Σάββατο 11 Μαΐου 2019

88 ΤΜΧ, Λήμνος: οι 50 μέρες Φυλακή χωρίς Έξοδο είναι Παρελθόν


άλλη μια νίκη για το Κίνημα των Φαντάρων!!! 
Η Λήμνος των αντιθέσεων...

Μετά την δημοσίευση της σχετικής καταγγελίας στο Δίκτυο Σπάρτακος, η Διοίκηση του 88 ΤΜΧ, ανταποκρίθηκε άμεσα επιλύοντας τα προβλήματα και προχώρησε σε ανακατανομή των υπηρεσιών και αποκατάσταση της μόνιμης εμπλοκής στη μονάδα.
Το 50-0 της 357 σειράς και το 30-0 της 359 με τις αλλαγές έγινε 2-1!

Εδώ εντοπίζεται ωστόσο το πρώτο παράδοξο, καθώς εμπλοκή για τη μεγαλύτερη ΕΣΣΟ του έτους (ΣΤ') δε θα έπρεπε να νοείται εξαρχής σε καμία περίπτωση.
Δεν τίθεται θέμα έλλειψης δυναμικού την ίδια στιγμή που σε άλλες μονάδες, όπως στο 88 ΤΥΠ με το οποίο το Μηχανικό μοιράζεται το στρατόπεδο, πηγαίνει τους στρατιώτες 1-1 ή και 1-2. Η κατανομή των υπηρεσιών σε 88 ΤΜΧ και 88 ΤΥΠ είναι άνιση ακόμα και μεταξύ των στελεχών. Το φαινόμενο δε δεν αφορά μόνο το μηχανικό, αλλά αποτελεί πρόβλημα για όλο το νησί.

Την αντίθεση μεταξύ μονάδων ακολουθεί η αντίθεση μεταξύ των εχόντων "μέσου" για μετάθεση και των μη εχόντων. Στη Λήμνο, όπως και γενικότερα στην παραμεθόριο, έγινε προσπάθεια το προσωπικό να παραμείνει, ανεξάρτητα με την επιθυμία των οπλιτών. Δεν είναι ωστόσο θεμιτό την μετάθεση των στρατιωτών εντέλει να μην καθορίζουν τα αντικειμενικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από τη νομοθεσία, αλλά κάποιο.. "μέσο". Είναι δυστυχώς λυπηρό φαινόμενο που παρατηρείται και στη Λήμνο οι λίγες μεταθέσεις να είναι "βύσματα" εις βάρος στρατιωτών που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά και όλα τα νόμιμα κριτήρια, να επιστρέψουν στον τόπο συμφερόντων τους.

Η ταχύτατη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων στο εσωτερικό των μονάδων θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα και για το υπόλοιπο νησί.
Απαιτούμε τη δίκαιη κατανομή προσωπικού και υπηρεσιών για όλους, με τους στρατιώτες να μην υπερβαίνουν τις 19 υπηρεσίες τον μήνα, αλλά και αξιοκρατικές μεταθέσεις για όσους τις δικαιούνται.
Απαιτούμε η Υπηρεσία να πηγαίνει 1-1 για όλους τους συναδέλφους.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ

για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου