Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Διαδήλωση Αφγανών προσφύγων στη Μυτιλήνη

Αφγανοί πρόσφυγες διαδήλωσαν σήμερα στη Μυτιλήνη, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό της Μόριας, αλλά γιατί αποκλείονται από τις μετακινήσεις προσφυγικού πληθυσμού που γίνεται στην ενδοχώρα.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Αιγαίου, στον χώρο υπήρχε αυξημένη αστυνομική δύναμη λόγω της επικείμενης επίσκεψης στο ΚΥΤ αντιπροσωπείας από τη γαλλική πρεσβεία, και συγκεκριμένα του νέου ακολούθου πολιτιστικών θεμάτων και του υπευθύνου ασύλου της γαλλικής πρεσβείας.
Η αστυνομία προσπάθησε να παρέμβει για να σταματήσει τη διαμαρτυρία και προστέθηκαν και άλλοι πρόσφυγες στους διαμαρτυρόμενους. Γρήγορα όμως με την παρέμβαση της διοίκησης του κέντρου τα πνεύματα ηρέμησαν και αφού διατυπώθηκαν οι ενστάσεις των Αφγανών προσφύγων, η διοίκηση του κέντρου δεσμεύθηκε να υπάρξει συνάντηση με αντιπροσωπεία τους προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Όπως είπε ο Δημήτρης Βαφέας υποδιοικητής του ΚΥΤ στην ΕΡΤ Αιγαίου «μετά τις αποχωρήσεις κυρίως Σύριων προσφύγων το τελευταίο διάστημα, το 48% των διαμενόντων στο ΚΥΤ είναι Αφγανικής καταγωγής.»

Τα ραντεβού με τη διοίκηση του κέντρου και τον υπεύθυνο ασύλου κλείστηκαν και τα πνεύματα ηρέμησαν ενώ η επίσκεψη της γαλλικής αντιπροσωπείας αναβλήθηκε.

Φωτό: lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου