Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Σας Καλούμε να Υπερασπιστούμε μαζί τους φαντάρους που Εκμεταλλεύονται και Εμπαίζουν οι Εφοπλιστές!


Το θέμα με τις καταστάσεις επιβίβασης για τους συνάδελφους φαντάρους που μετακινούνται στα νησιά, για μας, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δεν έχει κλείσει. Εδώ και τρεις βδομάδες έχουμε φέρει στην επιφάνεια το γεγονός ότι ενώ η κατάσταση επιβίβασης αντιστοιχεί σε εισιτήριο με καμπίνα (4κλίνη), πάγια τακτική των πλοιοκτητριών εταιριών είναι να δίνεται απλό εισιτήριο χωρίς καμπίνα, στο κατάστρωμα. 
Είναι μάλιστα κοινή τακτική των εταιριών πλοίων για όλες τις γραμμές και τους προορισμούς που μετακινούνται οι συνάδελφοι φαντάροι. 
Οι εταιρείες αμείβονται όμως για τις Καταστάσεις Επιβίβασης που αντιστοιχούν σε Β Θέση και έχουν τη δυνατότητα να "ξαναδώσουν" την καμπίνα σε άλλον ταξιδιώτη. 


Συνεχίζουμε, βγάζοντας στην επιφάνεια πως μεταφράζεται οικονομικά αυτή η στέρηση του δικαιώματος μετακίνησης με καμπίνα των συναδέλφων. 

Ενδεικτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές από την αρχή του καλοκαιριού που έδιναν τα πρακτορεία έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτήριων, η διαφορά για τον πιο μακρινό προορισμό: 

τη Ρόδο, είναι 28€ καθώς το απλό εισιτήριο κόστιζε 47€ ενώ αυτό σε τετράκλινη καμπίνα 75€. 

Αντίστοιχα για την Κω η διαφορά είναι 25€, με αντίστοιχες τιμές 52,50€ και 77,50€. 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για τη Μυτιλήνη 43,50€ κοστίζει η απλή μετάβαση ενώ 67€ το εισιτήριο σε τετράκλινη καμπίνα, 

για τη Χίο η διαφορά είναι 25€ καθώς η απλή μετάβαση κοστίζει 58€ και το εισιτήριο σε τετράκλινη καμπίνα 83€, 

ενώ για την Λήμνο οι τιμές είναι 28€ και 41€ αντίστοιχα. 

Τέλος για την Κρήτη, ενδεικτικά για το Ηράκλειο το απλό εισιτήριο στο πιο φθηνό πλοίο της γραμμής πληρώνεται 28€ ενώ το εισιτήριο τετράκλινης καμπίνας 41€, και για τα Χανιά 37€ και 59€ αντίστοιχα. 



Η πάγια αυτή τακτική των πλοιοκτητριών εταιριών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι λόγω των μέτρων προστασίας για τον COVID-19, η τετράκλινη καμπίνα δίνεται σε μεμονωμένα άτομα, γιατί ακόμα και έτσι υπάρχει άρνηση να δοθούν καμπίνες σε φαντάρους με κατάσταση επιβίβασης, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες, όπως στο περιστατικό που φέραμε στη δημοσιότητα στις 7 Ιουλίου. 

Ενώ οι συνάδελφοι φαντάροι στο πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων δέχτηκαν να βγάλουν απλά εισιτήρια επειδή τους δηλώθηκε ρητά ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες, στο πλοίο είδαν εκείνη την ώρα μπροστά τους να διατίθενται ελεύθερες καμπίνες στους υπόλοιπους ταξιδιώτες του πλοίου. 

Στην απαίτηση τους να τους δοθεί επί τόπου αυτό που είχαν δικαίωμα με βάση την κατάσταση επιβίβασης, εισέπραξαν εμπαιγμό και ειρωνείες, και τελικά την απαίτηση να πληρώσουν το επιπλέον κόστος για την καμπίνα! 
Αποκάλυψαν με αυτόν τον τρόπο, πόσο ριζωμένη είναι η τακτική των εταιριών να παρακρατούν το δικαίωμα τετράκλινης καμπίνας των φαντάρων. 

Καλούμε τους φαντάρους να διεκδικήσουν αποφασιστικά το δικαίωμα τους στην καμπίνα στις μετακινήσεις με πλοίο. 

Απαιτούμε από το ΓΕΣ- ΥΠΕΘΑ να δοθεί δημόσια η οδηγία για το φύλλο πορείας- κατάσταση επιβίβασης με προτροπή να συμμορφωθούν οι πλοιοκτήτριες εταιρίες. 

Καλούμε τα ναυτεργατικά σωματεία και ενώσεις να ενώσουν τη φωνή τους με τον δίκαιο αγώνα των φαντάρων απέναντι στον εμπαιγμό ΥΠΕΘΑ και πλοιοκτητών. 

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά. 
Καλούμε τα εργατικά σωματεία να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των φαντάρων απέναντι στα υπερκέρδη και τις φοροαπαλλαγές των πλοιοκτητών και εφοπλιστών.
Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία που κάνουν "τα στραβά μάτια" και αδιαφορούν που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μας αδικούν, κερδοσκοπώντας.
Απαιτούμε ο Στρατός να αναλάβει όλος το κόστος της Υποχρεωτικής Θητείας των φαντάρων. 
Στους φαντάρους πρέπει να χορηγούνται τουλάχιστον τρεις (3) Καταστάσεις Επιβίβασης.
Δεν νοείται το κόστος μεταβίβασης των συναδέλφων στρατιωτών κατά τη διάρκεια της θητείας τους να το φορτώνονται οι ίδιοι και οι λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλα αδιέξοδα εξαιτίας της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου