Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα: οι φαντάροι είναι οι Δούλοι τους!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Δύσκολες μέρες για ακόμη μια φορά όσον αφορά τους φαντάρους στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. 

Ο λόχος διοικήσεως στη ΣΜΥ υποστηρίζει με υπηρεσίες τραπεζοκόμων, πλυντών, σιτιστών, ΚΨΜ αλλά και με ένοπλες σε φυλάκιο καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής των σπουδαστών στη σχολή, οι οποίοι αναλαμβάνουν τις ένοπλες υπηρεσίες φύλαξης του στρατοπέδου.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος τις απαιτήσεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες των φαντάρων απ τη στιγμή που εκεί μέσα σιτίζονται καθημερινά πάνω από 600 σπουδαστές, συμπεριλαμβάνοντας και όλα τα χαμαλίκια και διάφορες αγγαρείες. 

Τι γίνεται όμως όταν οι σπουδαστές απουσιάζουν για διαφόρους λόγους (Χριστούγεννα, Πάσχα, χειμερινή διαβίωση στο Περτούλι, σκονάκια στο Λιτόχωρο) και με την χειρότερη την καλοκαιρινή εμπλοκή 5 εβδομάδων. 

Οι λιγοστοί στρατιώτες αναλαμβάνουν όλες τις ένοπλες με αποτέλεσμα στην προηγούμενη εμπλοκή του Λιτόχωρου 3 εβδομάδες να μην υπάρχει εξοδούχος και με τους φαντάρους στα όρια, με υψηλές θερμοκρασίες και υπηρεσίες τραβηγμένες ώστε να φτάνουν τα άτομα. 

Λίγα υπηρεσιακά και μια κατάσταση καζάνι που βράζει. 

Αδιαφορία της διοίκησης και χάδια στους σπουδαστές. 
Μόνο αυτοί έχουν σημασία καθώς φαίνεται. 
Προβλέπονται μεγάλες στιγμές με την εμπλοκή να έχει ξεκινήσει και να απομένει ακόμα ένας μήνας. 
Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και οι φαντάροι αντιμέτωποι ξανά με ατελείωτες υπηρεσίες, χωρίς εξοδούχους και με την αδιαφορία της διοίκησης που δεν έλαβε μέτρα.


Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά. 

Να βγούμε μαζικά στην αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την αυθαιρεσία και το παράλογο του στρατού.

Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου