Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ας δούμε και την εκδοχή της Τουρκίας για όσα συμβαίνουν στον Έβρο

UPDATE από τη χθεσινή ανάρτηση: Τελικά το τουρκικό Υπ.Εξ. απάντησε χθες το βράδυ
Ας δούμε την εκδοχή τους:

- 15/4, η Ελλάδα γνωστοποιεί στην Τουρκία την πρόθεσή της να φτιάξει φράχτη στις Φέρρες του Έβρου

- 11/5, το Υπ.Εξ. της Τουρκίας ζητά απ' την Ελλάδα να γνωστοποιηθούν οι ακριβείς συντεταγμένες της περιοχής όπου θα λάβει χώρα η κατασκευή και προτείνει τη σύσταση μίας κοινής επιτροπής που θα επιβλέπει τη μη-παραβίαση των συνόρων.

Επίσης, λένε ότι η κατασκευή του φράχτη δεν θα πρέπει να αρχίσει χωρίς συντονισμό μεταξύ των δύο κρατών καθώς υπάρχουν σημεία του συνόρου στον Έβρο που έχουν αλλάξει με φυσικό και τεχνητό τρόπο από τη Σύμβαση του 1926 και χρειάζεται επανακαθορισμός κάποιων σημείων καθώς δεν υπάρχουν αμοιβαία αποδεκτές συντεταγμένες.

- 13/5, η ελληνική πλευρά ξεκινά εργασίες ισιώματος του εδάφους (land-levelling activities). Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι η ελληνική παραβίασε τα συμβατικά χερσαία σύνορα.

"Το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί αν οι συναντήσεις που έχουμε προτείνει μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών λάβουν χώρα. Ένα τετελεσμένο στα σύνορά μας δεν μπορεί να γίνει ανεκτό"


Η Ελλάδα δια στόματος Δένδια υποστηρίζει πως ο φράχτης χτίζεται εξ ολοκλήρου επί ελληνικού εδάφους και άρα δεν οφείλει η χώρα να συντονιστεί σε τίποτα με την Τουρκία. Κατά τ' άλλα αρνείται ότι έχει υπάρξει κατάληψη ελληνικού εδάφους.

Δεν ξέρω αν εσείς βλέπετε ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα εδώ. 

Εγώ προσωπικά βλέπω.

ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ.

...είτε γίνει από κοινά διορισμένη επιτροπή, είτε όχι.

Γιατί;

Γιατί οι τελευταίες εκτιμήσεις μετά την πανδημία δείχνουν ότι 60 εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι θα οδηγηθούν στην ακραία φτώχεια (Παγκόσμια Τράπεζα) δλδ θα πρέπει να ζουν με 1.9 δολάρια τη μέρα και 500 εκατομμύρια νέοι φτωχοί θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες στον πλανήτη. Δηλαδή ένα νέο 8% του παγκόσμιου πληθυσμού θα περάσει κάτω από το όριο της φτώχειας (ζωή με 3.2 δολάρια τη μέρα). Θα πληγούμε και εμείς στον "αναπτυγμένο" κόσμο αλλά χειρότερα και πολύ χειρότερα θα πληγούν στον "αναπτυσσόμενο" κόσμο.

Υ.Γ.
Δε διαφωνώ με το κράξιμο στον Λαγό, τους φασίστες, την κυβέρνηση και τους νοικοκυραίους που το έπαιζαν μάγκες και έβγαιναν να κυνηγήσουν με τις καραμπίνες τους πρόσφυγες και τώρα δεν έβγαλαν "κιχ" αλλά είναι σίγουρα δευτερεύον ζήτημα:
1ον σε σχέση με την είδηση της κατασκευής του φράχτη και
2ον σε σχέση με το πόσο εύκολα στήνονται προβοκατόρικα δημοσιεύματα και υστερία σε σχέση με απειλές απώλειας εδαφικής κυριαρχίας κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου