Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019

Το κυβερνητικό μήνυμα από την Μόρια- κόλαση

Το κυβερνητικό μήνυμα από την Μόρια- κόλαση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 
Μπορεί οι Χριστιανοί να γιόρτασαν την γέννηση του Χριστού, αλλά παρακολουθώντας το φωτορεπορτάζ από το κολαστήριο της Μόρια, το οποίο υπάρχει στην τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου "Στο νησί", αντιλαμβάνεσαι ότι σ' αυτή την αποθήκη ψυχών, η ελπίδα για μια πιο υποφερτή διαβίωση των εγκλείστων, δεν πρόκειται ποτέ να γεννηθεί.
"Ενώ το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης επισήμως μπορεί να χωρέσει 2.840 άτομα, ο αριθμός έχει υπερπολλαπλασιαστεί προ πολλού με το ΚΥΤ Μόριας να έχει ταυτιστεί με το χάος και τη λάσπη. Την παραμονή των Χριστουγέννων άλλα 101 άτομα έφτασαν από τα απέναντι παράλια στις ακτές της Εφταλούς και του Κόρακα. Οι νεοεισερχόμενοι έρχονται να προστεθούν στο ΚΥΤ Μόριας που έχει φτάσει να αριθμεί 18.728 αιτούντες άσυλο", διαβάζουμε στο δημοσίευμα.

Αφού ενημερώνεσαι για τις απίστευτα δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες-πρόσφυγες σε ένα χώρο "λάσπης και χάους" όπου "κάποιοι δεν έχουν ούτε ρούχα να φορέσουν. Οι περισσότεροι δεν βρίσκουν ούτε φαγητό", συγκλονίζεσαι όταν διαβάζεις ότι το να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνητικών αξιωματούχων.

"Αρκετοί κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να πείσουν ότι με μια Μόρια- κόλαση, θα σταλεί μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν να έρθουν (σ.σ. πρόκειται για κλασικό δόγμα που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στην πραγματικότητα) ότι η ζωή τους θα είναι κόλαση, οπότε δεν θα έρθουν (sic)", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου