Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Η τρομοκρατική επίθεση σε πρόσφυγες-μετανάστες-εστίες κοινωνικής αμφισβήτησης είναι Προάγγελος της όξυνσης του Κοινωνικού Πολέμου

Από το πρωί, με μια στρατιωτική επιχείρηση που είχε προαναγγελθεί από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωση, η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει τα δόγματα Πολέμου/Καταστολής εναντίον των Ασύμμετρων Απειλών: πρόσφυγες, μετανάστες, εστίες κοινωνικής αμφισβήτησης στο στόχαστρο. 

Αφού οι ειδικές στρατιωτικοποιημένες δυνάμεις της Αστυνομίας απέκλεισαν όλους τους δρόμους περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων, προχώρησαν στην εκκένωση κατειλημμένων κτηρίων. Στόχος της επιχείρησης είναι η εκκένωση κατειλημμένων κτηρίων, όπου έχουν βρει καταφύγιο πρόσφυγες, μετανάστες και αποτελούν επίσης χώρους αμφισβήτησης. 
Η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. προχώρησε σε περισσότερες από 100 συλλήψεις ενώ οι τηλεοπτικές κάμερες δείχνουν να επιβιβάζονται στις αστυνομικές κλούβες κυρίως γυναίκες, κάθε ηλικίας, κάποιες κρατώντας στην αγκαλιά μωρά, και μικρά παιδιά. Την ίδια ώρα, από το στούντιο του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντούσε σε ερώτηση για την αστυνομική επιχείρηση με το γνωστό μότο της κυβέρνησης: 

“Η ασφάλεια των πολιτών ήταν κύρια προεκλογική μας δέσμευση”… 

Όμως η Δευτέρα 26 Αυγούστου δεν αποτελεί μόνο μια ολομέτωπη επίθεση στους πρόσφυγες, τις εστίες αμφισβήτησης στην κυρίαρχη αστική πολιτική, ώστε μέσω της επιβολής του Νόμου και της Τάξης να πορευτεί ανεμπόδιστη η καπιταλιστική ανάπτυξη… (έχει προηγηθεί η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, οι εξαγγελίες για την ενεργοποίηση του Στρατού στη διαφύλαξη της ενεργειακής ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης κλπ).... 

Η Δευτέρα 26 Αυγούστου βρίσκει την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρά την ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας με σειρά αντεργατικών μέτρων που στοχεύουν στην εκτίναξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου: 

Τη Δευτέρα θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση ο νέος «αναπτυξιακός νόμος», που θα προβλέπει νέα κίνητρα για την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων. Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί σύντομα στη Βουλή, για να «εμπλουτίσει» τον προηγούμενο «αναπτυξιακό νόμο» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ολοκληρώνονται οι υπουργικές αποφάσεις που θα "τρέξουν" την επένδυση στο Ελληνικό. 

Ακολουθεί και το δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή προς τα τέλη Σεπτέμβρη. Σε αυτό θα περιλαμβάνεται ως πρώτη δόση (από το 2019) η μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 28% στο 24%. Για τα κέρδη του 2020 θα ακολουθήσει δεύτερη δόση, μειώνοντας τον φορολογικό συντελεστή στο 20%. 

Με νωπές τις μνήμες από τα κάτεργα της τουριστικής βιομηχανίας, η κυβέρνηση διαρρέει ότι προκειμένου να γίνουν επενδύσεις θα επιβάλλει νέους αντεργατικούς νόμους. Άμεσα σχεδιάζει να ψηφίσει ρυθμίσεις για τη δημιουργία «ηλεκτρονικού μητρώου» στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ταυτόχρονα να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας και για τις αρχαιρεσίες στα συνδικάτα, γεγονός που θα δημιουργήσει νέα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα και θα οδηγήσει σε φακέλωμα των εργαζομένων. 

Ο κύκλος της επίθεσης στον κόσμο της εργασίας ολοκληρώνεται με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένονται τα κλιμάκια των «θεσμών» για το κλείσιμο της τέταρτης «μεταμνημονιακής αξιολόγησης», ενώ στο επίκεντρο πάλι τίθεται  το ζήτημα της επίσπευσης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 

Η Δευτέρα 26 Αυγούστου όμως δεν σηματοδοτεί μόνο την έξαρση του πολέμου κατά των προσφύγων –που αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων τα ZEPELIN, τους Ευρωπαίους Συνοριοφύλακες και τις κατάμεστες Φυλακές στα νησιά-, την επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας απέναντι στα κινήματα και την κλιμάκωση του ταξικού πολέμου εναντίον του κόσμου της εργασίας. 

Βρίσκει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη να επιστρέφει από τη Γαλλία όπου διαπραγματεύτηκε νέους εξοπλισμούς Δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και την ανάδειξη του Ελληνικού κράτους σε Χωροφύλακα της Μεσογείου… 

Ενώ και πάλι ο καθεστωτικός τύπος προπαγανδίζει ότι ολοκληρώνονται οι συνομιλίες για την υπογραφή νέας στρατηγικής Πολεμικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ και στις 6-7 Οκτωβρίου τοποθετείται, σύμφωνα με έναν πρώτο ανεπίσημο προγραμματισμό, η έλευση του Αμερικανού υπουργού Μάικ Πομπέο στην Αθήνα για τις επίσημες υπογραφές....
Εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας.
Πιστεύουμε όμως ότι το Κράτος έχει συνέχεια, το Κέρδος έχει συνέχεια. Και μόνο οι κοινωνικοί αγώνες για καλύτερη ζωή και ελευθερία μπορούν να διακόψουν αυτή τη συνέχεια, να μπλοκάρουν τον κοινωνικό πόλεμο των κυρίαρχων, να απαντήσουν, απέναντι σε κάθε κοινοβουλευτική διακυβέρνηση, στο πώς θέλουμε να ζούμε εμείς, η πλειοψηφία, οι από κάτω.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και το νέο καπιταλιστικό παραγωγικό μοντέλο που προωθεί ο αστικός κόσμος με το καθηγητικό-δημοσιογραφικό-μιντιακό-πολιτικό αστικό κατεστημένο να ντύνει καθημερινά με κραυγές καθεστωτικής προπαγάνδας, έχει συστατικό στοιχείο την Καταστολή και τον Πόλεμο, στοχοποιώντας τον Εχθρό-Εργαζόμενο λαό που θέλει Δούλο και Αναλώσιμο! 
Απαιτείται η συγκρότηση ενός πλατιού αγωνιστικούς μετώπου ενάντια στο Επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και την καπιταλιστική τους Ανάπτυξη. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου