Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΛΑΕΔ: το ΚΚΕ για να τα έχει καλά με το στρατιωτικό κατεστημένο δεν θέτει ζήτημα εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων


Σε σάιτ που παρουσιάζει τις θέσεις του ΚΚΕ για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάστηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
ΛΑΕΔ: Στα υπόγεια είναι η θέα για τους φαντάρους 

Για μια ακόμη φορά όμως το ΚΚΕ δεν θέτει το βασικό ζήτημα, αυτό της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων. Δεν καταδικάζει την πρακτική της κυβέρνησης ΝΔ, του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατιωτικού Κατεστημένου να χρησιμοποιούν την Απλήρωτη εργασία των στρατιωτών. Αντίθετα το ΚΚΕ Συναινεί η Υποχρεωτική Στράτευση να αποτελεί το πρόσχημα για την εκμετάλλευση των νέων ώστε να εξυπηρετούνται τα προνόμια των Στρατιωτικών:

η χρήση των φαντάρων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό όχι μόνο καταστρέφει θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να καλυφθούν από πολίτες, αλλά είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να απολαμβάνουν οι Στρατιωτικοί σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ-ΚΕΔΑ-ΘΑΝ υπηρεσίες σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ.

Το ΚΚΕ στέκει μαζί με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και το στρατιωτικό κατεστημένο απέναντι στους φαντάρους, καταπατώντας τα δικαιώματα τους.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί κανένας στρατευμένος να μην προσφέρει Δωρεάν Εργασία στον Στρατό και να Διοριστεί Πολιτικό Προσωπικό.

Και στην ΛΑΕΔ στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Συνάδελφοι, αγωνιστείτε στο πλευρό του Κινήματος των φαντάρων, του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟς για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com
ΛΑΕΔ: Στα υπόγεια είναι η θέα για τους φαντάρους 
Οι συνθήκες για τους φαντάρους που υπηρετούν στη Λέσχη Αξιωματικών στην Αθήνα είναι τουλάχιστον υγειονομική βόμβα. Παρότι τα μέτρα υγιεινής και προστασίας, τηρούνται, όλα αυτά ακυρώνονται το βράδυ όταν οι Στρατιώτες, Ναύτες και Σμηνίτες πρέπει να κοιμηθούν σε έναν υπόγειο θάλαμο ασφυκτικά γεμάτο, χωρίς καν τις τυπικές αποστάσεις, πόσο μάλλον σε συνθήκες κορoνoϊού, με πλημμελή αερισμό και φωτισμό.
Ακόμα και ο χώρος που μπορείς να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου και να φας είναι στο υπόγειο, χωρίς παράθυρα και φυσικό φως και με το ζόρι να είναι 30τ.μ. καθώς απαγορεύεται στους οπλίτες θητείας να βρίσκονται σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Λέσχης.
Σε πρόταση προς την διοίκηση να ανοιχτεί μεγαλύτερη αίθουσα για να μπορούμε να φάμε σαν άνθρωποι, και να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας, η απάντηση ήταν να καθαρίσουμε μια αίθουσα -η οποία σε λίγο καιρό θα χρησιμοποιηθεί από τα μέλη. Ουσιαστικά μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας.
Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για τον καλύτερο και ασφαλέστερο στρατωνισμό των οπλιτών θητείας, που εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην παραμεθόριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου