασίστες των εθνοφυλακών και των λεσχών εφέδρων του κινήματος, του λαού και των αγωνιστών/αγωνιστριών.
Είναι αυτή η, χωρίς σοβαρή αντίσταση, στρατιωτικοποίηση και διεξαγωγή πολέμου που αυξάνει τις πιθανότητες να δείτε τα παιδιά σας, που τα έστειλαν να υπηρετήσουν στο στρατό χωρίς να θέλουν, να γυρίζουν πίσω σε φέρετρα, έχοντας συμμετάσχει στη δολοφονία και τη μαζική καταστροφή ολόκληρων λαών. Οι πρόσφυγες στη Μόρια θα έπρεπε να σας το θυμίζουν…

Αφού δεν αντιδράσαμε για τα 4 δισεκατομμύρια εξοπλισμών εν μέσω εξαθλίωσης, για τις προσλήψεις μισθοφόρων σε σώματα ασφαλείας και στρατό εν μέσω ανεργίας, για τις κοινές ασκήσεις με την αεροπορία του Ισραήλ τα τελευταία πέντε χρόνια, τη συμμετοχή στον πόλεμο της Λιβύης, στην εκπαίδευση των δολοφόνων του λιβυκού λιμενικού από το ελληνικό λιμενικό, την οργανική συμμετοχή της βάσης της Σούδας στις αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία, τη κανονικοποίηση του συστήματος των στρατοπέδων συγκέντρωσης κυριολεκτικά δίπλα απ΄τη πόρτα μας, και το συνεχιζόμενο εκφασισμό της κοινωνίας μας που μέσα στα χρόνια της κρίσης έκανε καθημερινό φαινόμενο τη βία, τη στοχοποίηση και την εξαθλίωση των προσφύγων/μεταναστών-τριών και άλλων καταπιεσμένων/περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων, τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο να έχουμε απώλειες από αυτή την επιθετικότητα.
Ήδη, τα μιλιταριστικά site αρχίζουν να ζυμώνουν τους φόβους για κάτι τέτοιο μιλώντας για προβληματισμό σε ό,τι αφορά τη φρεγάτα Έλλη «ότι δεν διαθέτει τα κατάλληλα όπλα για να μπορέσει να αντιπαρατεθεί σε μία τέτοια κρίση». Ξεδιάντροπα μιλούν για την πιθανότητα απωλειών σε πολεμική αντιπαράθεση. Αυτοί που κάθε φορά απαντούν ότι το Ελληνικό Κράτος είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή…


ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ-ΕΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ
ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΩΝ/ΤΡΙΩΝ


Καλούμε τους συναδέλφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να ΑΡΝΗΘΕΙ την συμμετοχή του στους νέους βρώμικους πολέμους της ελληνικής κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. 
Καλούμε τους συναδέλφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να ΑΡΝΗΘΟΥΝ τη συμμετοχή τους στους νέους βρώμικους πολέμους της ελληνικής κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. 
Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα κι Έξω απ’ το στρατό για την ήττα της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολέμων.

Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955 437



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου