Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Επώνυμη καταγγελία: οι φαντάροι υπηρετούν 6μηνο στα σύνορα αλλά τα βύσματα έφευγαν από το Έβρο στο 2μηνο-3μηνο... με Υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο

Η επώνυμη καταγγελία που δημοσιοποιούμε αποδεικνύει κάτι που είναι κοινό μυστικό μεταξύ των φαντάρων.
Παρά τις όποιες υπουργικές δεσμεύσεις ότι οι στρατιώτες θα παραμένουν έξι (6) μήνες στις μονάδες της Παραμεθορίου, αυτό δεν έγινε ποτέ.
Το πελατειακό κράτος λειτουργούσε και λειτουργεί με ανεβασμένες ταχύτητες και οι στρατιώτες με μέσο -Πολιτικούς, Στρατιωτικούς, Μητροπολίτες- παίρνουν μετάθεση από τον Έβρο.
Να τονίσουμε ότι το φαινόμενο αυτό εντάθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες επιτείνοντας τα τεράστια κενά στην επάνδρωση των μονάδων που προκάλεσε η αποστολή χιλιάδων συναδέλφων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις των στρατιωτικών, για να κάνουν τους Υπηρέτες τους.
Οι ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας αλλά και της στρατιωτικής, με ΑΓΕΕΘΑ τον Αντιναύαρχο Αποστολάκη και τον ΑΓΕΣ Στεφανή είναι συγκεκριμένες.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 
Ήμουν φαντάρος στον Έβρο και στην 3η Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΡΙΜΙΝΙ το 2018. 
Από τον Μάρτιο και μετά και μπορώ να πω μετά σιγουριάς ότι υπήρχαν φαντάροι βύσματα ανωτάτων αξιωματικών του Ε.Σ αλλά και των άλλων κλάδων..., οι οποίοι έπαιρναν μεταθέσεις, παρόλο το υποχρεωτικό 6μηνο του Καμμένου στην παραμεθόριο, μετά τα ΣΥΠΟ πάνω στο 2μηνο ή το 3μηνο!! 
Αντίθετα τα παιδιά με οικονομικά προβλήματα αργούσαν να πάρουν την κατ' εξαίρεση μετάθεση, όπως και παιδιά που ζήτησαν την απλή μετάθεση δεν την πήραν ποτέ...
Τα πλουσιόπαιδα όμως την έπαιρναν κανονικά στην ώρα τους και απ' τους πρώτους!!!

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη Επιστολή Καταγγελίας φαντάρων που υπηρετούν στην Σάμο, είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα:

ΣΑΜΟΣ: Τα βύσματα φαντάροι φεύγουν στο 2μηνο-Αυτή είναι η ΙΣΟΤΗΤΑ του Πάνου Καμμένου;


ΦΕΡΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ 
ΓΙΑ ΤΑ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΑ, 
ΛΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ!
Όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που συχνά πυροδοτείται από τις ακραίες εθνικιστικές δηλώσεις του Ελληνικού και Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας...
Τόσο περισσότερο ενεργοποιούνται οι άθλιοι μηχανισμοί πελατειακών σχέσεων για να απομακρύνουν τα δικά τους παιδιά από την Πρώτη Γραμμή της Παραμεθορίου και Μεταθέτουν τα βύσματα στο Πεντάγωνο, αλλά και στις υπόλοιπες προνομιακές θέσεις! (Θεσσαλονίκη-Λάρισα κλπ)   
ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Διαψεύδονται παντελώς οι υποσχέσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για ισότητα μεταξύ φαντάρων και καταπολέμηση της βυσματοκρατίας. 
Οι δηλώσεις για " θητεία σε όλους στο παραμεθόριο για 5 μήνες" αποδεικνύονται όλα ψέμματα όπως βλέπουν οι φαντάροι της Ε ΕΣΣΟ 2018.  
Παιδιά αξιωματούχων και πολιτικών φεύγουν για τον τόπο κατοικίας τους μετά την εκπαίδευση των ΣΠΕΝ ( μέσα σε 2-3 μήνες) ενώ παιδιά φτωχών αγροτών, εργατών, από πολύτεκνες οικογένεια, χαμηλά εισοδήματα, άνεργους γονείς και ορφανά από έναν γονιό φεύγουν από την μονάδα τους μετά το 5μηνο ( αν είναι τυχεροί) . 
Έχει υπάρξει και η περίπτωση τέτοια παιδιά να μην τους δίνεται η δυνατότητα μετάθεσης κοντά στον τόπο κατοικίας και να ολοκληρώνουν όλη τους την θητεία στο παραμεθόριο !!! 
Που είναι η δικαιοσύνη σε αυτό; 
Που είναι οι διαφανείς διαδικασίες και τα αντικειμενικά κριτήρια για την μετάθεση; 
Γιατί παιδιά ορφανά από έναν γονιό, μηδενικό εισόδημα και άνεργους γονείς να κάνουν παραμεθόριο 9 μήνες ενώ τα βύσματα 2 μήνες παραμεθόριο;

Οι ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΑΜΟΥ καταγγέλλει όλες αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις καθώς εντείνονται οι φήμες ότι το αισχρό αυτό φαινόμενο θα επαναληφθεί άμεσα τον Ιανουάριο του 2019, μόλις τελειώσουν τα ΣΠΕΝ στο νησί.
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου