Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Ν. Αφρική: Ουρές χιλιομέτρων από πολίτες για να λάβουν ένα πακέτο με τρόφιμα

Την Τετάρτη 29 Απριλίου χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη Σεντούριον δημιούργησαν ουρές σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων περιμένοντας να λάβουν πακέτα με τρόφιμα εν μέσω καραντίνας. Η καταγραφή από ένα drone μοιάζει απίστευτη.
Ιδιωτικές επιχειρήσεις δώρισαν 8.000 πακέτα τροφίμων με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να συρρεύσουν για να λάβουν βοήθεια σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.
Η Νότια Αφρική είναι η πλέον πληγείσα χώρα της Αφρικής από τον κορωνοϊό μετρώντας σχεδόν 6.000 κρούσματα και λίγους περισσότερους από 100 θανάτους.

Η κυβέρνηση έχει λάβει εδώ και πέντε εβδομάδες πολύ αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊου ζητώντας από τους πολίτες να μένουν σπίτια. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι και χωρίς εισόδημα σε μια χώρα που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει ξανά τις αγροτικές εργασίες και την επαναλειτουργία κάποιων τομέων της βιομηχανίας και του εμπορία από σήμερα, 1 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου