Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

"Το σώμα του İBRAHİM KOÇAK δεν άντεξε, η καρδιά όμως του αγωνιστή Νίκησε"

"Το σώμα του İBRAHİM KOÇAK δεν άντεξε, η καρδιά όμως του αγωνιστή Νίκησε"
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 
Ακόμα μια φορά το στρατιωτικοφασιστικό καθεστώς της Αγκυρας, έβαψε τα χέρια του με αίμα, προσθέτοντας άλλο ένα ήρωας στα "μαρτυριολόγιο" της τάξης μας.
Ισχύει απόλυτα αυτό που έγραφε ο Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδής σε βιβλίο του "Κι όπως οι χριστιανοί, έτσι και οι κομμουνιστές έχουν το δικό τους εορτολόγιο, που είναι ένα ατελείωτο μαρτυρολόγιο με χιλιάδες τιμημένους νεκρούς. Κρατάμε αναμμένο το καντήλι τους στο εικονοστάσι της συλλογικής μνήμης και αποθέτουμε την αιώνια ευγνωμοσύνη μας στα ιερά θυσιαστήρια όπου άφησαν τη στερνή τους ανασαιμιά".
Δυστυχώς, όπως μας ενημερώνει η "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν" o αγωνιστής İBRAHİM KOÇAK, μέλος του Grup Yorum, 2 μέρες από τότε που διέκοψε την απεργία πείνας του, αισθανόμενος δικαιωμένος αφού η κυβέρνηση Ερντογάν αναγκάστηκε να ικανοποιήσει εν μέρη τα αιτήματά του, δεν άντεξε.
Ο οργανισμός του, όμως; δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην θεραπεία που του χορηγήθηκε σε νοσοκομείο, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει τις δυνάμεις του, και δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή.
"Το σώμα του İBRAHİM KOÇAK δεν άντεξε, η καρδιά όμως του αγωνιστή Νίκησε" τονίζεται σε ανακοίνωση των συντρόφων του η οποία συμπληρώνει:.

Σήμερα θα βρεθούμε έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας, στις 18:00, που καλεί το Λαϊκό Μέτωπο, για να διατρανώσουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη και να τιμήσουμε τους αγωνιστές που έπεσαν μάρτυρες της Τάξης μας.

"Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, δύσκολος δρόμος!
Τώρα είναι δικός αυτός ο δρόμος... 
τον κρατάς, όπως κρατάς το χέρι του συντρόφου σου πάνω σε τούτο το σημάδι 
που άφησαν οι χειροπέδες!
Κανονικός σφυγμός, σίγουρο χέρι!
Κανονικός σφυγμός, σίγουρος δρόμος!"

Καπνισμένο Τσουκάλι, Γ. Ρίτσος


Ο αγώνας συνεχίζεται...


Σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις τουρκικές φυλακές βρίσκονται οι: 


EBRU TİMTİK, δικηγόρος του λαού, 126 μέρες


AYTAÇ ÜNSAL, δικηγόρος του λαού, 95 μέρες


DİDEM AKMAN, αγωνίστρια του Λαϊκού Μετώπου Τουρκία, 79 μέρες


ÖZGUR KARAKAYA, αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, 79 μέρες
Λαϊκό Μέτωπο
Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, τομέας Ελλάδας

Β.Κ: Ο Ibrahim Gökçek, είναι ο τρίτος αγωνιστής που δολοφονείται μέσα σε λίγες μέρες από το καθεστώς Ερντογάν, μετά την Helin Bölek, και τον Mustafa Koçak,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου