Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Τι δουλειά έχουν τα ελληνικά F16 στην Νορβηγία για πολεμικές ετοιμασίες ενάντια στην Ρωσία;

Με 4 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και επιτελικό προσωπικό στο στρατηγείο της Νάπολη, θα συμμετάσχει σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που διαρρέουν οι γνωστές στρατιωτικές πηγές η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στην άσκηση «Trident Juncture 2018» που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στην Νορβηγία στο τέλος Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα από τις 25 Οκτωβρίου και μέχρι τις 7 Νοεμβρίου περισσότεροι από 40.000 στρατιώτες από όλες τις χώρες μέλη και τις συνεργαζόμενες χώρες θα συγκεντρωθούν στην Νορβηγία για την άσκηση «Trident Juncture 2018». Στο πλαίσιο αυτής θα κινητοποιηθούν 130 αεροσκάφη, 70 πλοία και 10.000 οχήματα.

Όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από το 2015 στην περιοχή εκείνη και τονίζουν ότι θεωρείται ως ένα σημείο απάντηση στην πρόσφατη ρωσική άσκηση γιγαντιαίων διαστάσεων «Vostok 2018».
Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν όμως από την συμμετοχή των Ελληνικών Αεροπορικών Δυνάμεων.
Καταρχήν αποκαλύπτεται ότι η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δαπανήσει  1,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ για τα f16 "στο όνομα των εθνικών κινδύνων" αποσκοπεί τόσο στην ικανοποίηση των απαιτήσεων του ρόλου ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ που αναλαμβάνει το Ελληνικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο-Βαλκάνια,  όσο και στην συμμετοχή των Νατοϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Στην ανακοίνωση μας "Η Αναβάθμιση των F 16: Πανηγυρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Αμερικανός Πρέσβης-ΝΑΤΟ" diktiospartakos.blogspot.com επισημαίναμε:

Σίγουρα προκαλεί εντύπωση η παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη: "Μία μεγάλη μέρα για τους συμμάχους μας, το ελληνικό υπουργείο 'Αμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς η Ελλάδα προχωρά στην αναβάθμιση των F-16. 
ανέφερε στην ανάρτησή του ο Τζέφρι Πάιατ. 
Το λέμε ξεκάθαρα: 
η καθεστωτική προπαγάνδα περί "εθνικών κινδύνων" στοχοποιεί τον εργαζόμενο λαό μας τον οποίο υποβάλλει σε νέες τρομακτικές θυσίες για να αγοραστούν όπλα που στοχοποιούν το σύνολο των λαών της περιοχής στο πλαίσιο της εφαρμογής των δογμάτων Πολέμου -Καταστολής, να εξυπηρετηθούν οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις του ελληνικού κράτους και του Δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου. 
Ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκρύπτει γενικότερους σχεδιασμούς του ελληνικού καπιταλισμού με τον καθορισμό της ενέργειας-πολέμου ως πυλώνες της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης (οι ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες διεκδικούν το 15-30 % των τεράστιων πολεμικών συμβολαίων), τις ανάγκες του ελληνικού κράτους να κατοχυρώσει τον περιφερειακό του ιμπεριαλιστικό ρόλο σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο κλπ σε βάθος χρόνου και να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου -με ιδιαίτερη στόχευση στο ενεργειακό πεδίο- διαμέσου της προνομιακής σχέσης με τις ΗΠΑ και τους πολεμικού άξονες μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Δεύτερον, η αστική Ελλάδα δεν υποτάσσεται στην δολοφονική συμμορία του ΝΑΤΟ λόγω "της εθνοδουλείας των κυβερνήσεων της", αλλά το Ελληνικό κράτος και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι και αυτοί το ΝΑΤΟ που θα επιβάλλει τις γενικότερες επιδιώξεις. 
Η αστική Ελλάδα είναι και αυτή η Δολοφονική συμμορία του ΝΑΤΟ!
Και διαμέσου αυτού αναβαθμίζει την θέση της, διεκδικεί διευρυμένο μερίδιο από την λεηλασία, εκμετάλλευση των λαών της Βαλκανικής και όχι μόνο.
Για αυτό η Ελλάδα γεμίζει με αμερικανικές-νατοϊκές βάσεις, για αυτό στέλνονται οι Ελληνικές φρεγάτες και τα Ελληνικά υποβρύχια από την Λιβύη μέχρι ανοικτά της Συρίας... 
Τρίτο ζήτημα που πρέπει να τονιστεί είναι η επιδίωξη του ελληνικού κράτους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του ρόλου του διαμέσου του πολέμου. 
Θυμίζουμε ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατόρθωσε και παρακολούθησε το «1ο Συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων», που διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ένα Συνέδριο που σηματοδοτεί μια αντιδραστική τομή στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου πολλοί και σημαντικοί συντελεστές του Συνεδρίου έθιξαν το θέμα της μεγαλύτερης ενεργής συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Σπάζοντας επομένως «ταμπού», όπως χαρακτηρίζουν το μπλοκάρισμα που είχε καταφέρει το Αντιπολεμικό Κίνημα μέχρι τώρα, απαιτούν την απόλυτη ταύτιση με τις ιμπεριαλιστικές δολοφονικές εκστρατείες, τόσο του ΝΑΤΟ όσο και του Ευρωστρατού.
Και αυτό σημαίνει όχι μόνο τη βάση της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης, όχι μόνο βάσεις και αεροδρόμια, αλλά και αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό. Σε εμπόλεμες ζώνες, όπου ο Δυτικός καπιταλιστικός κόσμος έχει στρατηγικά συμφέροντα, σε Μέση Ανατολή και Αφρική, αναλαμβάνοντας ρόλο Χωροφύλακα σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια.
Ο Θάνος Ντόκος, από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, ήταν παραπάνω από σαφής τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις
«ή θα είναι μέρος της λύσης μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή παθητικοί θεατές»
Και απάντησε:
«Αν επιλέξουμε το πρώτο χρειάζονται πόροι, συμμετοχή σε δράση, υπάρχει το ενδεχόμενο Απωλειών»!

Ο πρέσβυς (ε.α.) Θρασύβουλος Σταματόπουλος, πρώην βοηθός Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, υπεύθυνου για τις Πολιτικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, αφού υπενθύμισε τον ρόλο που έχουν παίξει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους παρέχοντας αεροδρόμια και τη βάση της Σούδας, με την συμβολή της βάσης του Αράξου στους βομβαρδισμούς της Λιβύης, την σημασία της Αλεξανδρούπολης για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ρουμανία, έκλεισε την τοποθέτηση λέγοντας ότι:
«υπάρχει ανάγκη συμμετοχής σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!
Και όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνουν όλα αυτά καθώς οι ενδοιμπεριαλιστικές εντάσεις οξύνονται, το θερμόμετρο με την Ρωσία, αλλά και την Κίνα, ανεβαίνει. Εξάλλου, ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς ήταν κάτι παραπάνω από σαφής στην σύγκρουση του με την Ρωσία!
Τέλος, θέλουμε να θίξουμε το ζήτημα των ευθυνών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνιμων και φαντάρων.
Πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ τους στρατευμένους και τους στέλνει ως Μισθοφόρους στο εξωτερικό είτε στην ΕΛΔΥΚ-Δύναμη Κύπρου, είτε με τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού;
Για ποιον ετοιμάζονται να πολεμήσουν οι Έλληνες Πιλότοι στην Νορβηγία, στην Αίγυπτο, στην Ισπανία και το Βέλγιο; Ποιος ο πραγματικός ρόλος των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων, ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν;

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ-ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ-ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ


ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Πρέπει τώρα το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες εναντίον των εξοπλισμών, των αποστολών εκτός συνόρων και των πολεμικών προετοιμασιών. 
Το ζήτημα της εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, των Ασκήσεων και Εξοπλισμών είναι άμεσα συνδυασμένο με τα Μνημόνια, την καπιταλιστική ανασυγκρότηση, τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου
Να μπλοκάρουμε όλες τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-Αραβικά κράτη, τη συμμετοχή και τις διευκολύνσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους.
Να ακυρωθούν οι συμφωνίες του πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, ο Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος, για τον αναγκαίο Αντιπολεμικό
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου