Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΕΛΔΥΚ: ο Στρατός καλύπτει τους Ακροδεξιούς να φωνάζουν Φασιστικά Συνθήματα και Τιμωρεί τους αγωνιστές φαντάρους που διαμαρτυρήθηκαν

ΕΛΔΥΚ: ο Ελληνικός Στρατός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους Ακροδεξιούς που Παρανομούν και Τιμωρεί τους αγωνιστές φαντάρους που διαμαρτυρήθηκαν για τα φασιστικά άσματα
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 
Διαμαρτυρία για την αναφώνηση εθνικιστικών - αλυτρωτικών συνθημάτων 
«Σάββατο βράδυ, στα "μουλωχτά" έγινε προσπάθεια να ακουστούν αλυτρωτικά συνθήματα από μερίδα των στρατιωτών, όπως το "η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία, ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία" και άλλα παρόμοια.
Εμείς έγκαιρα αντιδράσαμε και προσπαθήσαμε να τα σταματήσουμε, να εξηγήσουμε στους συναδέλφους μας τον χαρακτήρα και την επικινδυνότητα τέτοιων συνθημάτων, καθώς στρώνουν το έδαφος να πάρουν αέρα ακροδεξιά στοιχεία, βάζοντάς μας να πιστεύουμε ότι αντίπαλοί μας είναι οι γείτονες λαοί.
Αυτοί που θέλουν να φωνάζουν αυτά τα συνθήματα δεν λένε λέξη για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για το πώς αυτοί οι οργανισμοί επανειλημμένα κινούν το μίσος μεταξύ των λαών για να κάνουν τις μπίζνες τους. Σε Κύπρο και Ελλάδα η εδαφική κυριαρχία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ δεν λογαριάζεται από τους ΝΑΤΟικούς και το Αιγαίο θεωρείται ενιαίος επιχειρησιακός χώρος, ανοίγοντας το δρόμο για αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τους λαούς της Κύπρου και της Τουρκίας. Αυτές οι τακτικές δεν έμειναν αναπάντητες από πολλούς φαντάρους. Βγήκαμε στην ταγματική αναφορά και στις αναφορές λόχων και αποκαλύψαμε το γεγονός και το ποιοι κερδίζουν από τέτοιες τακτικές. Αυτό θα κάνουμε κάθε φορά και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε φασιστοειδή της ΧΑ να χύνουν το δηλητήριό τους μέσα στα στρατόπεδα». 

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι φαντάροι που αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στις αναφορές τους, ένας εξ αυτών τιμωρήθηκε για... «πολιτικό λόγο»: 

«Υστερα από το περιστατικό με τα συνθήματα, στρατιώτης βγήκε στην αναφορά του λόχου παραπονούμενος. Συγκεκριμένα κατήγγειλε αυτά τα συνθήματα ως αλυτρωτικά και εθνικιστικά, που όμοιά τους λέγονται μόνο από φασίστες. Επιπλέον, τόνισε ότι τέτοια συνθήματα δεν τονώνουν το ηθικό κανενός και η αναφώνηση τέτοιων συνθημάτων ρίχνει νερό στο μύλο όσων θέλουν να βάλουν τους λαούς να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου που κονταροχτυπιούνται στην περιοχή. 

Η απάντηση της διοίκησης ήταν να δώσει ποινή 5 μέρες φυλάκιση, με αιτιολογικό ότι ο πολιτικός λόγος απαγορεύεται στο στράτευμα. 

Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη να ποινικοποιείται όποιος βγαίνει παραπονούμενος, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την καταγγελία συνθημάτων με φασιστικό - αλυτρωτικό χαρακτήρα. Επιπλέον, δίνει άλλοθι σε αυτούς που παρακινούν στην αναφώνηση αυτών των συνθημάτων αφήνοντάς τους στο απυρόβλητο, εξισώνοντάς τους με όσους βγαίνουν παραπονούμενοι. Η ποινή λίγες ώρες αργότερα ανακλήθηκε λόγω της κατακραυγής από τους στρατιώτες. Οι στρατιώτες δεν φοβόμαστε να βγούμε στην αναφορά για κάθε ζήτημα που μας απασχολεί». 

Οι φαντάροι δεν ψάρωσαν και καταδίκασαν δυναμικά και πάλι μέσα απ' τις αναφορές το γεγονός της ποινικοποίησης της διαμαρτυρίας. Όπως λένε: 

«Οι ενέργειες αυτές δεν έμειναν αναπάντητες, αφού πάλι οι στρατιώτες στις αναφορές καταδικάσαμε αυτήν την εξέλιξη κάνοντας κατανοητό ότι δεν θα ανεχθούμε να ποινικοποιείται η γνώμη μας για τέτοια ζητήματα που είναι σαφέστατα ενάντια στα συμφέροντά μας και αποτελούν επικίνδυνο μονοπάτι για τη ζωή των στρατευμένων». 

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών φαντάρων και Απαιτούμε να σβηστούν τώρα οι ποινές τους. 
Το Υπουργείο Άμυνας με ηγεσία Αποστολάκη-Ρήγα, το ΓΕΣ με ΑΓΕΣ τον στρατηγό Καμπά και η διοίκηση της ΕΛΔΥΚ συστηματικά προχωρούν σε εθνικιστική προπαγάνδα. 
Όχι μόνο διασπούν τους φαντάρους σε παλιούς-νέους αλλά χρησιμοποιούν τους στρατιώτες προηγούμενων Σειρών Κατάταξης προκειμένου να ταπεινώσουν με καψόνια, σωματική και ψυχολογική βία τους νεώτερους συναδέλφους. 
Προσφέρουν ασυλία στους Ακροδεξιούς στρατιώτες και στελέχη να διαδίδουν τις εμετικές αντιλήψεις τους και να φωνάζουν τα αισχρά φασιστικά τους άσματα. 
Στόχος του Υπουργείου, του ΓΕΣ και της διοίκησης της ΕΛΔΥΚ να πωρώσουν τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ως Μισθοφόρους, καθώς εκμεταλλεύονται την οικονομική τους αδυναμία για να τους οδηγήσουν να θυσιαστούν για τα συμφέροντα των EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI και των Βαρδινογιάννη-Λάτση. 

Οι καταγγελίες είναι συνεχείς. 

Εμετικά φασιστικά άσματα στην ΕΛΔΥΚ-Κύπρου με την πλήρη στήριξη ΓΕΣ-Υπουργείου Άμυνας! 

35η Μοίρα Καταδρομών: είναι ΤΑΚΤΙΚΗ του Στρατού οι μισοί φαντάροι να ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ τους άλλους μισούς! 

Πρόσφατα, συνάδελφοι που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, σε Επιστολή Καταγγελίας αποκαλύπτουν: 
Καθημερινά ζούμε την στρατιωτική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. 
Δεν υπηρετούμε καμία πατρίδα, αλλά ένα μιλιταριστικό σύστημα που μας έχει κλειδώσει σε ένα κολαστήριο χωρίς να μας δίνει το δικαίωμα στον επαναπατρισμό ή την αναβολή. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ 
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η επιστολή καταγγελίας των αγωνιστών συναδέλφων δημοσιεύεται στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ του Σαββάτου 22/06/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου