Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Γιατί οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Αλβανία; Έλα και εσύ να δεις τις σημαίνει ΝΑΤΟ!

Μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα.
Που εξασφαλίζουν όμως στις ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ νέες χώρες αποθήκες για τα αμερικανικά μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα, νέες αγορές για ανταλλακτικά και πυρομαχικά, νέους μισθοφόρους για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Αλβανία, αυτό είναι το ΝΑΤΟ! 

Αλβανία: Οι νέοι εξοπλισμοί που παίρνει από τις ΗΠΑ – ΦΩΤΟ
Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει τρία ελικόπτερα Black Hawk που θα ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες.

Με δήλωσή της το Σάββατο, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Olta Xhacka, η οποία επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπέγραψε την εν λόγω συμφωνία στο Νιου Τζέρσει.

Τα ελικόπτερα αποτελούν μέρος ενός πακέτου υποστήριξης των ΗΠΑ για την Αλβανία, η οποία προσχώρησε στο ΝΑΤΟ το 2009. Οι νέοι εξοπλισμοί αντικατέστησαν παλιότερους παρωχημένους εξοπλισμούς της χώρας.


Ο στρατός των ΗΠΑ θα εκπαιδεύσει Αλβανούς πιλότους και θα αναλάβει τη συντήρησή τους. Η Αλβανία δεσμεύεται να καταβάλει ετήσια αμοιβή, το ποσό της οποίας δεν αποκαλύπτεται.

Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στην Αλβανία επίσης μια σειρά από οχήματα τύπου Humvee και Mine-Resistant Ambush-Protected (MRAP).


Η Αλβανία παρείχε τακτικά μικρές στρατιωτικές μονάδες σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές ή επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
Πηγή: MilitaryCom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου