Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Οι πιλότοι Προειδοποιούν ότι τα πολεμικά αεροσκάφη θα συντριβούν αν δεν κάνουν Δωρεάν Μπάνια!


Δεν κάνουμε πλάκα.
Η κατάσταση είναι σοβαρή!
Η σύγκρουση που διεξάγεται στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις- ΚΕΔΑ της Πολεμικής Αεροπορίας μεταξύ πυροπαθών από το Μάτι και στρατιωτικών "απειλεί" τα πολεμικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας!
Δεν το λέμε εμείς.
Το λέει ο ΙΚΑΡΟΣ σε Αναφορά του προς την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας που δημοσίευσε το Militaire 
Διαβάζουμε:

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η Αναφορά Ίκαρος που υποβλήθηκε στο ΚΕΑΠΕ (Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων Εδάφους) από στέλεχος της ΠΑ.
Οι αναφορές αυτές υποβάλλονται είτε ανώνυμα είτε επώνυμα με την ίδια βαρύτητα και αφορούν όλες τις καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια εδάφους και πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΚΑΡΟΣ

ΘΕΜΑ : ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΔΑ/Ζ

ΘΕΣΗ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΟΣ : ΣΤΕΛΕΧΟΣ Π.Α ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Λόγω κωρονοϊού τα ΚΕΔΑ της ΠΑ δεν επιτρέπουν την είσοδο των στελεχών της ως επισκέπτες. Το ίδιο είχε αποφασιστεί και για τα θέρετρα του Πολεμικού ναυτικού και του Ελληνικού Στρατού αλλά, ο ΕΣ και το ΠΝ άλλαξαν την απόφαση και επιτρέπεται η είσοδος στα θέρετρα τους (ΕΣ από 16/6/20 και ΠΝ από 19/6/20). Η Πολεμική Αεροπορία ενώ για τον αποκλεισμό των επισκεπτών, ήταν συνοδοιπόρος των υπολοίπων κλάδων, δεν ακολούθησε στην αλλαγή της απόφασης για του ΕΣ και του ΠΝ.

Αποτέλεσμα αυτής απόφασης είναι χιλιάδες δικαιούχοι που δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να παραθερίσουν κάπου αλλού και δεν έχουν επιλεγεί για παραθερισμό στα ΚΕΔΑ ούτε έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το κόστος για παροχή υπηρεσιών εκτός των ΚΕΔΑ να μην έχουν φέτος την ευκαιρία για ένα μπάνιο (αυτοί και οι οικογένειές τους)

Καθώς το ΚΕΔΑ/Ζ εξυπηρετεί μονάδες της Αττικής (112ΠΜ.ΜΑΕΔΥ κλπ) που εμπλέκονται με Πυρόσβεση και Έρευνα Διάσωση το πρόβλημα μεγαλώνει για το προσωπικό αυτών των μονάδων αφού λόγω Πυροσβεστικής περιόδου υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα για καλοκαιρινές άδειες

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει την ασφάλεια πτήσεων για τους εξής λόγους :

α. Το προσωπικό δέχεται αφόρητη ψυχολογική πίεση αφού δεν μπορεί να επισκεφτεί το ΚΕΔΑ και το ηθικό του δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα. Η κατάσταση χειροτερεύει γιατί όσοι έχουν μικρά παιδιά δεν μπορούν να τους εξηγήσουν γιατί δεν μπορούν να επισκεφτούν το ΚΕΔΑ/Ζ ενώ κάποιες άλλες ομάδες (εργαζόμενοι στο ΚΕΔΑ, διαμένοντες στα ΟΣΕΑΑΥ του ΚΕΔΑ/Ζ, πυρόπληκτοι και παραθεριστές) μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του θερέτρου. Αυτή η ψυχολογική πίεση είναι πολύ εύκολο να προκαλέσει ατύχημα ή δυστύχημα.

β. Στον κόσμο της ΠΑ έχει επέλθει διχασμός αφού όσοι δεν μπορούν να επισκεφτούν το ΚΕΔΑ/Ζ αισθάνονται αδικημένοι σε σχέση με όλους αυτούς που διαμένουν ή υπηρετούν εκεί. Όσοι διαμένουν ή υπηρετούν στο ΚΕΔΑ/Ζ δεν θέλουν επισκέπτες γιατί αισθάνονται ανασφάλεια λόγω κωρονοϊού αλλά αυτοί είναι βολεμένοι εντός του ΚΕΔΑ. Ο διχασμός υπάρχει και ανάμεσα στους διαβιούντες στο ΚΕΔΑ/Ζ γιατί κάποιοι έχουν την άδεια της διοίκησης να δέχονται μη δικαιούχους ως επισκέπτες (πρόσωπα χωρίς συγγένεια πρώτου βαθμού) ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Δεν είναι δύσκολο να προκληθούν προστριβές διαμάχες και έριδες για το συγκεκριμένο θέμα.

γ. Δημιουργείται θέμα άνισης μεταχείρισης μεταξύ του προσωπικού της ΠΑ καθώς το κατώτερο σε βαθμό στέλεχος που διαμένει ή υπηρετεί στο ΚΕΔΑ/Ζ μπορεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ή να προσκαλεί επισκέπτες ενώ ένας ανώτερος ή ανώτατος αξιωματικός δεν έχει καν τη δυνατότητα να το επισκεφτεί. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να διασαλεύεται η πειθαρχία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τα πράγματα είναι σοβαρά...
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Κυρίως όμως μπορεί να διαπιστώσει ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που εκθιάζονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η κυρίαρχη προπαγάνδα παρουσιάζει ως "σούπερ ήρωες¨και ακόμη πιο "σούπερ πατριώτες"....
Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι η τεράστια πλειοψηφία των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές έχουν ως κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση και την σταθερότητα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

2 σχόλια:

  1. Τώρα αυτά είναι μπούρδες κλείστε τα όλα και πάντε όπου πάει ο υπόλοιπος κόσμος,γιατί στην τελική η κατώτερη δεν θα πάνε ποτέ σε αυτά τα μέρη και στα αλλα, διότι δεν έχουν δικαίωμα ( και καλά έχουμε με το που έρχεται ένας αξιωματικός σε βγάζουν έξω την ίδια ώρα η την επόμενη ημέρα) και κατά 99% πας το επόμενο καλοκαίρι με κάποιους στρ για σκλάβος, χωρίς ωράριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούρδες είναι όλα αυτά . Τα περί ψυχολογικής καταπίεσης... Οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι με το που μπαίνουν στο πιλοτήριο να αφήνουν έξω από το μυαλό τους γυναίκα παιδιά οικογένεια σπίτι και κάθε είδους θέμα που μπορεί να το επηρεάσει στις αποφάσεις του εν ωρα υπηρεσίας. Άμα δεν κάνει , να πάει να γίνει κομμωτής . Τσάμπα δημόσιο χρήμα ρε παιδί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή