Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ισραήλ: Φυλάκισαν 89 παιδιά και 500 Παλαιστίνιους σε ένα μήνα


Σύμφωνα με την ομάδα δικαιωμάτων Παλαιστίνιων κρατουμένων, το πρακτορείο Addameer, Ma’an News και αναμεταδίδει το Telesur στις 15/2:

μόνο τον Ιανουάριο το Ισραήλ συνέλαβε και κρατά φυλακισμένους, 509 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 89 παιδιών και 8 γυναικών, από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, την Δυτική όχθη και τη λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με μια κοινή δήλωση από την Κοινότητα Φυλακισμένων Παλαιστινίων (PPS), Παλαιστίνιων κρατουμένων και Πρώην κρατουμένων:

Οι Ισραηλινές αρχές κρατούν 102 Παλαιστίνιους από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, 88 από τη Ραμάλα, 80 από τη Χεβρώνα, 55 από Τζενίν, 62 από τη Βηθλεέμ, 30 από το Ναμπλούς, 30 από Τουλκάρεμ, 25 από Qalqilya, 8 από Toubas, 6 από Salfit, 10 από την Ιεριχώ, και 10 από τη λωρίδα της Γάζας.

Οι οργανώσεις αναφέρουν ότι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, στις ισραηλινές φυλακές κρατούνται περίπου 5.700 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 48 γυναικών και 230 παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών.

500 από αυτούς κρατούνται προφυλακισμένοι σε αναμονή δίκης και περίπου 95 Παλαιστίνιοι κρατούνται με προσωρινή κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγοριών και χωρίς δίκη.Βραβευμένη φωτογραφία, δύο Παλαιστινίων φωτογράφων από την Γάζα, στον 76ο Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας της Σχολής Δημοσιογραφίας στο Μισούρι των ΗΠΑ

Μεταξύ των κρατουμένων περιλαμβάνονται 18 δημοσιογράφοι, δύο που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης και τρεις με προσωρινή κράτηση, μια συνηθισμένη πρακτική από το Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

«Η προσωρινή κράτηση είναι μια αμφιλεγόμενη πολιτική στην οποία οι κρατούμενοι κρατούνται επί αόριστο χρόνο, δεν απαιτείται καμία απόδειξη για τον λόγο κράτησης και είναι ανανεώσιμη για αόριστο χρονικό διάστημα».

Νωρίτερα, τον Ιανουάριο, οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι απείλησαν με απεργίες πείνας, αν το Ισραήλ επιδεινώσει τις συνθήκες φυλάκισης.

Η προσωρινή (διοικητική) κράτηση είναι εγκλεισμός χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγοριών και γίνεται για προληπτικούς λόγους όταν υπάρχει υποψία, κατά τις διωκτικές αρχές του Ισραήλ ότι το άτομο σχεδιάζει να διαπράξει μια μελλοντική επίθεση.

Δεν υπάρχει κανένα χρονικό όριο κράτησης και δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία στα οποία βασίζεται.

Το Ισραήλ εφαρμόζει συστηματικά αυτό το μέτρο και το χρησιμοποιεί για να κρατήσει φυλακισμένους χιλιάδες Παλαιστίνιους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με τις τρεις οργανώσεις, το Ισραήλ ενέτεινε την πολιτική της συλλογικής τιμωρίας ενάντια στις οικογένειες των Παλαιστινίων που φέρονται να έχουν επιτεθεί σε Ισραηλινούς.

Συμπεριλαμβάνει μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης σε κοντινούς και μακρινούς συγγενείς τους.

Διώξεις που είναι γνωστές και στον λαό μας από τις βάρβαρες και απάνθρωπες διώξεις της μετεμφυλιακής εποχής.

Αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση θα ενταθεί και λόγω των επικείμενων εκλογών όπου ο βαθμός σκληρότητας έναντι των Παλαιστινίων φαίνεται να ευνοεί την ψηφοθηρία σε μια κοινωνία όπου διευρύνεται η πολιτική των διακρίσεων, της αρπαγής της γης, η καταστολή και οι δολοφονίες με κύριο στόχο την εκδίωξη των Παλαιστινίων από την ίδια τους την γη.
Πηγή: Ατέχνως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου