Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Πόσοι περιμένουν να βγάλουν λεφτά από την ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας;

Πολεμικές βιομηχανίες, ελληνικές-αμερικανικές-γαλλικές-ρωσικές, "Σύμμαχοι" και "Εχθροί" έχουν πάρει θέση και ετοιμάζονται να αρπάξουν κομμάτι από την πίτα των πολεμικών εξοπλισμών.
Το δρόμο της κερδοφορίας τους στρώνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που περιγράφει με όρους ¨τουρκικής επιθετικότητας" τον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, ανάμεσα σε αστικά κράτη και άρχουσες τάξεις που διακινδυνεύοντας την ειρήνη και χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους ως "Κρέας στα Κανόνια", θέλουν να επιβάλλουν τα εξίσου επιθετικά και επεκτατικά σχέδια τα οποία αφορούν ΑΟΖ, Ενεργειακά Κοιτάσματα, έλεγχο ενεργειακών-εμπορικών ροών στρατηγικής σημασίας.  
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ απαιτούν "εθνική ενότητα" και νέες "θυσίες" από τους εργαζόμενους: τον κοινωνικό πόλεμο και τα μνημόνια διαδέχονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε αυτό το συνεχές της αστικής πολιτικής με Αναλώσιμους την Νεολαία και τον κόσμο της εργασίας.
ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης μιλώντας την Τρίτη (07/05/2019) στο συνέδριο ΕΧΡΟSΕC DEFENCE WORLD 2019 τόνισε:
  • Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα ναυπήγησης των Υποβρυχίων τύπου 214 από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που μας έχει δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης ενός στόλου με τα πλέον σύγχρονα συμβατικά Υποβρύχια παγκοσμίως.
  • Επίσης, ολοκληρώνουμε ένα άλλο πρόγραμμα ναυπήγησης, αυτό των νέων Πυραυλακάτων, από ελληνικά χέρια στην Ελευσίνα.
  • Παράλληλα, έχει αρχίσει η παραλαβή ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ, δρομολογείται η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16
  • Υλοποιείται ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B.
  • Γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.
  • Την ενίσχυση του Στόλου με νέες Φρεγάτες.
  • Την υποστήριξη των αεροσκαφών Mirage.
  • Τον εκσυγχρονισμό της αεράμυνας και του συστήματος επιτήρησης.
Όλες αυτές οι ενέργειες, εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλλουμε και για την ενίσχυση και αναζωογόνηση της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλλουμε στην πρόοδο των εταιρειών, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας, της ΕΑΒ, των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ.
Είχε προηγηθεί ο ΥΠΕΞ Κατρούγκαλος που σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό News 24/7 αποκάλυψε πως η Αθήνα συζητά με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προμήθεια F-35!!!
Να τονίσουμε ότι αφενός τα F35 παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πλαίσιο των παζαριών ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς η προμήθεια τους στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία φέρεται να "παγώνει" αν ο Ερντογάν προχωρήσει στην προμήθεια και εγκατάσταση στην Τουρκία των ρωσικών S 400! 

Αφετέρου, οι ΗΠΑ για να κάνουν πιο πιστευτή την απειλή προπαγανδίζουν ότι θα προμηθεύσουν F35 Ελλάδα-Ρουμανία. 
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο βαθμό που δεν δοθούν τα F35 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ θα καίγονται να τα φορτώσουν σε άλλο κράτος καθώς οι παραγγελίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του κόστους παραγωγής του μοναδικά πανάκριβου πολεμικού αεροσκάφους.
Ο μόνος κερδισμένος από το γαϊτανάκι των εξοπλισμών οι πολεμικές βιομηχανίες που κερδίζουν από τον διακρατικό ανταγωνισμό:
αγοράζει ο ένας ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, αγοράζει ο άλλος αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη και πρέπει με την σειρά του να αγοράσει επιπλέον γαλλικές φρεγάτες FREMΜ και κορβέτες ή αμερικανικά  αντιτορπιλικά για να ενισχύσει την Αντιαεροπορική Άμυνα περιοχής!  
ΔΩΡΟ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχει περιγράψει με σαφήνεια το πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον ΠΟΛΕΜΟ ως Βασικό Πυλώνα της αστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Είδαμε το πως εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα σχέδια στα Ναυπηγεία της Σύρου που ο Αμερικανός επενδυτής εξασφάλισε με προνομιακούς όρους εγκαταστάσεις και συμβόλαια, εντάσσοντας τα Ναυπηγεία στους ευρύτερους ενεργειακούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, καθιστώντας τα ταυτόχρονα ως βάση επισκευής του 6ου Στόλου.
Όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αμερικανός πρέσβης και ο επιχειρηματίας δεν σταματούν...   
Όπως μας πληροφορούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ "Εξελίξεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δρομολογούνται το επόμενο διάστημα".
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Alpha Bank αλλά και ο νυν ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων στο Νεώριο Σύρου, Πάνος Ξενοκώστας. Μετά από την σύσκεψη υπήρξε και κατ΄ ιδίαν συνάντηση Αποστολάκη-Ξενοκώστα, με τον δεύτερο να υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται για να αναλάβει και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με “κάποιες εγγυήσεις”. 
Αξίζει τα τονιστεί ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για “προίκα προγραμμάτων” από το Πολεμικό Ναυτικό, τα οποία υπάρχουν.
Βλέπουμε επομένως ότι η ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας όχι μόνο περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα, αλλά καταλήγει στην Ελευσίνα και σημαίνει κέρδη για συγκεκριμένους επιχειρηματίες και εμπόρους όπλων! Και φυσικά ο Κόκκαλης με την INTRACOM, ο Μυτιληναίος,  ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), όπου δραστηριοποιούνται περίπου 100 επιχειρήσεις, έχουν πολλά να μας πουν!
ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΑΠΑΚΙΑ!
Επιστρέφουμε όμως στο συνέδριο ΕΧΡΟSΕC DEFENCE WORLD 2019. Δίπλα στον ΥΕΘΑ Αποστολάκη καθόταν ο Αμερικανός πρεσβευτής T.Payatt δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κάνουν ότι μπορούν και ότι πρέπει για να στηρίξουν την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας και ανέφερε χαρακτηριστικά το πρόγραμμα των εξοπλισμένων ελικοπτέρων ΟΗ-58 Kiowa D τα οποίαν εκχωρήθηκαν αντί συμβολικού ποσού στον Ελληνικό Στρατό.
Περισσότερα για αυτά τα σαπάκια που ο Αμερικανικός στρατός οδηγούσε στην πρέσα για καταστροφή μπορείτε να διαβάσετε στην ανακοίνωση μας:
Ο Ελληνικός Στρατός πετά 150 εκατομμύρια ευρώ σε άχρηστα αμερικανικά ελικόπτερα και ταϊζει τους φαντάρους σκουλήκια 

http://diktiospartakos.blogspot.com/2018/02/150.html#more
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Κυβερνήσεις, Αμερικανός πρέσβης, καθεστωτικά ΜΜΕ και στρατιωτικό κατεστημένο αγχώνονται να μας πείσουν ότι τους έχουμε ανάγκη.
Ότι μόνο αυτοί -εξασφαλίζοντας βεβαίως τεράστια κέρδη και προνόμια- μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ευημερία και την ειρήνη.
Αποδεικνύεται όμως ότι όλοι αυτοί μας χειραγωγούν και μας παραπλανούν, ότι πίσω από τα καλέσματα "εθνικής ενότητας" κρύβουν τα σχέδια πλουτισμού και κερδοφορίας τους.
Αυτά τα επιχειρηματικά κέρδη, αυτά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα απαιτούν αγορές όπλων και Προσλήψεις Μισθοφόρων, μας επιβάλλουν τις τρομοκρατικές τους Συμμαχίες και τους Άξονες του Πολέμου.
Συνδέοντας τον κοινωνικό πόλεμο με τη βαρβαρότητα του Ιμπεριαλιστικού ολέθρου και τις επεμβάσεις.
Να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ τις Πολεμικές προετοιμασίες: Η καλύτερη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος). 
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. 
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ   
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:
  • ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
  • ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
  • ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών. 
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!  
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. 
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. 
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου