Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Κλειστή δομή προσφύγων σε αντιπυρική ζώνη στη Μυτιλήνη

Κλειστή δομή προσφύγων σε αντιπυρική ζώνη στη Μυτιλήνη
Σε μεγάλη αντιπυρική ζώνη μέσα στο δάσος, στο δρόμο προς τον ΧΥΤΑ η νέα κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες που ανακοινώθηκε ότι η διαδικασία κατασκευής της ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στη Μυτιλήνη.
Στη θέση «Διαβολόρεμα», μέσα σε μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη θα κατασκευασθεί η νέα κλειστή δομή για μετανάστες δυναμικότητας έως 7.000 φιλοξενουμένων που θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το stonisi.gr.
Αυτό ανακοίνωσε, λίγες ώρες πριν, ο αρμόδιος συντονιστής για το μεταναστευτικό ζήτημα ο Υφυπουργός εθνικής άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής σε συνάντηση του με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, και οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Όπως αναφέρεται στο τοπικό μέσο, πρόκειται για μια θέση, περίπου δυόμιση χιλιόμετρα από το δρόμο Μυτιλήνης – Καλλονής, μέσα στο πυκνό δάσος της κεντρικής Λέσβου. Φτάνει κανείς εκεί χρησιμοποιώντας μετά τη διασταύρωση με το Καμένο Δάσος, το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ. 500 μέτρα μετά τη γέφυρα του ρέματος ο δρόμος ενώνεται με την πλάτους περί τα 60 με 100 μέτρα μεγάλη αντιπυρική ζώνη όπου και θα κατασκευασθεί η νέα δομή.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης, η κατασκευή της νέας δομής, που βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης πολύ κοντά στα όρια με το Δήμο δυτικής Λέσβου, ξεκινά την επόμενη κιόλας εβδομάδα με στόχο να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία τον Ιούνιο του 2020. 

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα νησιά που βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδίων της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Μετά το «όχι» του δημοτικού συμβουλίου Χίου λίγες μέρες πριν, ομόφωνη διαφωνία για νέες προσφυγικές δομές στα νησιά τους εξέφρασαν και τα δημοτικά συμβούλια της Σάμου και της Μυτιλήνης σε μαραθώνιες συνεδριάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου