Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Defenders of Friendship 2018: μεγάλη άσκηση Αιγύπτου-Ρωσίας


Η Αίγυπτος και η Ρωσία κάλεσαν αξιωματούχους από 13 χώρες να παρακολουθήσουν τις αντιτρομοκρατικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν αυτό το μήνα, δήλωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.
"Μετά από πρόσκληση της αιγυπτιακής πλευράς, εκπρόσωποι των Υπουργείων Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν, του Ομάν, του Σουδάν, της Ιορδανίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Σερβίας, της Αρμενίας και του Καζακστάν έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας και της Αιγύπτου ", ανέφερε το πρακτορείο TASS.
Οι κοινές ασκήσεις "Defenders of Friendship-2018" ξεκίνησαν στις 13 Οκτωβρίου και προγραμματίζονται να συνεχιστούν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, τα ασκήσεις θα περιλαμβάνουν 400 αλεξιπτωτιστές, 15 ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη από την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία και τη Ρωσική Αεροπορική Δύναμη.

Η άσκηση του περασμένου έτους πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Krasnodar της Ρωσίας. Τον Νοέμβριο, η Αίγυπτος και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την αμοιβαία χρήση των αεροδρομίων και του εναέριου χώρου .

Ο αιγυπτιακός στρατός διεξάγει μια μεγάλη επιχείρηση επικεντρωμένη στο Σινά με στόχο την εξολόθρευση του Wilayat Sinai του Ισλαμικού Κράτους (επαρχία Σινά). Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ISIS ανακοίνωσε το θάνατο ενός διοικητή του Wilayat Sinai, Αμπού Χάμζα Αλ Μακντίσι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου